Sør-Amerika

Foto: Mint Images/Getty Images

Sør-Amerika


Det var som gaucho på pampasen i Argentina at adelsmannen og den senere trubaduren Evert Taube lærte å spille gitar.

Senere sang han om Fritiof Andersson som fikk nei fra den bedårende, lille Carmencita, mens de danset tango i Samborombón – en liten by förutan gata. I Rio de la Plata og Montevideo danses det fremdeles tango til ut i de små timer. Når musikken stilner, er du klar for neste eventyr.

Regnskog i Amazonas.
Regnskog i Amazonas.
Foto: iStock

Gå for en dose jungelfeber på Muyuna Amazon Lodge. Sukk henført over rosa elvedelfiner eller bli med å fange Cayman-alligatorer i nattemørket. Hengi deg til ayahuasca med en lokal sjaman, om du tør. Og skulle dét blir for psykedelisk, smak heller på en kokosnøtt meringue pai med saúvamaur fra regnskogen hos stjernekokken Alex Atala på D.O.M. i São Paulo.

For mer adrenalin, sett kursen mot Santiago, Chile, og nyt off-piste-kjøring omkranset av en hvit armé av 6000 meter over havet-topper i Andes. Kjenn blodet bruse, som etter en kjærlighetsnatt med Carmencita, når helikopteret lander på 4500 meter i terrenget over Portillo og du setter utfor i jomfruelig snø som glitrer som en million diamanter. Eller trekk deg tilbake til Tierra Atacama i Atacama-ørkenen og stirr deg salig på stjernehimmelen mellom aktive vulkaner og varme kilder.

Poolside på Tierra Atacama i Chile.
Poolside på Tierra Atacama i Chile.
Foto: Tierra Atacama

På Påskeøya venter 887 moaier i massiv stein i det fascinerende landskapet, som også innbyr til vandreturer og utforsking av livet i havet. Drøye tusen kilometer utenfor vestkysten av Equador er Galápagosøyene hjem for 300 kilo tunge elefantskilpadder og haviguaner som er like nysgjerrige som de er fryktinngytende.

Dykk med hammerhai og sjøløver før eventyrlysten bringer deg videre til Cataratas do Iguaçu på grensen mellom Argentina og Brasil, der de modigste krysser det våte platået på kanten av stupet ned i Devil’s Troat til fots, mens andre får lykketårer i øynene under rotorbladene et par hundre meter over bakken av myriaden av regnbuer som smykker de majestetiske fossefallene. Og ennå har vi ikke nevnt inkaenes tapte by Machu Picchu eller de hvite pudderstrendene i Cartagena på Colombias kyst.

Reiseforslag til Sør-Amerika


Peru

Ikoniske Peru

14 dager

Fra 39 900,-

Norge, Vest-Afrika, Galapagos, De britiske øyer

Hurtigruten Expeditions

11-15 dager

Fra 18 500,-

Argentina, Chile

Ekspedisjon til Patagonia

14 dager

Fra 61 900,-

Ecuador

Fascinerende Galapagos

16 dager

Fra 132 900,-

Peru

Best of Peru & Machu Picchu

11 dager

Fra 90 000,-

Argentina

Lidenskapelige Argentina

11 dager

Fra 58 000,-

.

Private Travel Lab er et brand under Australiareiser AS, som er ansvarlig arrangør. Australiareiser AS er IATA-agent og medlem av Reisegarantifondet.

RGF logo
IATA logo
Serandipians logo