Besøk også: Australiareiser · Fijireiser · Grupperundreiser

Naturopplevelser og nasjonalparker i Brasil

.

Naturopplevelser og nasjonalparker i Brasil


16 dager

Avreise hele året

Salvador, Lencóis og Chapada Diamantina, Praia do Forte, Pantanal, Rio de Janeiro

Fra 66 000,- per person

Dette reiseforslaget tar dere med til fem fantastiske destinasjoner med store kontraster. Fra sjarmerende kystbyer, til turer i vill og urørt natur i nasjonalparkene Chapada Diamantina og Pantanal Norte.

Salvador

Dere ankommer Brasils østkyst i den historiske byen Salvador, som var den første hovedstaden i Brasil under kolonitiden. Byen er i dag kjent for sin rike og multinasjonale kultur. Her har dere to overnattinger og det er inkludert en bysightseeing dagen etter ankomst. Gamlebyen i sentrum er verdensarvlistet av UNESCO, og har godt bevarte bygninger og monumenter fra så langt tilbake som begynnelsen av 1600-tallet. Med nærhet til havet er det mange gode sjømatrestauranter med dagsferske delikatesser på menyen.

Salvador er bygget på to platåer med høydeforskjell og deles inn i øvre og nedre by. Her finner vi noe så originalt som en byheis som frakter folk mellom platåene. Høydeforskjellen er hele 74 meter og heisen frakter mer enn 30 000 passasjerer daglig.

Lencóis og Chapada Diamantina

Fra Salvador tar dere buss innover i landet til byen Lencóis i Bahia-regionen (må ikke forveksles med Lencóis Maranhenses på nordkysten). Bussturen tar 8-9 timer, men det er også mulig å ta fly (ekstra kostnad). De neste fire dagene bor dere på Pousada Canto No Bosque i Lencóis med kort vei til Chapada Diamantina National Park. Her blir dere med på spennende utflukter til den skogkledde fjellkjeden. Underveis venter det varierte naturopplevelser med skog, fjell, fossefall, fargerike grotter og en helt enestående utsikt over landskapet. Nasjonalparken blir ofte omtalt som det beste stedet i hele Brasil for turer til fots. Fotturene har forskjellig vanskelighetsgrad og kan tilpasses deltakernes fysiske form. Tursko som er inngått på forhånd er uansett å anbefale.

Praia do Forte

Dere reiser samme vei tilbake til Salvador og fortsetter nordover langs kysten til Praia do Forte. Det er en idyllisk liten kystlandsby omkranset av flott natur og en fantastisk sandstrand. Her er det ikke lagt opp til noe mer program enn å ta dagene og kveldene som de kommer. Å se soloppgangen fra stranden kan varmt anbefales, det samme gjelder en tur til fots eller med sykkel ved Pojuca-elven like utenfor byen. Fire av verdens til sammen syv typer havskilpadde legger eggene sine langs denne delen av kysten, og fra juli til oktober er det mulig å bli med på hvalsafari for å se knølhval.

Pantanal Norte

Pantanal er verdens største våtmark og et eldorado for naturopplevelser. Dette enorme og helt unike økosystemet er hjem til utallige dyre- og fuglearter. De store stjernene i faunaen er utvilsomt jaguaren og verdens største papegøye; den knallblå hyasintaraen som har et vingespenn på opp mot halvannen meter. Blant store pattedyr kan også nevnes mankeulv, tapirer, kjempeoter og forskjellig hjortevilt.

Dere bor på den idylliske øko-lodgen Pousada Araras Pantanal med naturen som nærmeste og eneste nabo. De neste dagene er fylt opp med en rekke spennende utflukter, til fots, på hesteryggen og elvecruise i flere varianter. Disse arrangeres sammen med andre deltakere som bor på lodgen, og ledes av erfarne engelskspråklige guider med stor kunnskap om flora og fauna. Dere får smake på mat som er autentisk for regionen, og er du glad i å fiske kan du teste fiskelykken etter piraya og andre arter du neppe har hatt på kroken før.

Rio de Janeiro

Kontrasten er stor, fra den urørte naturen i Pantanal til den pulserende storbyen Rio de Janeiro, hvor dere tilbringer turens tre siste netter. Dagen etter ankomst er det inkludert en innholdsrik rundtur med kombinert privatsjåfør/guide. Underveis tar dere blant annet trikken til Corcovado, hvor den ikoniske Jesus-statuen står i ensom majestet. Det blir også tur med gondolen opp til Sugarloaf Hill for en helt fantastisk panoramautsikt over byen.

Dere bor ved Ipanema Beach, som er nabostranden til Copacabana. På reisens siste dag er det ikke lagt opp til noe annet program enn å ta for seg av alt Rio de Janeiro har å by på. For en bedre frokost og idyllisk morgenstund – ta turen til naturskjønne Parque Lage. Et bra sted for lunsj er Aprazível Restaurant i Santa Teresa-distriktet, hvor man har utsikt over både byen og havet.

Flyturen hjem går via Amsterdam eller Lisboa. Den skisserte reisen er et forslag som kan tilpasses med flere eller færre destinasjoner.

Bilder


Reisefakta


Kart

Høydepunkter

 • Naturopplevelser i Chapada Diamantina og Pantanal Norte
 • Historiske Salvador
 • Strandliv i Praia do Forte
 • Storbyen Rio de Janeiro

Pris

 • Fra kr 66 000,- per person i Economy Class
 • Fra kr 86 000,- per person i Business Class (Economy Class innenriks)

Pris per person når to reiser sammen.

Prisen inkluderer

 • Fly i økonomiklasse: Oslo – Salvador – Cuiabá – Rio de Janeiro – Oslo
 • Alle transfer fra ankomst til avreise
 • Frokost ved alle overnattingssteder
 • 2 netter på hotell i Salvador
 • 4 netter på Pousada Canto No Bosque (Lencóis, Bahia)
 • 3 netter på hotell i Praia do Forte
 • 3 netter på Pousada Araras Pantanal Eco Lodge med utflukter og alle måltider inkludert
 • 3 netter på hotell i Rio de Janeiro
 • 3 dagsutflukter til nasjonalparken Chapada Diamantina med lunsjboks inkludert
 • Bysightseeing med privatsjåfør i Salvador og Rio de Janeiro

Prisen inkluderer ikke

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Personlige utgifter
 • Drikkevarer og måltider som ikke er nevnt i reisebeskrivelsen.
 • Aktiviteter som ikke er inkludert
 • Tips til lokale guider og sjåfører

Turen kan forlenges og utvides med flere destinasjoner.

NB! Reiseforslaget kan justeres

Du kan naturligvis få reisen akkurat slik den er satt opp her. Du kan også fortelle oss hva du ønsker, både i forhold til opplevelser, standard og reiselengde, slik at vi kan komme med et forslag som passer for akkurat deg og ditt budsjett.

La oss skreddersy den perfekte reisen.

Fyll inn skjemaet under med dine reiseønsker.
En av våre reisespesialister vil deretter kontakte deg for å ta en nærmere prat om reisen.

Generell forespørsel - ny fra 19.06.23

Flere reiseforslag


Peru

Best of Peru & Machu Picchu

11 dager

Fra 149 500,-

Ecuador

Fascinerende Galapagos

16 dager

Fra 209 900,-

.

Private Travel Lab er et brand under Australiareiser AS, som er ansvarlig arrangør. Australiareiser AS er IATA-agent og medlem av Reisegarantifondet.

RGF logo
IATA logo
Serandipians logo