Europa

Foto: iStock

Europa


Vårt eget kontinent og vår egen historie. Men Europas historie er også verdens historie, og luksus for dagens mer kresne globetrottere er å unngå de største folkemengdene som kommer hit for å tråkke i historiens fotspor.

Drømmen om Europa strekker seg fra aurora borealis som danser over himmelen i nord til smaken av den perfekte gelato på Caffè Sicilia på øya i sør med samme navn.

Den går fra orkesterplass i Wiener Staatsoper under nyttårskonserten til en matopplevelse helt utenom det vanlige på The Three Chimneys på vestkysten av Isle of Skye, etter å ha vandret gjennom fabellandskapet Quiraing og nesten kjørt deg vill over øde skotske lyngheier. Den handler om å nyte høstens ferske trøfler i Piemonte, østers i Bretagne og salt hav på Costa Esmeralda.

Yachten Nero på tokt i Middelhavet.
Yachten Nero på tokt i Middelhavet.
Foto: Yacht Charter Fleet

Seil i Egeerhavet og kast anker i en øde bukt eller legg til kai på jet set-øya Mykonos. Her venter verdens lekreste sommerhus og interiørbutikker du kan miste deg selv i av pur lykke. I Cornwall ligger sjarmerende småbyer i hver bukt.

Overlat Colosseum og Spansketrappen til hordene og bli heller med på matsafari i Testaccio, Roma-bydelen ved elven Tiber der seilskutene losset vin og honning, olje og oliven. Tilbring natten i nystrøket sengetøy i Andalucias vakreste paradorer eller på et slott i Bourgogne med en årgangsburgunder fra nærmeste vingård innen rekkevidde.

Terrassen på Hotel Villa Honegg i Sveits.
Terrassen på Hotel Villa Honegg i Sveits.
Foto: Hotel Honegg

Se barokke bløtkakehus som klamrer seg til fjellsidene i den keiserlige kurbyen Bad Gastein. Lang ut på fottur eller test randonee i de sveitsiske alpene, der du har base på eventyrlige Villa Honegg. Bestig topper i de vakre Pyreneene og nyt kreativ matkunst hos El Celler de Can Roca i Girona før reisen går videre mot Middelhavet. Bli ør av shoppinglykke i London og Paris, før du hviler føttene på The Savoy eller Hotel de Crillon.

Reis tilbake i tid med det glamorøse art deco-ikonet The Venice Simplon-Orient-Express, og vær blant pionerene i vår egen tid som opplever gjestfriheten på Aman Sveti Stefan, The Chedi Luštica Bay eller Europas første One&Only i det fremdeles litt tilbaketrukne adriaterhavslandet Montenegro.

Reiseforslag til Europa


Sveits

En glamorøs weekend i Alpene

4 dager

Fra 13 500,-

Portugal

Six Senses Douro Valley

8 dager

Fra 35 900,-

Karibien, Middelhavet, Norge

SeaDream Yacht Club – cruise av høyeste kvalitet

7-11 dager

Fra 35 400,-

Frankrike

Six Senses Residences Courchevel

8 dager

Fra 69 500,-

Hellas

Cruise til antikkens Hellas

11 dager

Fra 46 900,-

Norge, Vest-Afrika, Galapagos, De britiske øyer

Hurtigruten Expeditions

11-15 dager

Fra 18 500,-

Hellas

Eagles Villas

8 dager

Fra 21 500,-

Spania

Six Senses Ibiza

8 dager

Fra 24 500,-

Spania

Opplev Mallorca på vår måte

4 dager

Fra 16 000,-

Skottland

Legendariske Gleneagles

4 dager

Fra 11 250,-

.

Private Travel Lab er et brand under Australiareiser AS, som er ansvarlig arrangør. Australiareiser AS er IATA-agent og medlem av Reisegarantifondet.

RGF logo
IATA logo
Serandipians logo