Foto: iStock

Europa


Vårt eget kontinent og vår egen historie. Men Europas historie er også verdens historie, og luksus for dagens mer kresne globetrottere er å unngå de største folkemengdene som kommer hit for å tråkke i historiens fotspor.

Drømmen om Europa strekker seg fra aurora borealis som danser over himmelen i nord til smaken av den perfekte gelato på Caffè Sicilia på øya i sør med samme navn.

Den går fra orkesterplass i Wiener Staatsoper under nyttårskonserten til en matopplevelse helt utenom det vanlige på The Three Chimneys på vestkysten av Isle of Skye, etter å ha vandret gjennom fabellandskapet Quiraing og nesten kjørt deg vill over øde skotske lyngheier. Den handler om å nyte høstens ferske trøfler i Piemonte, østers i Bretagne og salt hav på Costa Esmeralda.

Yachten Nero på tokt i Middelhavet.
Yachten Nero på tokt i Middelhavet.
Foto: Yacht Charter Fleet

Seil i Egeerhavet og kast anker i en øde bukt eller legg til kai på jet set-øya Mykonos. Her venter verdens lekreste sommerhus og interiørbutikker du kan miste deg selv i av pur lykke. I Cornwall ligger sjarmerende småbyer i hver bukt.

Overlat Colosseum og Spansketrappen til hordene og bli heller med på matsafari i Testaccio, Roma-bydelen ved elven Tiber der seilskutene losset vin og honning, olje og oliven. Tilbring natten i nystrøket sengetøy i Andalucias vakreste paradorer eller på et slott i Bourgogne med en årgangsburgunder fra nærmeste vingård innen rekkevidde.

Terrassen på Hotel Villa Honegg i Sveits.
Terrassen på Hotel Villa Honegg i Sveits.
Foto: Hotel Honegg

Se barokke bløtkakehus som klamrer seg til fjellsidene i den keiserlige kurbyen Bad Gastein. Lang ut på fottur eller test randonee i de sveitsiske alpene, der du har base på eventyrlige Villa Honegg. Bestig topper i de vakre Pyreneene og nyt kreativ matkunst hos El Celler de Can Roca i Girona før reisen går videre mot Middelhavet. Bli ør av shoppinglykke i London og Paris, før du hviler føttene på The Savoy eller Hotel de Crillon.

Reis tilbake i tid med det glamorøse art deco-ikonet The Venice Simplon-Orient-Express, og vær blant pionerene i vår egen tid som opplever gjestfriheten på Aman Sveti Stefan, The Chedi Luštica Bay eller Europas første One&Only i det fremdeles litt tilbaketrukne adriaterhavslandet Montenegro.

Reiseforslag til Europa


Filter Categories
Alle
Cruise i Middelhavet
Frankrike
Hellas
Italia
Portugal
Skottland
Spania
Sveits