Stillehavet

Foto: Tim McKenna/The Brando

Stillehavet


Den portugisiske jordomseileren Ferdinand Magellan ga i 1521 verdens største hav navnet Mar Pacífico – Stillehavet, da han etter stormene rundt Kapp Horn kom inn i roligere farvann.

Det ble raskt etablert interkontinentale forbindelser over det store havet, som den mangeårige handelsruten mellom Manila og Acapulco. Briter, franskmenn, amerikanere, tyskere, japanere og chilenere sikret seg kontroll over paradisøyene, som først ble selvstendige stater etter WWII.

Øyene ble gjenstand for mangt et drømmeri. Historier om vakre, lettlivede kvinner i et tropisk paradis fikk så vel Skatten på sjørøverøya-forfatter Robert Louis Stevenson som den franske kunstneren Paul Gauguin til å heise seilene.

Utforsk livet under vann på Bora Bora.
Utforsk livet under vann på Bora Bora.
Foto: iStock

Oppfyll drømmen om sydhavsparadiset om bord på en private yacht i Fransk Polynesia, havlandet som grekerne ga navnet ”mange øyer”. La mannskapet ta deg rundt blant vulkanske fjell og flate atoller, til smaragdgrønne bukter, kritthvite pudderstrender og eksotiske øysamfunn.

Bli kjent med det mangfoldige og fargerike livet under vannskorpen, og la deg blende av varme smil og duftende blomsterkranser i møte med ditt vertskap på private resorter vakrere enn noe du har kunnet forestille deg. Svøm med haier, piggrokker og fargesprakende korallfisk på de grunne revene ved Bora Bora. Dykk etter svarte perler på Tahiti. Utforsk rev, vrak og grotter rundt Palau, der selv verdensvante dykkere får hjertebank i det krystallklare vannet.

Emerald Overwater Villa på InterContinental på Bora Bora.
Emerald Overwater Villa på InterContinental på Bora Bora.
Foto: InterContinental

Stillehavet utgjør 46 prosent av verdens havoverflate, et areal større enn alle verdens land til sammen. Bo som en moderne Robinson Crusoe på The Brando midt i det overnaturlig vakre Tetiaroa-atollet. Eller lek sydhavsprinsesse i en Emerald Overwater Villa på InterContinental på Bora Bora.

Nyt dagene med vannsport, snorkling, yoga, pilates eller tennis på Kokomo Island Fiji og kveldene med private dining på stranden, i regnskogen eller på din egen terrasse. Få en dose av øyfolkenes Kia Orana-spirit mens du seiler mellom sydhavsøyene i den vakre lagunen Aitutaki på Cookøyene i en privat katamaran eller nyter utsikten fra solsengen på Pacific Resort.

Reiseforslag til Stillehavet


Fiji

Kokomo Private Island

10 dager

Fra 95 000,-

Tahiti

Drømmecruiset Dreams of Tahiti

11 dager

Fra 57 000,-

Fiji, Tahiti, Cookøyene

Reiser til Stillehavet

5-100 dager

Fra 25 000,-

Tahiti

Drømmereise til Fransk Polynesia

14 dager

Fra 240 000,-

.

Private Travel Lab er et brand under Australiareiser AS, som er ansvarlig arrangør. Australiareiser AS er IATA-agent og medlem av Reisegarantifondet.

RGF logo
IATA logo
Serandipians logo