Besøk også: Australiareiser · Fijireiser · Grupperundreiser

Perus høydepunkter: Amazonas, Machu Picchu og Titicacasjøen

Foto: javarman - stock.adobe.com

Perus høydepunkter: Amazonas, Machu Picchu og Titicacasjøen


14 dager

Avreise hele året

Amazonas, Machu Picchu, Cusco, Titicacasjøen, Lima

Fra 148 000,- per person

Denne fantastiske rundturen kombinerer natur, kultur og historiske steder i Peru. Dere bor på førsteklasses hoteller og får oppleve både den eksotiske regnskogen i Amazonas og den fascinerende arven etter inkariket i Andesfjellene.

Etter ankomst Lima overnatter dere på Costa del Sol Wyndham Hotel rett ved flyplassen og reiser videre med innenriksfly til Puerto Maldonado morgenen etter. Byen ligger i den vestlige delen av Amazonas, rundt ti mil fra der grensene mellom Peru, Brasil og Bolivia møtes.

På eventyr i regnskogen

De kommende fire dagene tilbringer dere på Tambopata Research Center Lodge og får utforske regnskogen som spiller en avgjørende rolle for livet på hele planeten.

Tambopata Research Center Lodge, Peru.
Er du heldig, kan det hende du ser jaguar i Amazonas.
Foto: Tambopata Research Center

Lodgen er en av de mest avsidesliggende av sitt slag i hele Sør-Amerika. Standarden er forholdsvis enkel, men til gjengjeld er plasseringen midt i smørøyet. Forskningssenteret er plassert her grunnet et biologisk mangfold man ikke finner noe annet sted, og blant det enorme antallet varianter av dyr og planter er fargerike papegøyer og aper et dagligdags syn. Og der andre regnskog-lodger reklamerer med sporadiske observasjoner av jaguar, kan Tambopata-senteret vise til at hele én av tre gjester ser en jaguar i løpet av oppholdet.

De daglige utfluktene i jungelen skjer i små grupper sammen med utdannede naturguider og forskere. Ved siden av turstier på bakkeplan er det også etablert hengebroer i et nettverk mellom trærne hvor man får et fugleperspektiv på livet i jungelen.

Inkariket og kolonitiden

Etter oppholdet i regnskogen flyr dere til Cusco, byen som representerte verdens navle for inkaene og som i dag er verdensarvlistet av UNESCO. Mye av den fantastiske arkitekturen fra både inkariket og den spanske kolonitiden er godt bevart, og en spasertur i byen kan fortone seg som en tidsreise gjennom de siste 900 årene.

Litt utenfor Cusco ligger luksuriøse Tambo del Inka Hotel, som har høstet anerkjennelse fra blant annet Forbes Travel Guide. Resortet ligger naturskjønt til med umiddelbar nærhet til Sacred Valley. Her blir det utflukter til blant annet fargerike markeder og ruiner av oldtidsbyer.

Machu Picchu

De neste to dagene står ikoniske Machu Picchu for tur. Fra Sacred Valley reiser dere med tog, noe som er en opplevelse i seg selv. Togturen tar rundt en og en halv time med fantastisk utsikt over Andesfjellene underveis. Vel fremme på rundt 2400 meters høyde blir det guidede turer til den fascinerende byen fra 1400-tallet, som er et av verdens syv menneskeskapte underverker.

Machu Picchu.
Machu Picchu er en av turens høydepunkter.
Foto: ©Pat – stock.adobe.com

Dere overnatter på Luxury Inkaterra Machu Picchu Hotel. Det er et femstjerners resort som glir elegant inn i de vakre omgivelsene. Dagen etter står en ny utflukt til Machu Picchu for tur, før enda en togtur utenom det vanlige på vei tilbake til Cusco. Toget Hiram Bingham er oppkalt etter arkeologen som oppdaget “the lost city” i 1911. Turen tar drøyt tre timer og om bord serveres det en fireretters gourmetmiddag i følge med viner fra regionen.

Tilbake i Cusco sjekker dere inn på Monasterio Hotel for de neste to nettene, og har dermed en dag til disposisjon hvor det er mulig å bli med på sightseeing til steder av kulturell og historisk betydning i byen.

Titicacasjøen

Neste destinasjon er også av det sagnomsuste slaget, nemlig Titicacasjøen. Det er Sør-Amerikas største innsjø, og dessuten i verdenstoppen hva angår høyde over havet – 3800 meter. Den er anslått til å være rundt tre millioner år gammel, noe som gjør den til en av verdens eldste. Dere bor to netter på boutique-hotellet Titilaka, som ligger på en privat halvøy i Titicacasjøen. Hotellet har en rekke utflukter med forskjellige tema inkludert. Om det er natur, kultur eller historie som vektlegges under utfluktene, er opp til gjestene.

Lake Titicaca.
Titicacasjøen.
Foto: Pakhnyushchyy – stock-adobe.com.

Lima – kulinarisk verdensmester

På rundturens siste stopp er dere tilbake i hovedstaden Lima og sjekker inn på stilfulle Belmond Miraflores Park Hotel for den siste natten.

Anført av Gastón Acurio Jaramillo har det peruanske kjøkkenet har blitt en eksportvare til hele verden i nyere tid, og nå er anledningen til å finne ut hvorfor. Det britiske magasinet Restaurant utgir hvert år listen 50 Best som går for å være fasiten på verdens 50 beste restauranter. I 2023 var det liten tvil om Perus dominans med fire bidrag, inkludert førsteplassen. Til sammenligning kan Paris og Tokyo skilte med tre restauranter hver på listen. Helt på topp ligger Central, og er man ikke tidlig nok ute til å få bordreservering der,  finnes det gode alternativer i Maido (6. plass), Kjolle (28. plass) og Mayata (47. plass).

Så fremt det er nok tid før avreise den siste dagen, er det inkludert en morgenutflukt hvor temaet er kontrastene mellom det moderne og kolonitidens Lima.

Bilder


Reisefakta


Kart

Høydepunkter

 • Regnskogen i Amazonas
 • Machu Picchu
 • Titicacasjøen
 • Historiske Cusco og gastronomiske Lima
 • Spennende utflukter med guide på alle destinasjoner
 • Overnatting på regnskog-lodge og 5-stjerners hoteller

Pris

 • Fra kr 148 000,- per person i Economy Class
 • Fra kr 175 000,- per person i Business Class

Pris per person når to reiser sammen.

Prisen inkluderer

 • Fly t/r Oslo – Lima i ønsket kabinklasse
 • Innenlandsfly Lima – Puerto Maldonado – Cusco – Juliaca – Lima i økonomiklasse
 • Alle transfer fra ankomst til avreise
 • 1 natt på Costa del Sol Wyndham Hotel (inkl. frokost)
 • 3 netter på Tambopata Research Center Lodge (inkl. frokost, lunsj og middag)
 • 3 netter på Tambo del Inka Hotel (inkl. 3 frokost og 2 lunsj)
 • 1 natt på Luxury Inkaterra Machu Picchu Hotel (inkl. frokost og middag)
 • 2 netter på Monasterio Hotel (inkl. 2 frokost og 1 middag)
 • 2 netter på Luxury Titilaka Hotel (inkl. frokost, lunsj og middag)
 • 1 natt på Star Miraflores Park Hotel (inkl. frokost)
 • Togreise til og fra Machu Picchu Pueblo
 • Guidede utflukter og omvisninger på alle destinasjoner

Prisen inkluderer ikke

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Personlige utgifter
 • Drikkevarer og måltider som ikke er nevnt i reisebeskrivelsen.
 • Aktiviteter som ikke er inkludert
 • Tips til lokale guider og sjåfører

Turen kan forlenges og utvides med flere destinasjoner.

NB! Reiseforslaget kan justeres

Du kan naturligvis få reisen akkurat slik den er satt opp her. Du kan også fortelle oss hva du ønsker, både i forhold til opplevelser, standard og reiselengde, slik at vi kan komme med et forslag som passer for akkurat deg og ditt budsjett.

La oss skreddersy den perfekte reisen.

Fyll inn skjemaet under med dine reiseønsker.
En av våre reisespesialister vil deretter kontakte deg for å ta en nærmere prat om reisen.

Generell forespørsel - ny fra 19.06.23

Flere reiseforslag


Sør-Afrika, Namibia, Zimbabwe

Det Sørlige Afrikas høydepunkter

21 dager

Fra 117 500,-

Australia, New Zealand

Reiser til Australia og New Zealand

5-100 dager

Fra 20 000,-

.

Private Travel Lab er et brand under Australiareiser AS, som er ansvarlig arrangør. Australiareiser AS er IATA-agent og medlem av Reisegarantifondet.

RGF logo
IATA logo
Serandipians logo