Foto: iStock

Det indiske hav


Verdens tredje største hav dekker tyve prosent av jordens overflate.

Allerede rundt år 70 e.Kr. var området kjent for greske sjøfarere. Landene rundt havet var frodige og rike på ressurser og handelen florerte.

Araberne handlet med kokosfrukter fra Seychellene lenge før portugiserne fant veien dit på slutten av 1400-tallet, og malayer seilte med sørøstpassaten og nordøstmonsunen frem og tilbake til Afrikas kyst.

Nederlenderne ga navn til Mauritius før franskmennene kom og døpte paradisøya til Île de France, før den endte som britisk koloni. Seychellene led samme skjebne. På Maldivene herjet pirater fra Malabarkysten i det islamske sultanatet.

Svøm med havskilpadder på Seychellene.
Svøm med havskilpadder på Seychellene.
Foto: iStock

Vår tids oppdagelsesreisende kommer i fred. Lei en motoryacht med crew og en-suite kahytter. Nyt alfresco dining om bord mens du cruiser mellom de 1192 øyene i Maldivenes atoller, der det høyeste punktet å feste blikket på er 2,30 meter over havet, eller skjem bort den du elsker i en overjordisk vakker Lagoon Villa på Gili Lankanfushi eller øygruppens nye perle, Cheval Blanc Randheli.

Ta med storfamilien på barfotluksus på One&Only Le Saint Gérain på Mauritius’ vakre østkyst og nyt vannsport, skalldyr og myke solsenger.

En dhoni tar dere ut til spaøya på Cheval Blanc Randheli.
En dhoni tar dere ut til spaøya på Cheval Blanc Randheli.
Foto: Jeff Hester/Cheval Blanc Randheli

Ta en avstikker til North Island eller Fregate Island, en blanding av tropisk paradis og villmark, ofte kalt verdens vakreste øy. Bo i én av Banyan Hill Estates vakre villaer, eller book alle og del paradisets skjønnhet og overflod med familie og venner på din egen eksklusive gjesteliste.

Bli kjent med Aldabraskilpaddene på øya Curieuse på Seychellene. Hør hvalene synge i havet ved Mirissa Beach, og få ny energi på en teplantasje i elegant kolonistil på Sri Lanka. La en privat jet ta deg over hav med farge som den klareste akvamarin til Nihi Sumba i Indonesia og omgi deg med bærekraftig jungelluksus på ferieparadiset som reisebibelen Condé Nasts lesere har kåret til årets beste.

Reiseforslag til Det indiske hav


Filter Categories
Alle
Maldivene
Mauritius
Seychellene