Foto: Wirat Gasem/Getty Images

Asia


Asias historie er full av keisere og tyranner, samuraier og opiumskriger, geishaer og snørte liljeføtter.

Fortellingene om Marco Polos ferd langs Silkeveien til Midtens rike og Vasco da Gamas seilas rundt Kapp det Gode Håp til India skaper lengsel i eventyrlystne sinn, og romaner der handlingen utspiller seg i eksotiske land, hvor folk lever sine liv så fjernt fra våre, setter fart i reisedrømmene.

Se Ta Prohm-tempelet i Kambodsja grytidlig en morgen før bussturistene våkner. Nyt loungemusikk og cocktails 25 etasjer over gateplan på takterrassen til et boutiquehotell i Bangkok. Eller en Singapore Sling på legendariske Raffles før turen går videre til en vakker villa blant rismarkene i Ubud, der Balis kongelige hadde sitt gjemmested.

Poolside på Chedi Club Tanah Gajah i Ubud, Bali.
Poolside på Chedi Club Tanah Gajah i Ubud, Bali.
Foto: GHM Hotels

Bli med til Hong Kong, som betyr ”duftende havn” på kantonesisk, og der luktene, smakene og sanseinntrykkene fremdeles kan ta pusten fra de fleste. Opplev Den kinesiske mur i sin opprinnelige tilstand i Yanqing der du bor på Commune by the Great Wall i én av de 40 villaene som er designet av 12 av Asias fremste arkitekter.

Opplev Mongolias stepper og blomstrende daler fra hesteryggen, før du tar kvelden i en tradisjonell yurt.

City Palace i Jaipur, India.
City Palace i Jaipur, India.
Foto: Shanna Baker

Se soloppgangen i den blå byen Jodhpur og solnedgangen i den rosa byen Jaipur i India, sett spisepinnene i Jiros verdensberømte sushi i Tokyo eller nyt stillheten i et kloster i Bhutan.

Reflekter over livets forgjengelighet når kirsebærknoppene brister. Blomsterprakten kan beundres langs Philosopher’s Path i Kyoto eller i det tidligere geishaområdet i Kanazawa. Se Indias vannveier fra orkesterplass om bord på en elvebåt i Kerala, eller ta inn Vietnam – fra Ho Chi Minh til Hanoi – med Victoria Express Train, et 5-stjerners luksustog som tar deg gjennom landets historie.

Reiseforslag til Asia


Filter Categories
Alle
Bali
Bhutan
Filippinene
India
Indonesia
Japan
Kambodsja
Kina
Laos
Nepal
Singapore
Sri Lanka
Thailand
Vietnam