Besøk også: Australiareiser · Fijireiser · Grupperundreiser

Brasils høydepunkter fra nord til sør

Foto: Gondwana Brazil

Brasils høydepunkter fra nord til sør


27 dager

Avreise hele året

Fortaleza, Jericoacoara, Barra Grande, Atins, São Luís, Manaus, Rio de Janeiro, Paraty, Ilha Grande, Iguacú, São Paulo

Fra 119 900,- per person

Regnskogen i Amazonas, Rio de Janeiro, Lencóis Maranhenses nasjonalpark og fossefallene Iguacú – denne turen inneholder alt du har drømt om i Brasil – og litt til. Underveis venter det både store naturopplevelser og et innblikk i Brasils mangfoldige kultur. Fra små landsbyer i regnskogen hvor urfolk lever på tradisjonelt vis, til det yrende storbylivet i Rio de Janeiro.

Fortaleza

Dere ankommer Brasil på nordøstkysten, nærmere bestemt Fortaleza. Den store og fine bystranden med skyskrapere i bakgrunnen sammenlignes ofte med Miami. Dette var lenge en destinasjon for primært innenlandsturisme, men de senere år har også amerikanere og europeere fått øynene opp for det som er Brasils fjerde største by. Den neste uken reiser dere vestover langs kysten med privat transfer mellom destinasjonene.

Første stopp er Jericoacoara, hvor dere har to overnattinger. Dette er en liten fiskerlandsby med en fantastisk strand og avslappende atmosfære. Dagliglivet går i et rolig tempo her, i en by som fikk elektrisitet og veier først på denne siden av årtusenskiftet.

Barra Grande og Atins

Barra Grande Beach er kjent som en av Brasils beste strender med sine postkortvakre omgivelser og krystallklart vann. Biler er et relativt sjeldent syn og det er heller ingen høyhus. Her bor dere en natt før turen går videre med bil og båt til Atins. Hverken ord eller bilder kan beskrive det unike landskapet som venter, hvor særlig mosaikkene av sanddyner og laguner i Lencóis Maranhenses nasjonalpark er en helt enestående opplevelse. Den vanligste måten å utforske området på er med leie av ATV, men for den helhetlige naturopplevelsen kan ridetur på hest i en liten gruppe med guide anbefales.

Etter to overnattinger i Atins fortsetter ferden videre vestover langs kysten til delstatshovedstaden São Luís. Byen ble grunnlagt på begynnelsen av 1600-tallet og mange av bygningene fra de to påfølgende århundrene er fortsatt intakte. Blant disse kirker, fontener og monumenter, som har gitt byen en velfortjent status som verdensarv på UNESCO-listen. Og hvis det heller frister med strandliv og noe kaldt i glasset på en fortausrestaurant, så er veien fra gamlebyen til den koselige strandpromenaden kort.

São Luís er også siste destinasjon dere besøker på nordøstkysten før det venter nye eventyr i innlandet. Neste stopp: Regnskogen i Amazonas.

Amazonas

Manaus er også kjent som “Paris of the Tropics” og “Metropolis of the Amazon”. Byen har i dag rundt to millioner innbyggere og ble grunnlagt så tidlig som 1669. Både innbyggertallet og velstanden skjøt i været i takt med etterspørselen etter rågummi på begynnelsen av 1900-tallet. Arkitekturen i bybildet vitner tydelig om den koloniale storhetstiden, og da særlig Teatro Amazonas.

Bruk dagen til å slappe av, til å utforske denne spennende byen, eller bli med på en sightseeing for å lære mer om de forskjellige epokene som har satt sitt preg på Manaus opp gjennom historien. Her finnes også et bredt utvalg av restauranter med autentisk mat basert på regnskogens råvarer og urfolkets matkultur.

Oppdagelsesferd i regnskogen

Etter oppholdet i den urbane oasen Manaus, er det elvecruise og selve regnskogen som står for tur. De neste tre dagene tilbringes om bord på elvebåt, hvor dere får oppleve Amazonas på nært hold. Alle måltider er inkludert og man sover i hengekøyer om bord på båten. Dyrelivet vil variere med årstidene, men dere kan forvente å se blant annet kjempeotere, rosa ferskvannsdelfiner og fargerike fugler. Etter hvert som båten beveger seg lenger unna sivilisasjonen befinner man seg dessuten i jaguarens rike, men man skal ha flaks for å faktisk få øye på den.

Omgivelsene endrer seg gradvis, fra storbylivet i Manaus til mer sporadiske bosettinger langs elven, hvor mange bor i husbåter som utgjør små, flytende lokalsamfunn. Dere besøker også en landsby hvor urfolk lever på tradisjonelt vis.

Neste dag byr på blant annet en guidet fottur i regnskogen hvor man lærer mer om flora, fauna og hvilken betydning plantene i regnskogen har både for moderne legevitenskap og urfolk.

Den tredje dagen på elvecruise begynner med fugletitting tidlig om morgenen. Dere besøker en litt større landsby og padler kano for å komme til i mindre bekkeleier. I denne delen av elven er det mange delfiner, og den gjensidige nysgjerrigheten mellom mennesker og delfiner er for mange det store høydepunktet på turen. På kvelden venter det et bedre grillmåltid som tilberedes og serveres på elvebredden.

Etter frokost den siste dagen blir det ny delfinsafari på vei tilbake til Manaus, hvor dere sjekker inn igjen på hotellet for en natt.

Rio de Janeiro

Etter å ha opplevd regnskogen i Amazonas og de søvnige kystbyene i nord, blir det et markant taktskifte når dere lander i Rio de Janeiro. Byen har verdenskjente ikoner som Jesus-statuen og Copacabana Beach, men også en rekke skjulte perler. For en idyllisk og avslappende start på dagen kan Parque Lage anbefales til frokost. Her er man litt utenfor hovedstrømmen av turister, omgitt av frodige hager og historiske bygninger med vakker arkitektur. Om dere vil ha autentisk brasiliansk mat til lunsj, finnes det mange gode alternativer i bydelen Santa Teresa.

I tillegg til nevnte Copacabana bør dere legge turen innom nabostranden Ipanema Beach. Den holder en høyere hipsterfaktor med sine mange gallerier og barer med ulike tema. Aktiviteten på stranden er akkurat det man forbinder med Brasil; lekne og lidenskapelige mennesker som nyter livet med rytmisk musikk, bading og ballspill. Blant de mange som spiller fotball og volleyball på stranden vil man se både glade amatører og ballkunstnere. Kanskje du får øye på den neste Neymar eller Pelé?

Paraty

Neste stopp er Paraty, en fargerik og sjarmerende liten kystby omtrent midt mellom Rio og São Paulo. Gamlebyen fra 1700-tallet er bilfri og du trenger ikke være spesielt opptatt av arkitektur for å la deg imponere av de utsmykkede bygningene fra kolonitiden.

Paraty er ikke bare kjent for sine mange festivaler og kulturarrangementer. Byen er også et yndet reisemål for “foodies” fra inn- og utland. Blant de mange gode spisestedene er det særlig sjømaten som står i fokus, men du vil finne alt fra brasilianske spesialiteter til indisk, kinesisk og italiensk.

Ilha Grande

Nå venter det tre netter på den naturskjønne øya Ilha Grande. Fra Paraty tar dere rutebåt halvannen time ut i skjærgården langs det som ofte kalles den grønne kysten.

Her er det grønt og frodig, men i motsetning til i jungelen er skogen åpnere og lettere å ferdes i. I det krystallklare vannet yrer det av spennende liv, noe som gjør området perfekt for snorkling og dykking. Øya er bilfri og det finnes heller ingen høyhus. Turstier med varierende vanskelighetsgrad lar dere oppleve dette fantastiske økosystemet på egen hånd både til lands og til vanns.

Foz do Iguacú

På grensen mellom Brasil og Argentina ligger de berømte fossefallene Foz do Iguacú. Iguacú er urfolkets begrep for mye vann, og stedet lever utvilsomt opp til navnet. Fossefallene er et majestetisk skue som verken ord eller bilder yter rettferdighet. Du må se det med egne øyne for å ta innover deg hvilke krefter som er i sving.

Vannsystemet teller totalt 275 fosser og den høyeste er på hele 80 meter. Her passerer det mer vann i sekundet enn noe annet sted i verden. På begge sider av elven som fossene munner ut i, er det naturlige høyder som gir en spektakulær utsikt. Her kan selv en amatør med mobilkamera ta bilder som ser ut som noe som har stått på trykk i National Geographic.

Elven utgjør også grensen mellom Brasil og Argentina. På den argentinske siden kan man følge et nettverk av gangveier og stier mellom utkikkspunktene, og i tillegg komme så nær fossene at man blir våt. Fra brasiliansk side får man derimot det beste overblikket. De lærde strides om hvilken av sidene som gir den beste opplevelsen, men dere har uansett tid til å utforske begge sidene. Det er også mulig å bli med på en guidet tur i firehjulstrekker i den tropiske skogen som omkranser området.

Dere reiser hjem via São Paulo, hvor det også er lagt inn en overnatting. Reisen kan både kortes ned og utvides i forhold til den skisserte reiseplanen.

Bilder


Reisefakta


Kart

Høydepunkter

 • Sol og strandliv i Jericoacoara og Barra Grande
 • Lencóis Maranhenses nasjonalpark
 • Elvecruise i regnskogen i Amazonas
 • Storbyliv i Rio de Janeiro
 • Kultur og gastronomi i Paraty
 • Naturopplevelse på Ilha Grande
 • Fossefallene i Iguacú

Pris

 • Fra kr 119 800,- per person i Economy Class
 • Fra kr 152 000,- per person i Business Class (Economy Class innenriks)

Pris per person når to reiser sammen.

Prisen inkluderer

 • Fly i økonomiklasse Oslo – Fortaleza / São Luis – Manaus – Rio de Janeiro – Iguacú – São Paulo – Oslo
 • Alle transfer fra ankomst til avreise
 • Frokost på alle hoteller
 • Sightseeing/utflukt i São Luis, Barra Grande, Atins og Jericoacoara
 • Inngangsbillett og utflukt i Iguacú nasjonalpark
 • 1 natt på hotell i Fortaleza
 • 2 netter på hotell i Atins
 • 1 natt på hotell i Barra Grande
 • 2 netter på hotell i Jericoacoara
 • 1 natt på hotell i São Luis
 • 3 overnattinger på elvecruise med helpensjon
 • 3 netter på hotell i Manaus
 • 3 netter på hotell i Rio de Janeiro
 • 2 netter på hotell i Paraty
 • 3 netter på hotell på Ilha Grande
 • 3 netter på hotell i Iguacú
 • 1 natt på hotell i São Paulo

Prisen inkluderer ikke

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Personlige utgifter
 • Drikkevarer og måltider som ikke er nevnt i reisebeskrivelsen.
 • Aktiviteter som ikke er inkludert
 • Tips til lokale guider og sjåfører

Turen kan forlenges og utvides med flere destinasjoner.

NB! Reiseforslaget kan justeres

Du kan naturligvis få reisen akkurat slik den er satt opp her. Du kan også fortelle oss hva du ønsker, både i forhold til opplevelser, standard og reiselengde, slik at vi kan komme med et forslag som passer for akkurat deg og ditt budsjett.

La oss skreddersy den perfekte reisen.

Fyll inn skjemaet under med dine reiseønsker.
En av våre reisespesialister vil deretter kontakte deg for å ta en nærmere prat om reisen.

Generell forespørsel - ny fra 19.06.23

Flere reiseforslag


Sør-Afrika, Zimbabwe

Safari in style – Sør-Afrika og Zimbabwe

13 dager

Fra 243 500,-

Sør-Afrika, Namibia, Zimbabwe

Det Sørlige Afrikas høydepunkter

21 dager

Fra 117 500,-

.

Private Travel Lab er et brand under Australiareiser AS, som er ansvarlig arrangør. Australiareiser AS er IATA-agent og medlem av Reisegarantifondet.

RGF logo
IATA logo
Serandipians logo