Besøk også: Australiareiser · Fijireiser · Grupperundreiser

Ekspedisjonscruise til Galápagosøyene

.

Hjem > Reiseforslag > Cruise > Ekspedisjonscruise til Galápagosøyene

Hurtigruten Expeditions

Ekspedisjonscruise til Galápagosøyene

Ekspedisjonscruise til Galápagosøyene

Trykk på kartet for å forstørre.

Skip

MS Santa Cruz II

Avreisested

Quito

Ankomststed

Guayaquil

Varighet

11 dager

Datoer

Mange datoer i 2024, 2025 og 2026. Kontakt oss for detaljer.

Pris

Fra kr 76 900 per pers når to reiser sammen.

  • Besøk ni av de mest forlokkende Galápagosøyene  
  • Se det unike plante- og dyrelivet på Galápagosøyene, fra kjempeskilpadder til haviguaner, på et besøk til øyene Baltra, Santa Cruz, Isabela, Fernandina, Floreana, Santiago, Rábida, Bartolomé og Genovesa 
  • Lær om disse utrolige øyene og Charles Darwins forskning av ekspertene på ekspedisjonsteamet, som er satt sammen av lokale naturforskerguider

Vi kaster loss fra vakre Quito 

Quito er en av Sør-Amerikas mest sjarmerende hovedsteder. Den verdensarvlistede byen byr på elegant arkitektur fra den spanske kolonitiden, og er full av koselige restauranter og små håndverksbutikker. Med to overnattinger får du god tid til å smake på deilige spesialiteter fra Ecuador, og til å rusle gjennom fargerike markeder med lokalt håndverk. Den andre dagen vil du besøke den historiske gamlebyen i Quito på en guidet rundtur.  

De utrolige Galápagosøyene 

Etter oppholdet i Quito tar vi turen til Galápagosøyene for et uforglemmelig haveventyr. Med denne reiseruten får du besøke ni utrolige øyer – Baltra, Santa Cruz, Isabela, Fernandina, Floreana, Santiago, Rábida, Bartolomé og Genovesa. Her får du se vakre landskap med en rekke økosystemer og mange av artene som gjorde disse øyene så berømte. På dette aktive cruiset, og med et ekspedisjonsteam om bord som består av lokale guider, kommer du nærmere de mange naturlige underverkene fra små pangabåter, kajakker og glassbunnbåt.

Seilingsplan

Oppdagelsesreisen starter på ekvator, ved foten av de frodige Andesfjellene. Quito ligger på 2850 meters høyde, og er den nest høyest beliggende hovedstaden i verden. Hovedattraksjonen her er den flotte gamlebyen som ble grunnlagt på en gammel inka-bosetning. Byen ligger på UNESCOs verdensarvliste og er full av godt bevart koloniarkitektur, som fargerike plazaer, storslåtte kirker og vakre monumenter. Finn deg til rette på hotellet, før du går ut for å utforske.

Hvis du har tid, kan du komme noen dager tidligere og bli med på et av våre valgfrie førprogrammer.

I dag blir det en guidet tur i Quitos utrolige gamleby, som er et av de største og best bevarte kvartalene fra kolonitiden i Sør-Amerika. Her kan du vandre gjennom brosteinsbelagte gater mens du beundrer arkitekturen og prøver deilig sjokolade laget av den beste ecuadorianske kakaoen langs veien.

Deretter drar du til den ikoniske «Byen midt i verden» (Ciudad Mitad del Mundo), som ligger rundt 26 km nord for Quito. Etter lunsj besøker vi det berømte monumentet som markerer linjen til ekvator. Ha kameraet klart for å forevige øyeblikket der du står med én fot i hver halvkule.

Når landeventyret i Sør-Amerika nærmer seg slutten, setter vi kursen mot neste etappe av reisen. Etter frokost tar en kort flytur oss til øya Baltra i de spektakulære Galápagosøyene. Vi blir transportert rett til havnen der det komfortable ekspedisjonsskipet vårt MS Santa Cruz II venter.

Om ettermiddagen starter vi utforskingen av Galápagosøyene, der vi følger den nordlige kysten av Santa Cruz mot det fascinerende landskapet på Cerro Dragón, drageåsen, hvor vi går i land. Her går vi ut på en spasertur til en brakk lagune som er populær blant kystfugler og amerikanske flamingoer. Lenger inn på øya gir stien vakker utsikt over bukten og de vestlige øyene i øygruppen. Her får vi også sjansen til å se de første landiguanene.

Dagen starter ved Punta Vicente Roca, på den nordvestlige tuppen av Isabela-øya. Etter frokost kan du utforske kysten med pangabåt, lære om den dramatiske geologien i området fra naturforskerguidene dine.

Dette er hekkested for flere fuglearter, så du kan regne med å se utallige storskarv, galapagospingvin og suler. Hvis været tillater det, kan du snorkle langs klippene og få muligheten til å se grønne havskilpadder, månefisker og pelsseler.

Om ettermiddagen utforsker vi Fernandina, en øy med en unik økologi og høy tetthet av haviguan. Hold utkikk etter sjøløver langs kysten, røde klippekrabber, falker og pingviner.

I dag utforsker vi øya Santa Cruz. Vi drar ut fra Puerto Ayora om morgenen for å besøke Charles Darwin Research Station.

Dette er et gigantisk avlssenter for skilpadder, der du kan du se nylig klekkede skilpadder og Darwins berømte finker, fuglene han brukte som grunnlag for evolusjonsteorien om naturlig utvalg. Det er også en imponerende skog med kaktus som er hjemsted for mange landfugler.

Nyt et kjøligere klima over lunsj i det frodige høylandet, der gigantiske skilpadder kryper rundt, tygger på gress og koser seg i bassenger.

Du får også tid til andre aktiviteter, inkludert terrengsykling eller besøk til en sukkerplantasje.

Etter frokost drar vi ut med pangabåt i kanalene på nordkysten av Floreana, før vi ser den fantastiske utsikten over øya fra Baronessebukta. Senere lander vi i Bahía de Correos, postkassebukta, for å se den historiske tønnen som fungerte som postkontor for øygruppen i over to århundrer.

Etter lunsj utforsker vi underverkene rundt den lille øya Champion med pangabåt eller båt med glassbunn. Dette er også et av de beste stedene i øygruppen for å snorkle.

Herfra drar vi videre til Punta Cormorant, der vi går fra en olivenkrystallstrand til en brakk lagune, der du kan se amerikansk flamingo, stjertand og mer.

Slapp av om bord mens vi ankrer opp utenfor Baltra. Etter fire dager med utforsking av den unike naturen og miljøet på Galápagosøyene, tar vi en dag til å slappe av og lade batteriene til dagene som ligger foran oss. Benytt de mange fasilitetene om bord, ta en titt på bøkene i biblioteket eller tren i treningsrommet – du velger.

Om ettermiddagen lander vi på Las Bachas-stranda på Santa Cruz. Denne fantastiske hvite sandstranden med turkist vann er et flott sted å se noen av de ikoniske dyrene på Galápagosøyene, som flamingo og havskilpadde. Ta et bad eller snorkle før du drar tilbake til skipet for en ekspedisjonsbriefing om neste dag.

I dag utforsker vi Santiagos uberørte strender og vakre landskap. Se de imponerende klippene i Caleta Bucanero på nord-vestkysten, der et stort antall sjøfugler og sjøløver holder til. Bli med på forskjellige vannaktiviteter, og se de fantastiske steinformasjonene Elefanten og Biskopen.

På ettermiddagen drar vi til Puerto Egas, et av beste besøksstedene på øya. Her får du muligheten til å se en koloni Galápagos-pelsseler og eksotisk fugleliv under en utflukt. Eller du kan bade eller snorkle langs den kuperte kystlinjen side om side med vakre havskilpadder.

Dagen starter på den lille øya Rábida, utenfor den sørlige kysten av Santiago. Her kan bli med på en spennende tur med pangabåt langs kysten, der du får utforske den fantastiske røde stranden. Se og hør sjøløvekolonien, og se andre dyr som haviguan, spottefugl, gulsanger og flere arter av darwinfink.

Om ettermiddagen seiler vi til den gylne sanden på øya Bartolomé, som domineres av den imponerende vulkanske pluggen Roca Pináculo. Du kan bade eller snorkle utenfor stranden her. I tillegg kan du se det fargerike livet under vannoverflaten fra båten vår med glassbunn, og galapagospingvin langs kysten. Gå opp til toppen av øya for fantastisk utsikt.

I dag utforsker vi øya Genovesa. Dagen starter med en bratt, men kort tur på 27 meter opp Prince Philips-trappene, El Barranco, for å komme til et flatt og steinete platå. Her kan du gå rundt og se de store koloniene av nazcasule, rødfotsule, storfregattfugl og stormsvale. Etterpå, eller i stedet for, kan du ta plass i en kajakk for å utforske på havnivå.

Om ettermiddagen lander vi på og svømmer ved den vakre stranda ved Darwin-bukta. Etter dette oppfriskende badet, kan du ta en spasertur og observere hundrevis av øyfugler, eller bare slappe av på stranda, bade, snorkle eller padle kajakk.

Vi starter siste morgen på nordkysten av Santa Cruz. En tørrlanding via en passasjerbrygge og en busstur til den høyere delen av øya gir deg det siste høydepunktet på cruiset: kjempeskilpadder i det fri.

På vindsiden av øya er det et reservat, der to arter av kjempeskilpadder holder til. Disse frodige høylandene har også tette skoger av galápagos-tusenfryd, orkideer og bromelia.

Etter besøket her, kjører vi til Baltra lufthavn for flygningen til Guayaquil, eller hvis du vil, kan du fortsette til Quito for nok et eventyr.

For å utforske mer av Ecuador, kan du forlenge oppholdet ditt og bli på et av de valgfrie etterprogrammene våre.

Hurtigruten Expeditions

De siste 20 årene har Hurtigruten blitt verdensledende på ekspedisjonsseilaser til noen av de mest avsidesliggende stedene i verden. Fra Arktis i nord til Antarktis i sør besøker ekspedisjonsskipene nå over 200 destinasjoner i 30 forskjellige land.

Hurtigruten Expeditions.

La oss skreddersy den perfekte reisen.

Fyll inn skjemaet under med dine reiseønsker.
En av våre reisespesialister vil deretter kontakte deg for å ta en nærmere prat om reisen.

Generell forespørsel - ny fra 19.06.23

Flere cruise


Fransk Polynesia

Drømmecruiset Dreams of Tahiti

9 dager

Fra 89 500,-

Svalbard

Spitsbergen Highlights

7 dager

Fra 47 800,-

.

Private Travel Lab er et brand under Australiareiser AS, som er ansvarlig arrangør. Australiareiser AS er IATA-agent og medlem av Reisegarantifondet.

RGF logo
IATA logo
Serandipians logo