Nord-Amerika

Foto: iStock

Nord-Amerika


For 40 000 år siden krysset mennesker det islagte Beringstredet og bosatte seg på kontinentet som lenge ble kalt ”den nye verden”, men etter hvert skulle få navn etter den italienske sjøfareren Amerigo Vespucci.

Senere brakte drømmen om Amerika over 30 millioner europeere over Atlanterhavet fra tidlig på 1800-tallet og frem til første verdenskrig.

Soloppgang i Monument Valley i Utah.
Soloppgang i Monument Valley i Utah.
Foto: iStock

Og drømmen lever. Vi elsker The Big Apple, der pulserende gateliv og 24 000 restauranter venter bare på Manhattan. Bo på The Carlyle på Madison Avenue, der alle som er noe har delt bord og seng. Lei en fancy kabriolet og gjør som John Steinbeck i ”Travels with Charley”; legg ut på en roadtrip du aldri vil glemme. Lei hus i The Hamptons og plei kjærligheten på vakre Castle Hill Resort i Vermont.

Prøv elverafting i Grand Canyon og hiking i månelandskapet rundt magiske Amangiri Hotel i Utah. Smak edle dråper i Sonoma og Napa Valley. Glem turistfellene i San Francisco og sett heller kursen mot Monterey og Carmel, men en boozy lunch på The Ivy i LA eller en hard-to-get kultvin fra kjelleren til Michelin-chéf Thomas Keller på The French Laundry i Napa har aldri slått feil.

Nyt naturen rundt Annandale Luxury Lodge i Pigeon Bay på New Zealand.
Luxury glamping på Ventana Big Sur i California.
Foto: Ventana Big Sur

Lytt til The Beach Boys og ri monsterbølger langs stillehavskysten, og la velmenende sjeler skjemme deg bort Californian Style på et lekkert hotell ved kysten eller på glamping i villmarken i Big Sur. Len deg tilbake med en LA Derby i rooftop-baren på Thompson Nashville før kveldens konsert i countrymusikkens tempel.

I Florida kan du mengde deg med A-listere rundt bassengkanten på Shore Club i Miami eller trekke deg tilbake til en luksusvilla i Sarasota. I Los Cabos ferierer filmstjernene, men vil du heller reise ”low key”, skjuler Cozumel, Bermuda og Tulum hemmelige drømmesteder du kan gjøre til dine egne.

Er snø og is ”your thing” fremfor hvite strender, er Canada få timer unna. Lek deg med randonee, golf og mountain bike i fjellene rundt Whistler, eller bli øyevitne til isbjørnenes unike migrasjon fra landjorden i Northern Manitoba til isflakene i Hudson Bay.

Reiseforslag til Nord-Amerika


Mexico

Nobu Los Cabos

8 dager

Fra 25 900,-

Costa Rica

Naturskjønne Costa Rica

14 dager

Fra 29 600,-

USA

Romantisk luksusferie i California

11 dager

Fra 159 000,-

Mexico

Banyan Tree Mayakoba

8 dager

Fra 60 900,-

Mexico

One&Only Mandarina

8 dager

Fra 68 900,-

Mexico

Unico Hotel Riviera Maya

8 dager

Fra 22 900,-

.

Private Travel Lab er et brand under Australiareiser AS, som er ansvarlig arrangør. Australiareiser AS er IATA-agent og medlem av Reisegarantifondet.

RGF logo
IATA logo
Serandipians logo