Besøk også: Australiareiser · Fijireiser · Grupperundreiser

Marquesasøyene med cruise- og frakteskipet Aranui

.

Hjem > Reiseforslag > Cruise > Marquesasøyene med cruise- og frakteskipet Aranui

Aranui Cruises

Marquesasøyene med cruise- og frakteskipet Aranui

Reiserute Aranui 2024

Trykk på kartet for å forstørre.

Skip

Aranui 5

Avreisested

Papeete

Ankomststed

Papeete

Varighet

12 dager / 11 netter

Høydepunkter

Marquesasøyene, Tuamotuøyene, Bora Bora

Datoer

Avreiser fra Papeete i 2024: 13. april, 4. mai, 18. mai, 1. juni, 15. juni, 29. juni, 17. august, 31. august, 14. september, 5. oktober, 19. oktober, 16. november, 30. november, 16. desember.

Avreiser fra Papeete i 2025: 22. februar, 8. mars, 22. mars, 19. april, 3. mai, 17. mai, 31. mai, 14. juni, 28. juni, 12. juli, 26. juli, 9. august, 23. august, 20. september, 4. oktober, 18. oktober, 15. november, 29. november, 15. desember (Marquesas Arts Festival).

Pris

Fra kr 91 900 per pers når to reiser sammen (inkluderer fly t/r Oslo, samt overnatting før og etter cruiset).

Bli med på et skikkelig eventyr i Fransk Polynesia blant Tahiti, Tuamotu- og Marquesasøyene!

12 dager om bord på cruise- og frakteskipet Aranui 5 tar deg med til en rekke eksotiske og unike destinasjoner i Stillehavet – deriblant Fatu Hiva, kjent fra Thor Heyerdahls oppdagelsesferder, og Rangiroa, en av verdens største atoller. Cruiset inkluderer også stopp på paradisøya Bora Bora.

Seilingsplan

Gjør deg klar for eventyr! Gå om bord på cruise- og frakteskipet Aranui 5 på morgenkvisten. Få en varm velkomst fra de som jobber om bord, før skipet forlater Papeete rundt kl. 12 og setter kursen mot Tuamotuøyene.

Aranui Cruises.
Spisesalen om bord på Aranui 5.

Aranui ankommer Fakarava-atollen tidlig om morgenen. Stå på øverste dekk og få med deg seilingen inn i lagunen. Fakarava er klassifisert som et UNESCO biosfærereservat for bevaring av sjeldne arter, og er den nest største atollen i Fransk Polynesia. Aranui ankrer opp utenfor Rotoava, og passasjerene fraktes i land i mindre båter. Totalt har du rundt 3-4 timer i land, der du kan gå gjennom en liten landsby, besøke en kirke bygget av koraller, se en demonstrasjon av kokosnøttens mange bruksområder, slappe av på en strand og snorkle i den krystallklare lagunen. Mulighet for dykking for sertifiserte dykkere (ekstra kostnad, påmelding i resepsjonen). Det er også mulig å leie sykkel i Rotoava.

Alle passasjerene er tilbake på Aranui til lunsj, og deretter seiler skipet videre mot Marquesasøyene.

I dag tilbringes hele dagen til sjøs, på vei mot Marquesasøyene. Slapp av i en av solsengene på dekk og ta en dukkert i skipets lille basseng. I løpet av dagen venter leksjoner om Marquesasøyene og programmet for kommende dag. Etter middag stilles klokken en halvtime frem til marquesastid.

Det arrangeres ulike aktiviteter og underholdning daglig i løpet av cruiset, som for eksempel ukulelekurs, tahitisk dansekurs, karaoke, musikalsk underholdning, foredrag om Marquesasøyene og moteshow. Hver kveld før middag er det Happy Hour og underholdning i Veranda Bar.

Aranui Cruises.
Basseng- og loungeområdet på skipet.

I dag legger Aranui til kai i Nuku Hiva, som er første stopp i Marquesas. Nuku Hiva er øya der forfatteren Herman Melville, den gang en 23 år gammel sjømann, hoppet av et hvalfangstskip i 1842. Skipet legger til kai tidlig om morgenen, og mens Aranui lesser av varer til lokalsamfunnet, kan du gå inn til sentrum av landsbyen Taiohae, som er administrasjonssentrum for Marquesasøyene.

Deretter venter en dagsutflukt på Nuku Hiva i 4WD’er (biler med firehjulstrekk). Dagen inkluderer besøk i en katedral, på et arkeologisk sted med gigantiske banyantrær og helleristninger, samt en lokal lunsj i Hatiheu. Naturen i dag er fantastisk, med bratte fjell og dype bukter. Etter rundturen kan du bruke litt ekstra tid i Taiohae, før det er tid for å returnere tilbake til skipet.

Aranui Cruises.
Kulturelt show i Marquesas.

Ua Pou er dagens stopp, og skipet ankrer opp like ved sentrum av landsbyen Hakahau. Mens mannskapet laster av forsyninger, sement, sukker og laster poser med kopra (tørkede kokosnøtter) og frukt, kan du utforske den pittoreske landsbyen Hakahau. Ta en fottur opp til et utkikkspunkt over Hakahau, se Ua Pous tradisjonelle “fugledans”, test badetemperaturen og spis en nydelig marquesisk lunsj på en lokal restaurant.

Ua Huka er kontrastfylt, med en miks av grønne og helt tørre områder. Øya er hjem til mange ville hester, geiter og griser, og kanskje ser du noen av disse på en kjøretur på øya. Dagen starter med at kapteinen på Aranui vender skipet 180 grader i den praktfulle “Invisible Bay” i Vaipaee, med kun noen meters klaring til klippene på hver side. Sørg for å være på dekk for å se den imponerende manøveren. 

I dag venter en dagsutflukt på Ua Huka der du vil se øyas imponerende natur og plantevekster, besøk på museer og håndverksutsalg. Lunsj vil bli servert på en lokal familierestaurant. For de som fortsatt har energi igjen på slutten av dagen, så kan du gå de siste 3 kilometerne tilbake til kaia i lett terreng. Sørg for å være på dekk når Aranui forlater “Invisible Bay”, og nyt utsikten når Aranui seiler langs kysten av Ua Huka.

Aranui Cruises.
Aranui 5.

Aranui legger til i en liten bukt på Tahuata. Den eneste måten å ankomme øya på er via sjøen, siden det ikke er noen flyplass på Tahuata. Fra skipet fraktes du i land i mindre båter, slik at du kan utforske den lille landsbyen Vaitahu. Luften er fylt med duft av tahitisk tiare, frangipani og historie. I 1595 landet spanske oppdagelsesreisende i landsbyen Vaitahu og åpnet ild mot en mengde nysgjerrige øyboere, og drepte rundt 200 mennesker. Tahuata er også stedet for den første franske kolonien i Marquesas i 1842. Den store kirken midt i landsbyen er bygget av Vatikanet, og dekorert med vakre skulpturer og glassmalerier som representerer Jomfru Maria. Etter et par timer fraktes du tilbake til Aranui, og ferden fortsetter videre til Hiva Oa.

Aranui ankommer Hiva Oa etter lunsj om bord. Du vil få god tid til å utforske Atuona, den nest største landsbyen i Marquesas. Det var her Paul Gauguin bodde og skapte noen av verkene sine. Du kan også besøke kolonibutikken hvor han kjøpte brødet sitt, samt et museum dedikert til hans liv. Gå opp bakkene til kirkegården, der du finner gravstedet til Paul Gauguin, og til den belgiske musikeren Jacques Brel, som døde i 1978. Deretter venter en liten utflukt til det største arkeologiske stedet på Marquesasøyene, «Tohua Taa’oa».

Aranui Cruises.
Gravstedet til Paul Gauguin på Hiva Oa.

Fatu Hiva er den frodigste og mest avsidesliggende av Marquesasøyene. I landsbyen Omoa vil kvinnene demonstrere hvordan man lager tapa ved å knuse barken fra morbær-, banyan- eller brødfrukttrær. Etterpå kan de som ønsker det gå en 15 kilometers fottur fra Omoa, opp til 650 meters høyde, og deretter ned igjen til Hanavave. Turen byr på en fantastisk utsikt over det ville og vakre landskapet. Det blir servert pikniklunsj på høyeste punkt ca. halvveis på turen. De som ikke ønsker å gå denne turen, seiler videre med Aranui fra Omoa til Hanavave, regnet som en av de vakreste buktene i verden. Besøk landsbyen for en demonstrasjon av fremstillingen av kokosnøttolje, «pani» og dufthåndkleet, «aeu pipi». Når Aranui forlater Hanavave kan du delta på en avskjedsseremoni på bakerste dekk, som markerer slutten på oppholdet i Marquesasøyene.

Aranui Cruises.
Naturen på Marquesasøyene er spektakulær.

I dag kan du ta livet med ro mens Aranui seiler mot Tuamotuøyene. Det er en fin dag for å reflektere over opplevelsene på Marquesasøyene, og det vil også arrangeres noen leksjoner om Marquesas i løpet av dagen. Før du legger deg må du huske å stille klokken 30 minutter tilbake til tahiti-tid.

Rangiroa er den største atollen i Fransk Polynesia, og den nest største i hele verden. Stå klar på dekk for å se Aranui seile gjennom Tiputa Pass, og inn i lagunen. I dag kan du nyte formiddagen på Rangiroas hvite sandstrender og bade i den turkisblå lagunen. Det er også mulig å melde seg på utflukter, blant annet tur med glassbunnbåt eller dykking (koster ekstra, påmelding i resepsjonen). Ved lunsjtid forlater Aranui Rangiroa og seiler mot magiske Bora Bora.

Rangiroa.
Atollen Rangiroa.
Foto: Maridav – stock.adobe.com

Stå tidlig opp for å få med innseilingen i den verdensberømte lagunen på Bora Bora. Fra dekk ser du også majestetiske Mount Otemanu, som ruver over øya. I dag kan du nyte en hel dag i dette perfekte øyparadiset. Ta en tur inn til Vaitape, som er hovedsentrum på Bora Bora, eller nyt dagen på stranden på en privat motu (øy) i lagunen. Her serveres også lunsj. Du kan også velge mellom en rekke valgfrie utflukter mot ekstra kostnad: dykking, laguneturer med båt og motorisert kano, øyrundtur med firehjulstrekk samt svømming med haier og rokker.

Etter en hel dag på Bora Bora, starter Aranui på siste etappe tilbake til Papeete ved solnedgang.

Bora Bora.
Den turkisblå lagunen på Bora Bora.
Foto: Aleksei – stock.adobe.com

Aranui ankommer Papeete rundt kl. 7. Etter frokost om bord er det tid for å si farvel til skipet, medpassasjerer og mannskap.

Bilder


Skipet


Reisefakta


Pris

  • Standard lugar: fra kr 91 900,- per person når to reiser sammen.
  • Superior Deluxe Lugar med balkong: fra kr 107 900,- per person når to reiser sammen.
  • Premium Suite med balkong: fra kr 113 500,- per person når to reiser sammen.

Prisen inkluderer

  • Fly t/r Oslo – Tahiti i økonomiklasse
  • 2 netter på hotell i Papeete (1 natt før og 1 natt etter cruiset)
  • 12-dagers cruise med Aranui 5.

Prisen inkluderer ikke

  • Reise- og avbestillingsforsikring
  • Personlige utgifter
  • Drikkevarer og måltider som ikke er nevnt i reisebeskrivelsen.
  • Evt. tips til lokale guider og sjåfører

Reisen kan forlenges og utvides. Kontakt oss for informasjon om avreise fra andre flyplasser i Norge.

Aranui har også cruise til Australøyene, Cookøyene og Pitcairnøyene. Kontakt oss for mer informasjon om datoer og tilgjengelighet.

Vi tar forbehold om endringer i seilingsplanen.

Les også: Ekspedisjonscruise til polynesiske øyperler (ekstern link til fijireiser.no)

La oss skreddersy den perfekte reisen.

Fyll inn skjemaet under med dine reiseønsker.
En av våre reisespesialister vil deretter kontakte deg for å ta en nærmere prat om reisen.

Generell forespørsel - ny fra 19.06.23

Flere cruise


Karibien

Lystseilas i Karibien

10 dager

Fra 57 900,-

Karibien, Sør-Amerika, Europa

Explora Journeys

7-18 dager

Fra 97 500,-

.

Private Travel Lab er et brand under Australiareiser AS, som er ansvarlig arrangør. Australiareiser AS er IATA-agent og medlem av Reisegarantifondet.

RGF logo
IATA logo
Serandipians logo