Besøk også: Australiareiser · Fijireiser · Grupperundreiser

Hurtigruten Expeditions

.

Hurtigruten Expeditions


Hurtigrutens viktige rolle for kystsamfunnene langs norskekysten i over 100 år er godt kjent for de fleste. De siste 20 årene har Hurtigruten blitt verdensledende på ekspedisjonsseilaser til noen av de mest avsidesliggende stedene i verden. Fra Arktis i nord til Antarktis i sør besøker ekspedisjonsskipene nå over 200 destinasjoner i 30 forskjellige land.

De fleste ekspedisjonene har en varighet på 2-3 uker. De aller mest eventyrlystne kan mønstre på et skip som tar dem fra pol til pol – den lengste seilasen på hele 93 dager.

Se aktuelle cruise

Eventyrlyst og komfort

Skipene er spesialbygget for å utforske farvann andre cruiseskip ikke er egnet for, og om bord venter minst like mye luksus og komfort som man er vant med på cruise. Destinasjonene og omgivelsene er imidlertid noe helt unikt som ikke kan sammenlignes med et vanlig cruise.

Ekspedisjonene tar eventyrlystne passasjerer med til steder få andre har vært før dem. Du kan velge mellom alt fra seilaser som er inspirert av en stolt norsk tradisjon av sjøfolk og polfarere, til å følge i Charles Darwins fotspor på Galápagos.

Tett på natur og dyreliv

Om bord på skipene er det etablert eget vitenskapssenter myntet på natur og dyreliv på den aktuelle ekspedisjonen. For landgang og utflukter på grunt vann benyttes mindre motorbåter eller kajakk der det lar seg gjøre. På den måten kan man komme helt inn på uberørt natur og forlate den like uberørt.

En del av besetningen på skipene er et eget ekspedisjonsteam. Det er en håndplukket gruppe av spesialister, forskere og eventyrere. De har alle med seg stor kunnskap og erfaring og kommer til å være guider og lære deg mer om sikkerhet, bærekraft og vitenskap.

Gastronomiske høydepunkter

De større skipene har tre restauranter med forskjellig konsept og felles for alle Hurtigrutens ekspedisjonsskip er at de byr på en ekstraordinær matopplevelse basert på sesongens varer. På Helgelandskysten kan du forvente håndplukkede kamskjell høstet i samme farvann som seilaset og enda lenger nord kan en ekstra mør reinsdyrfilet dukke opp på á la carte-menyen.

Fokus på klima og miljø

Bærekraft og et så lite fotavtrykk som mulig står høyt på prioriteringslisten til Hurtigruten Expeditions. Tre av åtte ekspedisjonsskip har fått installert batteripakke slik at båtene er i hybridklassen og flere er underveis. Flåten oppgraderes i disse dager fortløpende så skipene kan benytte landstrøm når de ligger til havn og flere er over på biodiesel med 80 prosents reduksjon i utslipp. Blant rederiene som seiler i arktiske strøk er det Hurtigrutens båter som har det laveste CO2-avtrykket.

Bilder


MS Fridtjof Nansen


Hurtigruten Expeditions.
MS Fridtjov Nansen i Trollfjorden.
Foto: Andrea Klaussner / Hurtigruten

MS Fridtjof Nansen er det siste tilskuddet til ekspedisjonsflåten som nå teller åtte skip. Hun ble bygget så sent som i 2020 og har hybridteknologi som gjør det mulig å seile på strøm. Det er et av de største skipene i flåten og søsterskipet til MS Roald Amundsen. 

På øverste dekk går det en “løype” rundt dekket på 150 meter hvis du vil på joggetur, og er det for kaldt er det bare å ta en tur i det velutstyrte treningsrommet. På soldekket er det både basseng og boblebad med panoramautsikt, vannet er varmet opp med overskuddsvarme fra maskinrommet.

Lugarene har gjennomtenkt design og funksjonalitet. De er innredet stilfullt i skandinavisk naturmateriale som granitt, eik, bjørk og ull. De største lugarene har egen balkong, enkelte av dem også utvendig boblebad.

Nyt måltidene om bord på Aune; hovedrestauranten, Fredheim; med internasjonalt kjøkken eller Lindstrøm; spesialrestauranten der du kan oppleve raffinert, moderne norsk og nordisk matlaging.

Fakta om MS Fridtjof Nansen

Byggeår: 2020 (Kleven Yards, Norge)
Lengde: 140 meter
Bredde: 23,6 meter
Passasjerkapasitet: 528
Fart: 15 knop

Aktuelle cruise


Argentina, Antarktis

Høydepunkter i Antarktis

12 dager

Fra 68 700,-

Equador, Galapagos

Ekspedisjonscruise til Galápagosøyene

11 dager

Fra 76 900,-

La oss skreddersy den perfekte reisen.

Fyll inn skjemaet under med dine reiseønsker.
En av våre reisespesialister vil deretter kontakte deg for å ta en nærmere prat om reisen.

Generell forespørsel - ny fra 19.06.23

Flere cruise


Argentina, Antarktis

Høydepunkter i Antarktis

12 dager

Fra 68 700,-

Equador, Galapagos

Ekspedisjonscruise til Galápagosøyene

11 dager

Fra 76 900,-

.

Private Travel Lab er et brand under Australiareiser AS, som er ansvarlig arrangør. Australiareiser AS er IATA-agent og medlem av Reisegarantifondet.

RGF logo
IATA logo
Serandipians logo