Besøk også: Australiareiser · Fijireiser · Grupperundreiser

Rundreise i Namibia

Foto: Serra Cafema

Rundreise i Namibia


12 dager

Avreise hele året

Etosha National Park, Sossusvlei, Damaraland, Skeleton Coast

Fra 168 500,- per person

En magisk og unik rundreise i Namibia, som viser frem det aller beste landet har å by på. Reisen tar dere fra de verdenskjente sanddynene i Sossusvlei, til Skeleton Coast, Damaraland, øde områder i nord og nasjonalparken Etosha.

Dere kommer tett på dette fascinerende landet, dets dyreliv, natur, nomadefolk, ørken og hav. Underveis reiser dere fra sted til sted med rutefly, og bor på eksklusive og komfortable lodger, camper og resorter som alle har sin egen unike lokasjon og stil.

Dag 1 og 2

Dere ankommer hovedstaden Windhoek med Lufthansa på Business Class. Etter å ha gjort unna immigrasjonsformaliteter venter rutefly som tar dere videre til Sossusvlei – kjent for sine ikoniske røde sanddyner.

Dere sjekker inn på Little Kulala som ligger i det private Kulala Wilderness Reserve. Dette er utgangspunktet for Sossusvlei, med verdens høyeste sanddyner og en fantastisk stjernehimmel. Dyrelivet i området som har tilpasset seg ørkenforholdene er fascinerende, og gir en ekstra dimensjon til oppholdet. 

Little Kulala.
Little Kulala.

I løpet av dagene på Little Kulala kan dere velge mellom flere aktiviteter. I tillegg til å nyte resortet og omgivelsene kan dere delta på en kjøretur i naturreservatet. Besøk til sanddynene i Sossusvlei er obligatorisk. Disse regnes for å være verdens høyeste, til og med høyere enn de man finner i Sahara. De utrolig høye og stjerneformede sanddynene med en varm, rød farge er en gave til alle som liker fotografering. Rødfargen i sanden endrer seg med solens gang, fra dyp aprikos til varm rød og alle fargespektre imellom. Og når solen har gått ned er det obligatorisk å beundre den fantastiske stjernehimmelen.

Dag 3 og 4

Fra Sossusvlei flyr dere til Namibias mest populære ferieby, Swakopmund. Fra flyplassen går kjøreturen videre til Walvis Bay, der dere blir innlosjert på Pelican Point Lodge. Lodgen ligger på den øde halvøya Pelican Point og her finner man uberørte strender med Atlanterhavet på den ene siden og Walvis Bay Lagoon på den andre. Dette er et unikt sted for marineaktiviteter, og rundt lodgen finnes blant annet en stor koloni seler og et rikt fugleliv.

Pelican Point Lodge.
Pelican Point Lodge i Walvis Bay.

Aktiviteter som tilbys på Pelican Point Lodge:

 • Guidede turer blant seler, sjakaler, flamingoer, pelikaner, skarv, terner og mange andre dyrearter.
 • Solnedgangdrinker ytterst på halvøya
 • Guidede kjøreturer på halvøya, som inkluderer de beste surfestedene i Skeleton Bay, skipsvrak, kaien og dyrelivet.
 • Å spasere på stranden i ditt eget tempo anbefales sterkt og er en del av opplevelsen på Pelican Point Lodge
 • Skipsvrak innen gangavstand

Dag 5 og 6

I dag tar dere en båttur til Walvis Bay, før dere forlater Pelican Lodge og blir kjørt tilbake til flyplassen i Swakopmund. 

Turen går videre med fly til Damaraland, der dere tilbringer de neste to nettene på Damaraland Camp. Dette er en perfekt base for å utforske Damaralands ørkenlandskap. Huab River Valley er en av Namibias mest dramatiske villmarksområder, og dette danner bakteppet for Damaraland Camp. Når solen går ned endres fargen på sletter og fjell fra rust til lilla. Det røffe landskapet har et fascinerende dyreliv, en uvanlig flora, urgammel bergkunst og imponerende geologi. I området finnes blant annet elefanter som har tilvent seg det røffe ørkenklimaet. 

Damaraland Camp.
Damaraland Camp.

I løpet av oppholdet har dere en rekke aktiviteter å velge mellom, fra guidede natur- og skorpionturer, lengre vandreturer for de aktive, stjernekikking, kulturelle besøk og mye mer.

Dag 7 og 8

Etter frokost flyr dere til de øde områdene nord i Namibia. Her bor dere på den intime og fredelige campen Serra Cafema, som er inspirert av det lokale Himba-folket. 

Et av høydepunktene på dette oppholdet er et besøkt til nettopp Himba-folket, der dere får høre mer om deres nomadiske kultur og livsstil. Campen ligger like ved Kunene River, og dere blir også tatt med på en båttur på elva for å se på fuglelivet og krokodillene som ligger langs elvebankene.

Serra Cafema.
Sunset drinks i nærheten av Serra Cafema.

Dere får også mulighet til å bli med på en quad biking-tur inn i ørkenen, ledet av lokalkjente guider, samt turer i åpne kjøretøy og guidede gåturer for å utforske naturen ytterligere.

Dag 9 og 10

Fra Serra Cafema går ferden videre med fly til Ongava. Ved ankomst blir dere kjørt til Little Ongava, det mest luksuriøse overnattingsstedet i Etosha og hele Namibia. 

Det private Ongava-reservatet grenser til Etosha National Park, ved foten av en fjellkjede det nesten er umulig å uttale navnet på – Ondundozonanandana. Her finner man hundrevis av pattedyr, fugler og reptiler og det er dyrelivet som står i sentrum for opplevelsene. Dagene starter med en game drive etter frokost, før dere reiser tilbake til resortet for lunsj. På ettermiddagen venter en ny game drive, blant annet besøker dere flere vannhull der dyrene samles. Dagens site game drive avsluttes med en drink ved solnedgang.

Little Ongava Lodge.
Little Ongava Lodge.

Little Ongava er en intim camp med fantastisk utsikt over slettelandskapet rundt. Campen har bare tre suiter, alle med sitt eget lille basseng og utendørs dusj. Lounge- og spiseområdene har spektakulær utsikt mot et vannhull like ved. Gjestene på Ongava deler en dedikert guide og kjøretøy, noe som sikrer en unik naturopplevelsene på en av Afrikas beste villmarksdestinasjoner.

Dag 11

I dag flyr dere tilbake til Windhoek, en livlig hovedstad med et særegent tysk preg. Byen har mange severdigheter som stammer fra landets kolonitid. 

Dere blir kjørt til Weinberg Hotel hvor dere tilbringer den siste natten. Hotellet elegante arkitektur omslutter den historiske bygningen som utgjør hjertet av Am Weinberg Estate. Weinberg betyr vingård på tysk, og hotellet lever opp til navnet ved å invitere deg til å velge din favorittvin fra en omfattende vinliste mens du nyter hotellets sofistikerte atmosfære.

Dag 12

I dag markerer slutten på den eventyrlige rundreisen i Namibia. Dere blir kjørt til flyplassen i Windhoek, og hjemreisen avsluttes slik den startet – på Business Class hos Lufthansa.

Bilder


Reisefakta


Kart

Pris

 • Fra kr 168 500,- per person når to reiser sammen.

Prisen inkluderer

 • Flyreise Oslo – Windhoek t/r på Business Class med Lufthansa
 • Rutefly mellom destinasjonene i Namibia
 • 2 netter på Little Kulala inkl. helpensjon
 • 2 netter på Pelican Point Lodge inkl. helpensjon
 • 2 netter på Damaraland Camp inkl. helpensjon
 • 2 netter på Serra Cafema inkl. helpensjon
 • 2 netter på Little Ongava Lodge inkl. helpensjon
 • 1 natt på Weinberg Hotel inkl. frokost
 • All transfer til og fra lodger og flyplasser/flystriper
 • Et stort utvalg av inkluderte aktiviteter

Prisen inkluderer ikke

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Personlige utgifter
 • Drikkevarer og måltider som ikke er nevnt i reisebeskrivelsen.
 • Evt. tips til lokale guider og sjåfører

Turen kan forlenges og utvides med flere destinasjoner.

NB! Reiseforslaget kan justeres

Du kan naturligvis få reisen akkurat slik den er satt opp her. Du kan også fortelle oss hva du ønsker, både i forhold til opplevelser, standard og reiselengde, slik at vi kan komme med et forslag som passer for akkurat deg og ditt budsjett.

La oss skreddersy den perfekte reisen.

Fyll inn skjemaet under med dine reiseønsker.
En av våre reisespesialister vil deretter kontakte deg for å ta en nærmere prat om reisen.

Generell forespørsel - ny fra 19.06.23

Flere reiseforslag


Hellas

Eagles Villas

8 dager

Fra 27 900,-

Singapore

Equarius Villas Sentosa, Singapore

6 dager

Fra 46 500,-

.

Private Travel Lab er et brand under Australiareiser AS, som er ansvarlig arrangør. Australiareiser AS er IATA-agent og medlem av Reisegarantifondet.

RGF logo
IATA logo
Serandipians logo