Rundreise i Namibia

Rundreise i Namibia


11 dager

Avreise hele året

Etosha National Park, Sossusvlei, Damaramaland, Skeleton Coast

Fra 179 000,- per person

En magisk og unik rundreise i Namibia, som viser frem det aller beste landet har å by på. Reisen tar dere fra nasjonalparken Etosha til øde områder i nord, Damaramaland, Skeleton Coast og de verdenskjente sanddynene i Sossusvlei. 

Dere kommer tett på dette fascinerende landet, dets dyreliv, natur, nomadefolk, ørken og hav. Underveis blir dere blir fraktet fra sted til sted i privatfly, og bor på eksklusive og komfortable lodger, camper og resorter, som alle har sin egen unike lokasjon og stil.

Dag 1

Dere ankommer hovedstaden Windhoek med Qatar Airways på Business Class. Etter å ha gjort unna immigrasjonsformaliteter venter et privatfly som tar dere videre til Etosha National Park og Onguma Game Reserve. Her sjekker dere inn på Onguma – The Fort, et unikt resort med bare 12 suiter som byr på en privat og eksklusiv opplevelse. The Fort har massive murvegger med en afrikansk touch iblandet inspirasjon fra Marokko og India. Resortet hevder i tillegg å ha den fineste solnedgangen i hele Namibia. Det er derfor ingen tvil om at bostedet er en opplevelse i seg selv!

Onguma - The Fort
Onguma – The Fort i Etosha National Park.

Etter innsjekk får dere servert lunsj, før dere har første safaritur, eller “game drive”, ved solnedgang. Onguma-reservatet er habitat for over 30 ulike dyreslag, som kudu, giraff, eland-antiloper, oryx-anteloper, kuantiloper, sebra, impala, løve, gepard og leopard. Reservatet har også nylig fått besøk av svarte neshorn!    

Om kvelden serveres middag på resortet.

Dag 2 og 3

Etosha National Park ble erklært som nasjonalpark allerede i 1907, og her finner man hundrevis av pattedyr, fugler og reptiler. Dagene starter med en game drive etter frokost, før dere reiser tilbake til resortet for lunsj. Deretter går turen tilbake til nasjonalparken, blant annet besøker dere flere vannhull dere dyrene samles. Ved solnedgang kan man enten ta det med ro på resortet eller delta på en siste game drive i Etosha eller Onguma-reservatet. 

Dag 4 og 5

Etter frokost flyr dere til de øde områdene nord i Namibia. Her bor dere på den intime og fredelige campen Serra Cafema, som er inspirert av det lokale Himba-folket. 

Et av høydepunktene på dette oppholdet er et besøkt til nettopp Himba-folket, der dere får høre mer om deres nomadiske kultur og livsstil. Campen ligger like ved Kunene River, og dere blir også tatt med på en båttur på elva for å se på fuglelivet og krokodillene som ligger langs elvebankene.

Dere får også mulighet til å bli med på en quad biking-tur inn i ørkenen, ledet av lokalkjente guider, samt turer i åpne kjøretøy og guidede gåturer for å utforske naturen ytterligere. 

Serra Cafema
Dere flyr privatfly fra sted til sted.

Dag 6 og 7

Turen går videre til Damaramaland, der dere tilbringer de neste to nettene på Sorris Sorris Lodge. Med Brandberg Massif og Ugab River som bakteppe, er dette en perfekt base for å utforske Damaramalands ørkenlandskap. I området finnes en gruppe elefanter som har tilvent seg det røffe ørkenklimaet, og dere kan delta på safariturer for å se etter disse. Andre aktiviteter som tilbys er guidede gåturer og kulturelt møte med Sorris Sorris-samfunnet.

Dag 8

Etter en god frokost er neste stopp Skeleton Coast, og Namibias mest populære ferieby, Swakopmund. Her får dere tid på egenhånd til å se dere rundt i byen. Swakopmund er en unik by som ligger midt i skillet mellom ørken og hav, med grønne plener, parker og palmer. Byen ble grunnlagt av tyske kolonister i 1892, og rundt om i byen er det flere landemerker og attraksjoner hvor man får innblikk i kolonitiden.

Utpå ettermiddagen blir dere kjørt til flyplassen for en kort flytur videre til Walvis Bay, der dere blir innlosjert på Pelican Point Lodge. Lodgen ligger på den øde halvøya Pelican Point og her finner man uberørte strender med Atlanterhavet på den ene siden og Walvis Bay Lagoon på den andre. Dere ser solnedgangen fra resortet med noe godt i glasset før middagen blir servert.

Pelican Point.
Pelican Point Lodge i Walvis Bay.

Dag 9

Bli ikke overrasket hvis omgivelsene er dekket av tåke når dere våkner, men dette forsvinner raskt når varmen fra sola tar tak. Etter en tidlig frokost går turen til stedets Yacht Club, der dere går ombord på et cruise som tar dere til beskyttede deler av lagunen der det er et yrende fugleliv. Båten tar dere videre til områder der dere vil se sel og flokker med delfiner som vil svømme med båten. Som avslutning på cruiset blir dere servert lunsj: ferske østers og musserende vin. 

Etter lunsj går turen inn i verdens eldste ørken. I løpet av ettermiddagen vil dere få se hvor mye dyreliv som befinner seg i ørkenen og hvordan dyrene har tilpasset seg de karrige omgivelsene. Fotløse øgler og ørkenkameleoner er noen av dyrene dere kanskje vil se. Dere lærer også om geologien, formasjonene og dannelsen av ørkenen, og dagen avsluttes med en adrenalinfylt kjøretur over sanddynene. Middag serveres når dere er tilbake på Pelican Point Lodge.  

Dag 10

Så snart morgentåken letter, flyr dere til turens siste stopp og store høydepunkt – Sossusvlei – med sine ikoniske røde sanddyner. Underveis krysser dere Namib Naukluft Park og Moon Valley. Dere sjekker inn på Little Kulala som ligger i det private Kulala Wilderness Reserve. Dette er utgangspunktet for Sossusvlei, med verdens høyeste sanddyner og en fantastisk stjernehimmel. Dyrelivet i området som har tilpasset seg ørkenforholdene er fascinerende, og gir en ekstra dimensjon til oppholdet. 

Little Kulala
Little Kulala.

Etter lunsj kan dere nyte resortet og omgivelsen før dere kan delta på en kjøretur i reservatet. Og når solen har gått ned er det obligatorisk å se på den fantastiske stjernehimmelen!

Dag 11

Dagen krever en tidlig start for å få så mye som mulig ut av den. Ved soloppgang flyr dere til inngangsporten til Sossusvlei. Herfra bytter dere til en firehjulstrekk som tar dere inn i parken. Sanddynene her regnes for å være verdens høyeste, til og med høyere enn de man finner i Sahara. De utrolig høye og stjerneformede sanddynene med en varm, rød farge er en gave til alle som liker fotografering. Rødfargen i sanden endrer seg med solens gang, fra dyp aprikos til varm rød og alle fargespektre imellom.

Etter Sossusvlei gjør dere en rask stopp i Sesriem Canyon før dere kjører tilbake til flystripen. En rask flytur tar dere tilbake til Little Kulala, der dere kan dusje vekk ørkensand og pakke bagasjen. Etter lunsj flyr dere tilbake til Windhoek og derfra hjem igjen til Norge.

Klikk på bildene for større format:

Kart

Pris

 • Fra kr 179 000,- per person når to reiser sammen.

Prisen inkluderer

 • Flyreise Oslo – Windhoek t/r på Business Class med Qatar Airways
 • Privat charterfly mellom destinasjonene i Namibia
 • 3 netter på Onguma – The Fort inkl. helpensjon
 • 2 netter på Serra Cafema inkl. helpensjon
 • 2 netter på Sorris Sorris inkl. helpensjon
 • 2 netter på Pelican Point Lodge inkl. halvpensjon
 • 1 natt på Little Kulala inkl. Helpensjon
 • All transfer til og fra lodger og flyplasser/flystriper
 • Utflukter nevnt i reiseruten

Prisen inkluderer ikke

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Personlige utgifter
 • Drikkevarer og måltider som ikke er nevnt i reisebeskrivelsen.
 • Evt. tips til lokale guider og sjåfører

Turen kan forlenges og utvides med flere destinasjoner.

NB! Reiseforslaget kan justeres

Du kan naturligvis få reisen akkurat slik den er satt opp her. Du kan også fortelle oss hva du ønsker, både i forhold til opplevelser, standard og reiselengde, slik at vi kan komme med et forslag som passer for akkurat deg og ditt budsjett.

La oss skreddersy den perfekte reisen.

Fyll ut skjemaet under og få et uforpliktende tilbud.

Generell forespørsel

Flere reiseforslag


Thailand

Six Senses Samui

8 dager

Fra 32 900,-

Skottland

Legendariske Gleneagles

4 dager

Fra 11 250,-

.

Private Travel Lab er et brand under Australiareiser AS, som er ansvarlig arrangør. Australiareiser AS er IATA-agent og medlem av Reisegarantifondet.

RGF logo
IATA logo
Serandipians logo