Besøk også: Australiareiser · Fijireiser · Grupperundreiser

Quark Expeditions – cruise til Arktis og Antarktis

.

Quark Expeditions – cruise til Arktis og Antarktis


Quark Expeditions er verdensledende på ekspedisjonscruise til Arktis og Antarktis. De har en unik kompetanse på cruise til polare regioner, med innovative cruiseprogram og et sterkt fokus på bærekraftig turisme.

Den aller første ekspedisjonen gikk til Nordpolen i 1991, og etter det har ikke selskapet sett seg tilbake. Quark Expeditions har 30 års erfaring med å arrangere ekspedisjoner til steder der få eller ingen andre har satt sine ben, og har på mange måter vært banebrytende i utviklingen av polarturisme.

Se aktuelle cruise

Se introduksjonsfilmen om Quark Expeditions.

Pionérer innen polarekspedisjoner

I tillegg til å være det første selskapet som tok med gjester til Nordpolen, var også Quark de første som arrangerte cruise rundt hele Antarktis, de første som kunne bekrefte den nordligste keiserpingvinkolonien ved Snow Hill i Weddellhavet og de første som har arrangert ekspedisjonscruise til de sjeldent besøkte russiske øygruppene Novaya Zemlya, Franz Josef Land og Severnaya Zemlya.

Quark Expeditions.
Quark Expeditions er verdensledende på ekspedisjonscruise.

Klima- og miljøansvar

Quark Expeditions har som uttalt mål å være ledende innen ansvarlig polarturisme, og er sterkt forpliktet til å drive så miljøvennlig som mulig. Å beskytte stedene de besøker er helt nødvendig for å kunne fortsette å bringe gjester til den spektakulære polare villmarken. De har et omfattende rammeverk for bærekraftig strategi, der de konstant ser etter hva som kan gjøres bedre eller hva man kan gjøre enda mer av. 

Fordeler med mindre skip

Skipene til Quark tar maksimalt 199 passasjerer, noe som gir en bedre opplevelse med mindre venting og flere muligheter for ekspedisjoner til land. Når man endelig oppfyller drømmen om Arktis eller Antarktis er de fleste interessert i å utnytte tiden og opplevelsen til det fulle. Fordelen med mindre skip er derfor mange:

 • Skipene kan seile til øde og utilgjengelige områder som større skip ikke kan bevege seg inn i. De kan komme seg gjennom trange kanaler og fjorder til mindre bosettinger.   
 • Små skip betyr også små grupper, noe som gir et mindre miljøavtrykk og en bedre og mindre folksom opplevelse.
 • Hvis seilingsrutene må endres på grunn av været, har små skip flere alternativ for ilandstigning og ekspedisjoner som ikke er mulige for store skip.
 • Mindre skip og færre passasjerer betyr ofte at man får mer tid i land enn hva man gjør på et stort skip.
 • Mindre skip betyr at av- og påstigning går raskere, og kutter ned på unødvendig venting.
 • De fleste gjestene oppdager at mindre skip er mer intime og vennlige, og at man raskt kommer på fornavn med ekspedisjonsguider, besetning og de øvrige gjestene. 
Quark Expeditions.
I mindre grupper blir naturopplevelsen enda større.

Ekspedisjonsteamet

Ekspedisjonsteamet om bord på Quark består av kunnskapsrike og erfarne guider og eksperter med en variert bakgrunn innen områder som marinbiologi, isbre-, polar- og klimaekspertise, ornitologi, geologi, historie og fotografering. Teamet er tilgjengelig hver dag, de spiser middag med gjestene og det avholdes leksjoner og presentasjoner innen aktuelle fagområder. De leder også ekspedisjonene og utfluktene underveis.

Quark Expeditions.
Kanskje er du heldig og ser isbjørn i Arktis.

Arktis

De avsidesliggende arktiske områdene er fortsatt et av de minst utforskede områdene på jorden. Regionen omfatter Det kanadiske polararkipelet, Grønland, Svalbard, Nord-Russland og Nordpolen. Her finner man et rikt og variert dyreliv, som blant annet isbjørn, moskus, fjellrev, hvithval, rein, sel, hvalross og trekkfugler.

Opplev midtnattsolen som lyser opp fjorder, isbreer og det arktiske landskapet døgnet rundt. Besøk urfolksamfunnene i Nunavut i det nordlige Canada og på Grønland, og få et innblikk i hvordan hverdagen i Arktis er. Arktis omfatter flere land og kulturer, og det brede mangfoldet er en del av opplevelsen på en arktisk ekspedisjon.

Quark har et bredt utvalg cruise i Arktis, der det korteste er et 7-dagers cruise på Svalbard. Svalbard er en fin introduksjon hvis det er første gangen man er på cruise til polare områder, og spesielt enkelt for oss nordmenn. Noen av de lengre cruisene går til de øde områdene i det nordlige Canada og det nordlige Russland.

Destinasjoner i Arktis:

 • Svalbard
 • Grønland
 • Island
 • Det nordlige Canada (nordvestpassasjen)
 • Det arktiske Russland (nordøstpassasjen)
 • Nordpolen
Quark Expeditions.
Pingvinkoloni i Antarktis.

Antarktis

Antarktis er et ugjestfritt kontinent med lave temperaturer og vill natur. Likevel er det hjem til et rikt dyreliv som bor på isbreer, fjell, fjorder og røffe kystlinjer. Antarktishalvøya har for eksempel mange hvalsorter, som vågehval, knølhval, sørkaper, blåhval, spermhval og spekkhoggere. Snow Hill Island, på det isdekte Weddellhavet, har en av verdens største kolonier med keiserpingviner. På de subantarktiske destinasjonene Falklandsøyene og Syd-Georgia er det også et yrende dyreliv.

Fra oktober til desember er kontinentet isdekket og pingvinene er travelt opptatt med å legge egg. Fra desember til slutten av februar klekkes pingvinene. Fra midten av februar til slutten av mars er det ideelt å se hval, da de kommer tilbake til regionen for å spise.

Reisen fra Ushuaia i Argentina og over til Antarktishalvøya går over det beryktede 800 kilometer lange Drakestredet, der Stillehavet, Atlanterhavet og Sørishavet møtes. Enkelte av cruisene krysser den sydlige polarsirkelen, som er et høydepunkt for mange.

Cruisene til Antarktis finnes i ulike varianter. De korteste er på 11 dager fra Ushaia i Argentina til Antarktishalvøya. Det er også mulig å fly til Antarktishalvøya og gå om bord på cruiset derfra. De lengste cruisene varer i drøyt tre uker og inkluderer også Falklandsøyene og Syd-Georgia.

Destinasjoner i Antarktis:

 • Antarktishalvøya
 • Patagonia
 • Falklandsøyene
 • Syd-Georgia
 • Snow Hill Island

Bilder


Skipene


Quark Expeditions.
Ultramarine tar deg dit ingen andre kan.

Ultramarine er skipet som tar deg med dit ingen andre kan. Skipet blir levert tidlig i 2021, har plass for 199 gjester og er spesialbygget for cruise til polare strøk. Det er designet slik at man skal komme seg på utflukter utenfor skipet raskt og sikkert, samtidig som man holder miljøavtrykket til et minimum.

Utvendig finnes spesialbygde dekk hvor man får best mulig utsikt til omgivelsene og dyrelivet. Skipets to helikoptre åpner for muligheter man ikke har sett tidligere på denne typen ekspedisjoner, med en unik mulighet til ikke bare å se Arktis og Antarktis fra sjøen og fra land, men også fra luften.

Skipet har flere innovative og bærekraftige løsninger, som minsker miljøavtrykket og er et komfortabelt hjem enten reisen varer i en eller tre uker. Om bord finnes også spa, sauna, treningsrom og spesialbygde garderober hvor man enkelt kan skifte inn og ut av ekspedisjonsklær.

Se dekkplaner, lugarkategorier og annen info i PDF-brosjyren (informasjon på engelsk).

I tillegg til Ultramarine har Quark også 5 andre skip de benytter på sine ekspedisjoner. Disse er Ocean Adventurer50 years of VictoryWorld ExplorerOcean Diamond og Kaptain Khlebnikov. Klikk på navnene for å lese mer om skipene (informasjon på engelsk).

Quark Expeditions.
En av lugarene på Ultramarine.
Quark Expeditions.
Sauna om bord.

Aktuelle cruise


Svalbard

Spitsbergen Highlights

7 dager

Fra 47 800,-

Canada

The heart of the Northwest Passage

9 dager

Fra 79 500,-

Grønland, Island

Exploring Iceland and East Greenland

12 dager

Fra 114 600,-

Antarktis

Antarctic Explorer

11 dager

Fra 94 100,-

La oss skreddersy den perfekte reisen.

Fyll inn skjemaet under med dine reiseønsker.
En av våre reisespesialister vil deretter kontakte deg for å ta en nærmere prat om reisen.

Generell forespørsel - ny fra 19.06.23

Flere cruise


Galapagos, Antarktis

Hurtigruten Expeditions

11-12 dager

Fra 68 700,-

Karibien

Klassiske Karibien

10 dager

Fra 57 900,-

.

Private Travel Lab er et brand under Australiareiser AS, som er ansvarlig arrangør. Australiareiser AS er IATA-agent og medlem av Reisegarantifondet.

RGF logo
IATA logo
Serandipians logo