Besøk også: Australiareiser · Fijireiser · Grupperundreiser

SkySafari East Africa

.

SkySafari East Africa


15 dager

Avreise hele året

Amboseli, Loisaba, Masai Mara, Serengeti, Ngorongoro, Arusha

Fra 227 500,- per person

På denne varierte safarireisen til Kenya og Tanzania får dere se fem forskjellige sider av den afrikanske savannen og det fascinerende dyrelivet. Underveis bor dere i camper med en finjustert balansegang mellom femstjerners luksus og den enkle nærheten til naturen.

Campene som besøkes ligger langt fra andre camper. Og med rundt 15 boenheter på hver, blir det en usjenert villmarksopplevelse uten kø og ansamlinger av turister. På alle destinasjonene står såkalte game drives i fokus. Sammen med de andre gjestene blir man med i spesialtilpassede firehjulstrekkere for å se dyrene i sitt rette element. Når dagen drar seg mot kveld, kan dere se frem til den ubeskrivelige følelsen av å se en glødende solnedgang over savannen, etterfulgt av et gourmetmåltid under stjernehimmelen.

Boenhetene i campene er avanserte og solide telt med tregulv og innlagt elektrisitet, smakfullt innredet og med eget bad. De er konstruert slik at de glir elegant inn i landskapet, uten å forringe naturopplevelsen. Mellom destinasjonene reiser dere i småfly og får i samme slengen et fugleperspektiv på nasjonalparkene. Hver av flyreisene tar rundt en time.

Nairobi

Den første natten etter ankomst tilbringes på ærverdige Hemingways Nairobi. Det er et femstjerners boutiquehotell med romslige suiter, som alle har utsikt mot den ikoniske silhuetten av Ngong Hills. Hotellet har en flott hage, basseng og spa-avdeling.

Amboseli National Park

Morgenen etter starter det virkelige eventyret etter en kort flytur fra Nairobi til Amboseli National Park. Her sjekker dere inn på Elewana Tortilis Camp, og kan snart nyte synet av majestetiske Mount Kilimanjaro sammen med noe forfriskende i glasset. Campen er anlagt et steinkast fra et vannhull som frekventeres av blant annet elefanter. Her bor man i et romslig telt med den samme komforten som en typisk hytte eller bungalow. Hver boenhet har bad, twin eller double bed, egen veranda og savannen som nærmeste nabo. Campen har trivelige fellesarealer med solsenger og basseng.

I Amboseli lever det store bestander av elefanter, gnuer, sebraer og gaseller, og dermed også rovdyr. I tillegg til game drives kan man også bli med på fotturer med guide i nærområdet.

Loisaba Conservancy

Neste stopp er Loisaba Tented Camp. Landskapet her er mer kupert enn i Amboseli, og vegetasjonen består i større grad av busker og trær. Med to elver som er vannførende året rundt er dyrelivet rikt, og det er enkelt å finne dyrene.

Campen har et bredt utvalg av aktiviteter man kan bli med på ved siden av game drives. Deriblant safari på kamel- eller hesteryggen, tur med terrengsykkel, og du kan teste fiskelykken etter arter du neppe har fått på kroken før. Game drives tidlig på morgenen og ved solnedgang gir gode muligheter til å få øye på rovdyrene; løver, leoparder, geparder og afrikansk villhund.

Loisaba Tented Camp er plassert i en åsside med utsikt så langt øyet rekker. Det er totalt 15 boenheter og ingen andre camper som har game drives i området. Ved å rulle opp duken på forsiden av rommet kan du spise frokost på sengen mens du beundrer den spektakulære utsikten. Campen har ellers felles utendørs spiseplass, lounge, bar og en lekker infinity pool.

Masai Mara National Reserve

Elewana Sand River Mara Camp er plassert på elvebredden langs Sand River, midt i smørøyet for å oppleve livet som utspiller seg på savannen. Campen ligger langs ruten dyrene migrerer mellom Serengeti og Masai Mara. Helt siden 1920-årene har de rike og berømte valfartet til denne naturperlen like ved grensen mellom Kenya og Tanzania. Utvendig er campen diskret og lite synlig blant den frodige vegetasjonen.

Langs Sand River ferdes stort sett alle dyrene man forbinder med den afrikanske savannen. Normalt er det snakk om the Big Five i Afrika; løve, leopard, elefant, neshorn og bøffel. I denne regionen er det imidlertid the Big Nine som gjelder, som da også inkluderer gepard, sjiraff, flodhest og sebra. Masai Mara er et av få steder i Øst-Afrika hvor man kan ende opp med å se alle ni i løpet av én game drive på et par timer.

Central Serengeti

Serengeti National Park er med sitt fantastiske dyreliv kjent fra utallige dokumentarfilmer på blant annet BBC og National Geographic. Serengeti ligger i det nordlige Tanzania og sørøstre Kenya, og dekker et areal like stort som Belgia. Under regntiden fra mars til mai forvandles det i utgangspunktet tørre landskapet til frodig og grønt, med tilhørende migrasjon av dyreliv. I tillegg til store flokker med gnuer, sebraer og gaseller, er både løver og geparder et dagligdags syn.

For å komme tettest på dyrelivet benyttes det to forskjellige camper avhengig av årstid. Fra januar til mai bor man i Serengeti Pioneer Camp, og fra juni til desember i Serengeti Migration Camp.

Serengeti Pioneer Camp har fellesområder med basseng og praktfull utsikt over landskapet. Interiøret er inspirert av 1930-tallets luksusvariant av safari. Tur i varmluftsballong (ekstra kostnad) og bush picnic er blant signaturopplevelsene.

Serengeti Migration Camp ligger langs bredden av elven Grumeti River, hvor blant annet flodhestene holder til. Restaurant, lounge og fellesarealer ligger i et herskapelig bygg hvor måltider og den fantastiske solnedgangen kan nytes utendørs.

Ngorongoro Conservation Area

The Manor var i utgangspunktet en del av kaffeplantasjen som fortsatt er i drift, men de klassiske byggene fra kolonitiden er gjort om til et luksusresort med historisk sus. Fellesarealene, boenhetene og den velstelte hagen vil gi deg en følelse av å ha reist 100 år tilbake i tid. Her er det gjennomførte detaljer hva angår arkitektur, interiør og dekor. Suitene er romslige, stilfullt innredet med sittegruppe og peis.

Game drives og the Big Five står sentralt også her. Hvis man har lyst på litt avveksling og nye opplevelser er det samtidig en rekke spennende aktiviteter som tilbys. Resortet har egen stall og en ridetur i nærområdet kan definitivt anbefales.

Da Ngorongoro-vulkanen kollapset for to millioner år siden etterlot den seg et krater som siden har fungert som et vannreservoar som har gitt liv til både dyr og mennesker. I 1925 ble det funnet et fossil av en hodeskalle som antas å være over en million år gammel. Den stammer fra en av forløperne til homo sapiens og er det eldste beviset på tidlige menneskearter som noen gang er funnet.

Arusha Coffee Lodge

Siste dag tar dere småfly fra Lake Manyara til Arusha på formiddagen. Herfra er det ca. en times transfer med bil til Kilimanjaro International Airport. Her kan dere tilbringe dagen i naturskjønne omgivelser og nyte et bedre måltid før hjemreisen. Om tiden tillater det er det mulig å besøke både museer og et kultursenter som ligger like i nærheten.

Bilder


Reisefakta


Kart

Pris

 • Fra kr 227 500,- per person i Economy Class

Pris per person når to reiser sammen.

Prisen inkluderer

 • Fly i Economy Class Oslo – Nairobi – Oslo
 • Flytransfer mellom destinasjonene
 • 1 natt på Hemingways Nairobi inkl. middag og frokost
 • 2 netter på Tortilis Camp Amboseli inkl. helpensjon
 • 2 netter på Loisaba Tented Camp inkl. helpensjon
 • 3 netter på Sand River Masai Mara inkl. helpensjon
 • 3 netter på Serengeti Migration Camp / Serengeti Pioneer Camp inkl. helpensjon
 • 2 netter The Manor at Ngorongoro inkl. helpensjon
 • Game drives og guidede utflukter på alle campene
 • Spa-behandling på Loisaba og The Manor
 • Avgift/inngangsbillett til nasjonalparker

Prisen inkluderer ikke

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Personlige utgifter
 • Drikkevarer og måltider som ikke er nevnt i reisebeskrivelsen.
 • Champagne, brennevin og vin som ikke inngår i helpensjon
 • Aktiviteter som ikke er inkludert
 • Tips til lokale guider og sjåfører

Turen kan forlenges og utvides med flere destinasjoner.

NB! Reiseforslaget kan justeres

Du kan naturligvis få reisen akkurat slik den er satt opp her. Du kan også fortelle oss hva du ønsker, både i forhold til opplevelser, standard og reiselengde, slik at vi kan komme med et forslag som passer for akkurat deg og ditt budsjett.

La oss skreddersy den perfekte reisen.

Fyll inn skjemaet under med dine reiseønsker.
En av våre reisespesialister vil deretter kontakte deg for å ta en nærmere prat om reisen.

Generell forespørsel - ny fra 19.06.23

Flere reiseforslag


Sør-Afrika

Det aller beste av Sør-Afrika

12 dager

Fra 167 500,-

Australia, New Zealand

Reiser til Australia og New Zealand

5-100 dager

Fra 20 000,-

.

Private Travel Lab er et brand under Australiareiser AS, som er ansvarlig arrangør. Australiareiser AS er IATA-agent og medlem av Reisegarantifondet.

RGF logo
IATA logo
Serandipians logo