Besøk også: Australiareiser · Fijireiser · Grupperundreiser

Safari og strand i Sør-Afrika og Mosambik

Foto: Jabulani Safari

Safari og strand i Sør-Afrika og Mosambik


10 dager

Avreise hele året

Johannesburg, Hoedspruit, Sabi Sand, Bazaruto Archipelago

Fra 135 900,- per person

Denne reisen kombinerer dyreliv og store naturopplevelser med strandliv ved Det indiske hav. Sør-Afrika og Mosambik viser deg sine beste sider, med uslåelig dyreliv i Hoedspruit og Sabi Sands Private Game Reserve, turkis paradis i marineparken rundt Bazaruto-øygruppen og lodger og resorter av høyeste standard.

Dere flyr fra Oslo til Johannesburg med Emirates, og får en behagelig start på reisen om bord på deres prisbelønte Business Class. Ved ankomst Johannesburg sjekker dere inn på vakre Fairlawns Boutique Hotel & Spa, som er en ærverdig eiendom omgitt av et frodig hageanlegg.

Fairlawns ligger ca. 6 kilometer fra Sandton sentrum og ca. 20 kilometer fra sentrum av Johannesburg. Hotellet ble grunnlagt i 1997, og er en eiendom full av karakter og sjarm. Med fokus på detaljer og eksepsjonell service har Fairlawns en egen intim atmosfære. De elegante suitene er individuelt innredet i ulike temaer som spenner fra Østen til Frankrike, med alle tenkelige moderne fasiliteter. Hotellet har flere spisesteder og en rekke elegante matopplevelser å velge mellom.  

Fairlawns Boutique Hotel & Spa
Opplev atmosfæren på ærverdige Fairlawns Boutique Hotel & Spa.

Johannesburg

Johannesburg er Sør-Afrikas største by og Afrikas økonomiske hovedstad. Selv om Johannesburg ikke er like berømt som andre sørafrikanske destinasjoner, er det mye å gjøre både her og i nærliggende Pretoria. Gamlebyen i Johannesburg er en multikulturell miks av tradisjonelle medisinbutikker, kinesiske restauranter og ultramoderne skyskrapere.

Her finnes også en rekke utmerkede museer, kunstgallerier og sightseeingturer med fokus på områdets historie og politikk. Shoppingen er Sør-Afrikas beste og det varierte utvalget av restauranter betyr at man finner noe for enhver smak. Den nærliggende bydelen Soweto er Johannesburgs mest populære turistattraksjon.

Hoedspruit og Camp Jabulani

Etter en natt på Fairlawns er det tid for å forlate storbyen og komme seg ut i villmarka. Dere flyr til byen Hoedspruit, som ligger ved foten av Klein Drakensberg-fjellene i den vakre Limpopo-regionen. Byen er omgitt av det største private verneområdet i verden, klemt mellom verdensberømte Kruger National Park og Blyde River Canyon. Hoedspruit er en utmerket base for å utforske de omkringliggende viltreservatene og naturattraksjonene. Det spektakulære landskapet med ruvende klipper skygger over enorme områder med bushveld, et subtropisk skogsområde som kun finnes i denne delen av verden. Her lever noe av det aller beste dyrelivet man kan finne i Afrika.  

Jabulani Safari
Elefantene er i sentrum på Camp Jabulani.

Dere sjekker inn på Camp Jabulani som er en fascinerende opplevelse for alle som er glad i dyreliv og safari. Campen ble opprettet med et formål: å støtte elefanten Jabulani og flokken hans. Her finner du unike opplevelser som safariturer på elefantryggen og å observere elefanter ved deres eget vannhull midt på dagen. Eller hva med å adoptere din egen gepard?

Camp Jabulani tilbyr også spennende aktiviteter som varmluftsballongturer, safarivandringer med en erfaren og kunnskapsrik villmarksguide og privat besøk i Hoedspruit Endangered Species Centre. Vil du slappe av mellom slagene anbefaler vi å prøve campens spa eller dyppe deg i bassenget. Suitene og villaene er dekorert i tradisjonell afrikansk stil, og maten holder høy standard. Her får dere “fine-dining” laget av profesjonelle kokker med eget valg av tilhørende vin og dere kan selv velge om dere vil spise innen- eller utendørs.  

Ulusaba Safari Lodge

I tilknytning til Kruger National Park, ligger Sabi Sand Private Game Reserve, et privat reservat hvor førsteklasses safariopplevelser venter. Dette var det første private naturreservatet som ble etablert i Sør-Afrika, og omfatter 65 000 hektar med savanner, vannhull, tørre elveleier, skog og Sabi- og Sand-elvene. Her gjøres det hyppige observasjoner av alle “Big 5”-dyrene samt gepard, sebra, sjiraff og flere antilopearter. 

Ulusaba Safari Lodge
Middag under stjernerne på Ulusaba Safari Lodge.

Dere tilbringer 2 netter på Sir Richard Branson’s Ulusaba Safari Lodge, som ligger ved et tørt elveleie i Sabi Sand Private Game Reserve. Dere bor på et Elephant Room, som er bygget i trehyttestil høyt over trærne. Disse rommene ligger like ved der elefantene ofte passerer, og dere har spektakulær utsikt over det naturskjønne landskapet og dyrene som går forbi. 

Fasilitetene på lodgen inkluderer basseng, treningsrom, vinkjeller, spa med panoramautsikt, tennisbane og et Bush Observatory som er perfekt for stjernekikking. To daglige Game Drives er inkludert, og dere kan delta på safarivandringer til fots, der dere ofte ser mindre dyr som det er vanskeligere å få øye på når man sitter i bil. 

Ulusaba Safari Lodge
Et av rommene på Ulusaba Safari Lodge.

På Ulusaba er mat og vin en viktig del av oppholdet, og kokkene jobber hardt fra morgen til kveld med å tilberede ferske og velsmakende retter. Maten er inspirert av afrikanske smaker og krydder, og oppskriftene endres med årstidene for å utnytte lokale, ferske ingredienser best mulig. All mat og drikke er inkludert i oppholdet, og med seks daglige måltider skal det mye til for at man går lenge sulten.

Azura Benguerra Island

Etter dyreliv, safari og eksklusive safarilodger går turen videre til strand og sjø i Det indiske hav utenfor Mosambik. Like utenfor Vilanculos i Mosambik, ligger Bazaruto-øygruppen, som er en beskyttet marinepark med fem idylliske øyer: Bazaruto, Benguerra, Magaruque, Santa Carolina og Bangue. Disse små og vakre øyene har noen av Afrikas beste strender, i tillegg til store sanddyner og ferskvannsinnsjøer, noe som gjør det til et ideelt hekkeområde for svartvingede flamingoer. Under vann venter et kaleidoskop av fargerike koraller, fisker og en rekke andre sjødyr, som rokker, hvalhai, delfiner, skilpadder og sjøku.

Azura Benguerra Island
Finn paradiset på Azura Benguerra Island.

Azura Benguerra Island er det perfekte reisemålet for en paradisinspirert ferie, og her tilbringer dere 4 netter. Resortet ligger på en privat strand med hvit sand og glitrende turkist hav. Resortet har 18 romslige strandvillaer med salong, spisestue, designerbad og utendørs dusj. 

Mat er en viktig del av oppholdet også på Azura Benguerra. Her fokuseres det på ferske lokale råvarer som fisk og sjømat, og spisestedene spenner fra uformelle strandmiddager, få maten servert i egen villa eller på Jellyfish Restaurant. Hver uke arrangeres en mer formell, syvretters smaksmeny, samt en mosambikansk aften. For de som er glad i vin, så er vinkjelleren alltid fylt med fine viner fra eierens vingårder i Loire-dalen i Frankrike.

Azura Benguerra Island
Dykking og snorkling er noen av aktivitetene dere kan velge mellom.

Resortet har en hel rekke aktiviteter å velge mellom, for eksempel snorkling, dykking, fisking, hesteridning, øyturer med båt eller øyhopping med helikopter. Uansett hva dere velger å gjøre så ligger alt til rette for et minneverdig opphold på Azura Benguerra.

Etter 4 netter flyr dere tilbake til Sør-Afrika, og derfra videre hjem igjen med Emirates.

Bilder


Reisefakta


Kart

Pris

 • Fra kr 135 900,- per person når to reiser sammen.

Prisen inkluderer

 • Flyreisen t/r Oslo – Johannesburg med Emirates på Business Class
 • 1 natt på Fairlawns Boutique Hotel & Spa inkl. frokost
 • 2 netter på Jabulani Safari Lodge inkl. helpensjon
 • 2 netter på Ulusaba Safari Lodge inkl. helpensjon
 • 4 netter på Azura Benguerra Island inkl. helpensjon
 • Flytransport mellom alle stedene, samt transfer fra flyplass/flystripe til lodger/hotell

Prisen inkluderer ikke

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Personlige utgifter
 • Drikkevarer og måltider som ikke er nevnt i reisebeskrivelsen.
 • Evt. tips til lokale guider og sjåfører

Turen kan forlenges og utvides med flere destinasjoner.

NB! Reiseforslaget kan justeres

Du kan naturligvis få reisen akkurat slik den er satt opp her. Du kan også fortelle oss hva du ønsker, både i forhold til opplevelser, standard og reiselengde, slik at vi kan komme med et forslag som passer for akkurat deg og ditt budsjett.

La oss skreddersy den perfekte reisen.

Fyll inn skjemaet under med dine reiseønsker.
En av våre reisespesialister vil deretter kontakte deg for å ta en nærmere prat om reisen.

Generell forespørsel - ny fra 19.06.23

Flere reiseforslag


Sør-Afrika, Zimbabwe

Safari in style – Sør-Afrika og Zimbabwe

13 dager

Fra 243 500,-

Namibia

Fascinerende Namibia

10 dager

Fra 61 900,-

.

Private Travel Lab er et brand under Australiareiser AS, som er ansvarlig arrangør. Australiareiser AS er IATA-agent og medlem av Reisegarantifondet.

RGF logo
IATA logo
Serandipians logo