Norden

Foto: iStock

Norden


Vikinger i vesterled tok seg både til Grønland og kontinentet som i dag kalles Amerika, hundrevis av år før spanske og italienske sjøfarere fikk æren for å ha oppdaget landområdet.

Nordboernes skipsbyggerkunster førte dem ut på handelsferd og plyndringstokt i øst og vest. Vi er fremdeles et reisende folk. Reis i fred for å oppleve arktiske bølger skylle inn over blekksvarte strender i Reynisfjara på Island før vinterbleke kropper senkes ned i varme kilder mens nordlyset danser over himmelen.

Nyt ferden når helikopteret flyr lavt over hvilende vulkankratre og isfjell som har slitt seg løs fra Breiðamerkurjökullen og er på vei mot havet.

Suite på Ett Hem i Stockholm.
Suite på Ett Hem i Stockholm.
Foto: Ett Hem

Opplev Strindberg eller Norén på Dramaten i Stockholm, der du gjør hotellet Ett Hem til et hjem for en dag eller tre. Ta plass rundt ett av dem fem bordene til Michelin-chéf Daniel Berlin i Skåne eller opplev naturens kretsløp og råvarer som er tørket, saltet, syltet, saftet og fermentert i Fäviken.

Smak deg gjennom kokkenes hemmelige favorittsteder i København, og unn deg for all del en sykkeltur på den bortgjemte perlen Årø. Besøk badehotellene på Nordsjælland og reis utenom allfarvei på Fyn til kjøkken som gir Noma og Geranium kamp om terningkastene.

Prisbelønt sjømat på KOKS på Færøyene.
Prisbelønt sjømat på KOKS på Færøyene.
Foto: KOKS

La øyet hvile på omdiskutert kunst på Kiasma i Helsinki. Kanskje frister et yogakurs i skjærgården utenfor, på et luksusresort der kun kvinner får gå i land?

Se fuglelivet ved Mykines på Færøyene og ri inn i midnattssolen i egenartede natur, før du lar deg forføre av de unge avant garde-kokkene på KOKS, kåret til Nordens beste restaurant for en tid tilbake.

I vårt eget land venter fantastisk skikjøring og stilfulle lodger i Lyngen og Lofoten, jaktturer i ødemarken og svimlende toppturer, ishotell og kajakkpadling i natur som får frem de store superlativene. Sett seil mot Myken og verdens eneste whiskydistilleri som produserer de edle dråpene av avsaltet, arktisk havvann. Spill midnattssolgolf i havgapet på Gimsøy eller fang kveite med polfarer Børge Ousland på kritthvite sandbanker ved Manshausen.

Reiseforslag til Norden


Norge, Vest-Afrika, Galapagos, De britiske øyer

Hurtigruten Expeditions

11-15 dager

Fra 18 500,-

.

Private Travel Lab er et brand under Australiareiser AS, som er ansvarlig arrangør. Australiareiser AS er IATA-agent og medlem av Reisegarantifondet.

RGF logo
IATA logo
Serandipians logo