Besøk også: Australiareiser · Fijireiser · Grupperundreiser

Ikoniske Peru

Foto: ©davidionut - stock.adobe.com

Ikoniske Peru


14 dager

Avreise på utvalgte datoer.

Amazon Rainforest, Inca Trail, Machu Picchu, Cusco, Lake Titicaca

Fra 39 900,- per person

Har du alltid drømt om å lete etter eksotiske dyr i Amazonasjungelen, for deretter å beundre verdensarvlistede Machu Picchu? I så fall er denne toukersturen i Peru perfekt for deg.

Tilbring to netter på unike og eksklusive G Lodge Amazon dypt inne i regnskogen. Guidede turer til fots og i kano viser dere Amazonas rike flora og fauna. Lær om de lokales bruk av medisinplanter og deres tradisjonelle metoder for jakt og fiske. Fortsett videre til fjellene der du kan ta den naturskjønne togreisen til Machu Picchu, eller utfordre deg selv med å vandre Inca Trail. Uansett fremkomstmiddel vil du bli belønnet med en fantastisk kombinasjon av ruiner, fjelltopper og vakker natur. En uforglemmelig reise til to av Perus fremste ikoner.

Unike opplevelsesreiser med National Geographic Journeys

National Geographic Journeys er opplevelsesturer som gir deg unik innsikt i reisemålets kultur og natur.

Turene inkluderer komfortable overnattingssteder, ledes av en kunnskapsrik engelsktalende reiseleder og passer for de fleste.

Høydepunkter

 • Opplev dyrelivet i Amazonas
 • Utforsk Cusco Planetarium
 • Vandre verdenskjente Inca Trail, eller ta toget til Machu Picchu
 • Lær kunsten å veve av lokale kvinner i en tradisjonell landsby

Dagsprogram

Ankomst Lima til valgfri tid. Det er ingen planlagte aktiviteter i dag, så dere kan sjekke inn på hotellet og nyte byen. Det blir holdt et informasjonsmøte ca. kl. 18:00. Her vil du møte de andre gruppemedlemmene, samt reiselederen som vil gi dere info om den kommende turen. Vennligst sjekk i hotellresepsjonen for eksakt tidspunkt for infomøtet.

Vi starter dagen med en flytur til Puerto Maldonado, der tar vi et kort stopp for å pakke om å legge fra oss den store bagasjen. Deretter kjører vi til fergeleiet for å reise videre med en motorisert båt til lodgen som ligger ute i jungelen. Underveis kan man se diverse fuglearter som er typiske for den denne delen av området. Nyt en velkomstdrink samt informasjon om stedet dere befinner dere i. Før middagen serveres blir det en liten kveldstur i det nærliggende området.

Vi står opp tidlig for å utforske jungelen sammen med erfarne, lokale guider, som har sin base i Amazonas. Hold øynene åpne for dyreliv der vi sakte men sikkert beveger oss gjennom jungelen.

Senere vil vi gjennomføre en kanotur på en u-formet innsjø i nærheten. På ettermiddagen kan dere slappe av i hengekøyen, kjøle dere ned ved den lokale badeplassen eller bli med på en båttur for å lete etter Kaimaner.

Vi må dessverre tilbake til sivilisasjonen noe som betyr at vi forlater magiske Amazonas. Frykt ikke, eventyret er langt fra over, for nå venter Cusco, byen som ligger i hjertet av Inkariket. I kveld kan du se nattehimmelen fra en annen vinkel, nemlig via teleskopet på Cusco Planetarium. Få en presentasjon av den sørlige stjernehimmelen og historien om de gamle Inkaene sitt forhold til kosmos.

Nyt en heldagsutflukt til Sacred Valley som inkluderer både ruinene ved Pisac og Ollantaytambo.

Vi besøker også «Parque de la Papa» (potetparken), som støttes av G Adventures. Dette besøket er eksklusivt for National Geographic Journeys. Her vil vi bli møtt av et bygdesamfunn som fortsatt holder tradisjonelle, lokale skikker i live. Vi vil lære mer om hvordan både potetdyrking og veving er viktige bærebjelker for Andeskulturen. Senere vil vi kose oss med en lunsj i Huchuy Qosqo, en nærliggende landsby.

Estimert reisetid: Cusco – Ollantaytambo 9-10 timer (inkluderer alle stoppene på veien)

Vi reiser videre fra Ollantaytambo med van til KM 82, hvor fotturen Inca Trail begynner. Få blodet til å pumpe på din første dag på Inkastien. Turen er relativt enkel og tilbyr god trening før de neste dagene. Vi passerer brusende elver og små landsbyer samtidig som vi nyter den spektakulære utsikten. Dette er bare en smakebit på hva som vil komme de neste dagene.

Den fire dager lange turen er fysisk krevende, men absolutt overkommelig vis man er i normalt god form.

Estimert reisetid: Ollantaytambo – KM 82 45 min
Estimert avstand og tidsbruk: Inca Trail KM82 – Wayllabamba Camp ca. 11 km, 5 – 6 timer

Vi starter tidlig på den bratte stigningen opp mot Warmiwañusca, bedre kjent som “Den døde kvinnes pass”. Dette er det høyeste punktet på turen på 4198 moh. Forbered deg på å måtte takle intenst vær, enten i form av stekende hete, eller kalde vinder rundt passet. Gå sakte og drikk masse vann langs veien, spektakulære opplevelser venter på deg som belønning! De fleste når campen tidlig på ettermiddagen, hvor du vil få god tid til å slappe av etter en tøff dag.

Estimert avstand og tidsbruk: Wayllabamba Camp – Paqaymayo Camp ca. 12 km, 6 – 7 timer

I løpet av dagen krysser vi to pass til på veien mot Machu Picchu. Det første er Runquraqay på 3950 moh., hvor turgåere på en bra dag kan skimte nydelige, snøkledte Cordillera Vilcabamba i horisonten. Deretter vandrer vi gjennom høytliggende skogsområder til det andre passet, hvor vi også går forbi uberørte og originale Inkakonstruksjoner. Det høyeste punktet på passet er 3700 moh. På klare dager kan du få med deg spektakulær utsikt mot Urubamba Valley.

På 3650 moh. kommer vi til ruinene av Phuyupatamarca – byen over skyene. Du kan velge å slå leir her eller gå en og en halv time til før du kommer til Winaywaynaruinene som er lokalisert på 2650 moh.

Estimert avstand og tidsbruk: Paqaymayo Camp – Wiñaywayna 16 km, 9 timer

Opp og hopp! Den siste dagen på fotturen vår starter allerede ca. kl. 03.30 slik at vi får med oss den nydelige soloppgangen ved Sun Gate. Her kan du nyte spektakulær utsikt over fantastiske Machu Picchu samt det nærliggende området.

Vi går ned til ruinene der vi får en guidet tur, samt masse tid til å utforske området på egenhånd. Lær om Inti Mach’ay-hulene, Inti Watana, Soltempelet, Vanntempelet, Kondortempelet og De Tre Vinduers Rom. Ta deg tid til å slappe av og føl på energien til dette fantastiske stedet fra 1500-tallet. Machu Picchu er både på UNESCO sin verdensarvliste og på listen over de syv største underverkene i verden. Har du mer tid til overs kan et besøk ved Inca Bridge være en spennende, valgfri aktivitet. Den ligger kun 15 minutter unna.

Etter en innholdsrik dag på et av verdens mest spektakulære steder hopper vi på bussen som tar oss tilbake til Aguas Calientes. Her vil vi møte reiselederen vår, i tillegg til de andre medlemmene som ikke har gått turen. Spis og slapp av litt før vi tar toget tilbake igjen til Cusco.

Estimert avstand og tidsbruk: Wiñaywayna – Machu Picchu 4 km, 1,5 time
Estimert reisetid: Aguas Calientes – Cuzco: 3,5 – 4 timer

Cusco regnes som Perus mekka og det med rette. Denne vakre kolonibyen tilbyr mange spennende opplevelser til de reisende med sine nærliggende ruiner, brosteinsgater, museer, kirker og livlige atmosfære. Blant de mange aktivitetene man kan finne i Cusco er hesteridning til arkeologiske steder som Sacsayhuaman, Tambo Machay og Puca Pucara verdt og nevne. Rafting på Urubamba-elven og sykling ned fjellene i Sacred Valley med et besøk ved en Inkaruin på veien, er også gode alternativer.

I dag reiser vi videre til Puno. På veien kan du lene deg tilbake å nyte den spektakulære utsikten.

Estimert reisetid: Cusco – Puno 7-8 timer

Nyt en guidet båttur på Lake Titicaca, der vi besøker de flytende øyene Uros og Taquile. Herfra reiser vi videre til Luquinasamfunnet hvor vi nyter en tradisjonell lunsj blant de lokale. Et besøk ved gravstedet Sillustani er også en mulighet her.

Vi kjører til Juliaca, før vi flyr tilbake til Lima. Dette er vår siste kveld i dette fortryllende landet. Make the most of it!

Dessverre er turen slutt, heldigvis er minneboken fylt av opplevelser du sent vil glemme! Avreise i dag er til valgfri tid.

Bilder


Reisefakta


Kart

ikoniske Peru.

Pris

 • Fra kr 39 900,- per person i tomannsrom.

Prisen inkluderer

 • Flyreise t/r Oslo – Lima på økonomiklasse.
 • Hotell (8 netter), G Lodge Amazon (2 netter), Inca Trail Camping (3 netter)
 • 13 frokoster, 7 lunsjer, 5 middager
 • Transfer ved ankomst
 • 3-dagers utflukt til G Adventures eksklusive regnskogslodge
 • Tur til Sacred Valley, inkludert Pisac og Ollantaytambo
 • Valg mellom Inca Trail eller Cusco Stay
 • Guidet tur i Machu Picchu
 • Guidet tur på Taquile og Uros Island på Lake Titicaca
 • Innlandsflyvninger
 • All transport mellom destinasjonene og til/fra inkluderte aktiviteter.

Prisen inkluderer ikke

 • Valgfrie aktiviteter
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Personlige utgifter
 • Drikkevarer og måltider som ikke er nevnt i reisebeskrivelsen.
 • Evt. tips til lokale guider og sjåfører

Merk! Vi tilbyr to alternativer til Inca Trail. Dersom Inca Trail-tillatelsene er utsolgt vil de reisende få alternativet om å gå Lares Trek. Reisende som ikke har mulighet til å gå, eller ikke ønsker å gå, kan tilbringe to dager ekstra i Cusco før de reiser til Machu Picchu. Inca Trail er stengt for vedlikehold i februar hvert år. I denne perioden går de reisende Lares Trek i stedet. Stiene kan også bli stengt på andre tidspunkt gjennom året på grunn av værforhold eller andre omstendigheter utenfor vår kontroll. Dersom det blir aktuelt så vil reiserutene endres for å gi de reisende den beste og tryggeste reisen.

Vi tar forbehold om endringer i programmet.

Smitteverntiltak

Les hva G Adventures gjør for å unngå smittespredning og for at reisen skal være så trygg som mulig (ekstern link, informasjon på engelsk).

La oss skreddersy den perfekte reisen.

Fyll inn skjemaet under med dine reiseønsker.
En av våre reisespesialister vil deretter kontakte deg for å ta en nærmere prat om reisen.

Generell forespørsel - ny fra 19.06.23

Flere reiseforslag


Namibia

Fascinerende Namibia

10 dager

Fra 61 900,-

Bhutan

Lykkelandet Bhutan

10 dager

Fra 66 500,-

.

Private Travel Lab er et brand under Australiareiser AS, som er ansvarlig arrangør. Australiareiser AS er IATA-agent og medlem av Reisegarantifondet.

RGF logo
IATA logo
Serandipians logo