Besøk også: Australiareiser · Fijireiser · Grupperundreiser

Naturskjønne Costa Rica

Foto: © ondrejprosicky / stock.adobe.com

Naturskjønne Costa Rica


14 dager

Avreise på utvalgte datoer.

Tortuguero, La Fortuna, Monteverde, Manuel Antonio

Fra 47 900,- per person

Costa Rica er et lite land, men det betyr ikke at det ikke kan by på mange eventyr.

Denne to-ukers turen er ideell for alle som ønsker å reise utenfor allfarvei for å oppdage en frodig og naturlig verden. Skogplantingsprosjekt, bevaringsprogram for havskilpadder, zipline gjennom jungelen, samt oppleve varmen fra vulkanske kilder er bare et lite utvalg av hva du kan oppleve underveis. Å bli skitten under neglene (for så å bli ren igjen) har aldri vært så morsomt før!

Unike opplevelsesreiser med National Geographic Journeys

National Geographic Journeys er opplevelsesturer som gir deg unik innsikt i reisemålets kultur og natur.

Turene inkluderer komfortable overnattingssteder, ledes av en kunnskapsrik engelsktalende reiseleder og passer for de fleste.

Høydepunkter

 • Vær med på foredrag ved Monteverde Institute
 • Lær å lage tortillas sammen med en lokal familie
 • Let etter dyreliv når du cruiser gjennom kanalene i Tortuguero
 • Nyt spektakulær utsikt over vulkaner mens du slapper av i varme kilder
 • Lær alt om havsskilpadder fra en lokal ekspert

Dagsprogram

Ankomst til valgfri tid. I dag begynner eventyret! Utforsk byen, men sørg for å være tilbake i god tid før velkomstmøtet. Her vil du møte de andre gruppemedlemmene samt reiselederen din.

I dag reiser vi til Tortuguero Nasjonalpark. Her får vi være med på en guidet båttur gjennom kanalene. Dette tropiske øko-paradiset er hjem til utallige fugle- og dyrearter, så følg nøye med, hvem vet hva vi finner i jungelen.

Lodgen vi skal bo på de to neste nettene ligger litt utenfor allfarvei. Rommene er enkle, med eget bad, strøm og varmt vann. Det er ingen A/C, men hvert rom har store vinduer og takvifter som fanger brisen fra det karibiske hav. Lodgen ligger i fantastiske omgivelser, så man glemmer fort de få manglene.

Estimert reisetid: San José – Tortuguero 4,5 time

I dag har du mulighet til å se en rekke fugler, aper og andre dyr, der vi på nytt reiser ut med båten. Senere vil vi gjennomføre en fottur i jungelen. Vi besøker også Sea Turtle Conservancy, en non-profit organisasjon som Archie Carr (National Geographic stipendiat) var med å stifte.

I løpet av dagen vil du også få tid til å slappe av i hengekøyen, ved bassenget eller på stranden. Ute etter litt mer eventyr? Hvorfor ikke teste zipline gjennom jungelen, eller en kajakktur.

Avreise fra Tortuguero tidlig om morgenen hvor vi besøker et kaffekooperativ som støttes av G Adventures. Her vil vi også bli servert lunsj. Vi ankommer La Fortuna om kvelden. Slapp av i bassenget mens du nyter utsikten over jungelen og den nærliggende vulkanen.

Estimert reisetid: Tortuguero – La Fortuna 6-7 timer

I dag kan du utforske La Fortuna. En rekke valgfrie aktiviteter er lagt til rette for deg, slik at du kan gjøre dagen din mest mulig innholdsrik. Om kvelden vil vi besøke en lokal familie hvor du kan lære å lage tortillas. Når tortillaen er klar, serveres en velsmakende «Casado», en typisk costaricansk rett som inneholder sorte bønner, bananer samt dine egne hjemmelagde tortillas.

Dagen i dag er fri til disposisjon. Fyll timene med spennende aktiviteter som rafting, rappellering ned fossefall, avslapning i varme kilder eller en båttur til Cano Negro Wildlife Refuge.

Er du klar for litt frisk fjelluft? Fra La Fortuna reiser vi videre til tåkebelagte Monteverde Cloud Forest. Tilbring to dager med å utforske byen samt nærliggende Forest Reserve, en fugletitters paradis.

Estimert reisetid: La Fortuna – Arenal – Monteverde 4 timer

Få på deg poncho og støvler, vi skal utforske skogen som er full av overdimensjonerte bregner og eksotiske orkideer. Vandre langs 12 km med stier, samtidig som du fanger opp jungelens rike lydbilde. Vi går til toppen av et utkikstårn for å se om vi klarer å få øye på de ulike dyreartene som befinner seg i området.

I dag vil vi besøke instituttet ved Monteverde. Instituttet har fungert som base for en rekke forskere som med hjelp fra National Geographic har studert den berømte baldakinen i Monteverde Cloud Forest. Nyt foredraget fra en av forskerne før du selv bidrar med å plante trær eller å samle inn data.

Bruk resten av tiden i Monteverde godt. Aktiviteter som hesteridning, zipline gjennom jungelen, eller luftige turer over vinglete hengebroer venter på deg.

Vi forlater Monteverde og kjører til Manuel Antonio, der hvite sandstrender og det varme, idylliske og alltid like fantastiske Stillehavet ligger og venter på oss.

I dag reiser vi på en inkludert utflukt til Manuel Antonio Nasjonalpark. Ettermiddagen er til egen disposisjon.

Nyt den avslappende atmosfæren ved Stillehavskysten hvor spennende aktiviteter som surfing, hesteridning eller pittoreske strender kun er et steinkast unna.

Vi kjører tilbake til hovedstaden San Jose. På kvelden blir det en avskjedsmiddag med gruppen.

Estimert reisetid: Manuel Antonio – San Jose 5 timer

Turen avsluttes etter frokost. Avreise til valgfri tid.

Bilder


Reisefakta


Kart

Kart Naturskjønne Costa Rica.

Pris

 • Fra kr 47 900,- per person i tomannsrom.

Prisen inkluderer

 • Flyreise t/r Oslo – San José på økonomiklasse.
 • Hotell (11 netter), rustikk jungellodge (2 netter)
 • 13 frokoster, 3 lunsjer, 3 middager
 • Transfer ved ankomst
 • Båttur i Tortuguero National Park
 • Guidet fottur i Santa Elena Cloud Forest Reserve
 • Guidet utflukt til Manuel Antonio National Park
 • All transport mellom destinasjonene og til/fra inkluderte aktiviteter.

Prisen inkluderer ikke

 • Valgfrie aktiviteter
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Personlige utgifter
 • Drikkevarer og måltider som ikke er nevnt i reisebeskrivelsen.
 • Evt. tips til lokale guider og sjåfører

Vi tar forbehold om endringer i programmet.

Smitteverntiltak

Les hva G Adventures gjør for å unngå smittespredning og for at reisen skal være så trygg som mulig (ekstern link, informasjon på engelsk).

La oss skreddersy den perfekte reisen.

Fyll inn skjemaet under med dine reiseønsker.
En av våre reisespesialister vil deretter kontakte deg for å ta en nærmere prat om reisen.

Generell forespørsel - ny fra 19.06.23

Flere reiseforslag


Namibia

Fascinerende Namibia

10 dager

Fra 61 900,-

Jamaica

Opplevelsesferie på Jamaica

8 dager

Fra 109 900,-

.

Private Travel Lab er et brand under Australiareiser AS, som er ansvarlig arrangør. Australiareiser AS er IATA-agent og medlem av Reisegarantifondet.

RGF logo
IATA logo
Serandipians logo