Besøk også: Australiareiser · Fijireiser · Grupperundreiser

Utforsk India og Nepal

Foto: © G Adventures Inc.

Utforsk India og Nepal


17 dager

Avreise på utvalgte datoer.

Agra, Jaipur, Delhi, Kathmandu, Chitwan NP, Pokhara.

Fra 38 900,- per person

Denne eventyrlige reisen gir deg store opplevelser og uforglemmelige øyeblikk. På 17 fantastiske dager får du oppleve Nord-Indias berømte Golden Triangle, i tillegg til å bli bedre kjent med hjertet av den nepalske kulturen.

Utforsk Taj Mahal, bli møtt av de ikoniske fargene til Rajasthan, tilbring en natt på et buddhistisk kloster og møt noen av de modige kvinnene fra SASANE. SASANE er et opplæringsprogram som lærer opp tidligere ofre for menneskehandel til å bli advokatassistenter.

Unike opplevelsesreiser med National Geographic Journeys

National Geographic Journeys er opplevelsesturer som gir deg unik innsikt i reisemålets kultur og natur.

Turene inkluderer komfortable overnattingssteder, ledes av en kunnskapsrik engelsktalende reiseleder og passer for de fleste.

Høydepunkter

 • Taj Mahal
 • Vandre i Delhi med deltakere fra ‘New Street kids project’
 • Chitwan Nasjonalpark
 • Demonstrasjon i gammel, tradisjonell veving
 • Lær deg å lage nepalske Momos (dumplings)

Dagsprogram

Reisen starter i Delhi. Transfer fra flyplassen til hotellet er inkludert gjennom Women on Wheels, et prosjekt som støttes av G Adventures. Ankommer du tidlig kan du bruke dagen på å utforske Delhi, men husk, ikke gå glipp av gruppemøtet på kvelden. Her vil du møte de andre gruppemedlemmene, samt reiselederen som vil gi dere info om den kommende turen. Vennligst sjekk i hotellresepsjonen for eksakt tidspunkt for infomøtet.

Start dagen med å vandre gjennom bakgatene i Delhi sammen med en utvalgt guide som er med i «New Delhi Streetkids Project», en organisasjon som støttes av G Adventures. Som et tidligere gatebarn kan din lokale guide gi deg mer dyptgående informasjon om hvordan dette livet utspiller seg. Senere utforsker vi Old Delhi sammen med gruppelederen vår, før vi kjører til Agra om ettermiddagen.

Estimert reisetid: Delhi – Agra 3-4 timer

Vi tilbringer dagen blant høydepunktene i Agra; Taj Mahal, Agra Fort og Baby Taj. Her har du en gyllen mulighet til å krysse av enda en opplevelse fra Bucket Listen din. Et besøk ved Taj Mahal.

Taj Mahal er et av verdens syv underverker, i tillegg til at den ikoniske arkitekturen er synonymt med Mogulriket. Det ble bygget av Keiser Shah Jehan som et bevis på hans kjærlighet til sin kone, Mumtaz Mahal. Dette flotte marmormausoleumet trekker til seg besøkende fra hele verden, hver bidige dag.

Etter vi er ferdig her tar vi turen til Agra Fort, hvor vi vil få en guidet omvisning. Palasset er bygget i rød sandstein og hvit marmor. I likhet med Taj Mahal stammer dette mesterverket også fra Mogulriket. Et av de viktigste slagene under det indiske opprøret i 1857, skjedde ved denne festningen.

Til slutt vil vi besøke Baby Taj, et mausoleum som nesten kan minne om et stort smykkeskrin. Baby Taj ble bygd før Taj Mahal av Dronning Nur Jahan, for hennes far, Mirza Ghiyas Beg.

I dag kjører vi til den «rosa byen», Jaipur. På veien kjører vi innom de forlatte Mogulbyene Fatehpur Sikri og Abhaneri. Sistnevnte har en av Indias største og dypeste stepwells (trappebrønner).

Estimert reisetid: Agra – Jaipur 5-6 timer

Jaipur er hovedstaden i Rajasthan og en av de viktigste byene i India når det kommer til kulturhistorie. Vi tar turen innom Amber Fort, der du vil få med deg hinduistisk og muslimsk arkitektur. Du vil også oppleve City Palace og Hawa Mahal (Palace of the Winds), samt høre en lokal historiker fortelle om åndeligheten, sosiale skikker og tradisjoner i India.

Er du interessert i Bollywood eller indisk film? Ta turen til Raj Mandir Kino for å få med deg en ekte Bollywoodfilm. Atmosfæren, energien og ikke minst volumet her, må bare oppleves!

Vi kjører til landsbyen Pachewar, hvor vi i kveld kommer til å bo i et «heritage home». Når vi utforsker denne byen er det nesten som å reise tilbake i tid. Her vil vi møte gamle, unge, lærere og tillitsvalgte. Samtalene blant befolkningen spinner mellom alt fra hvordan urbanisering påvirker livet på landsbyen, til fordeler og ulemper ved informasjonsteknologi og modernisering, samt tradisjonelle skikker.

Estimert reisetid: Jaipur – Pachewar 1 time

I dag kjører vi tilbake til Delhi. Hvis det er ønskelig kan guiden deres hjelpe dere med å foreslå ulike restauranter til kveldens middag. Noen av deltakerne vil ha sitt siste stopp i Dehli, så en avskjedsmiddag for vedkommende er vel på sin plass?

Estimert reisetid: Pachewar – Delhi 6 timer

Kathmandu venter, så hopp på flyet, du er framme før du aner det! Bruk gjerne dagen til å bli bedre kjent med denne flotte byen. Om kvelden er det et velkomstmøte for de nye deltakerne. Deretter avsluttes det hele med en felles middag. En 6-retters, nydelig, kulinarisk opplevelse på Krishnarpan venter. Denne restauranten serverer fantastisk god, lokal mat!

I dag skal vi utforske Kathmandu! Dagen starter med et besøk ved Boudhanath Stupa, en av verdens største buddhistiske helligdommer, samt den kongelige byen Bhaktapur. Deretter vil vi gå til «Sisterhood of Survivers», hvor vi lærer oss å lage nepalske Momos (dumplings). Nyt en autentisk lokal lunsj, i tillegg til et foredrag fra en av kvinnene som har blitt advokatassist gjennom SASANE.

I løpet av dagen vil vi også besøke Chhing Lhome. Dette stedet samarbeider tett med National Geographic for å bevare gamle vevtradisjoner i Øvre Mustangregionen, gjennom «Himalaya Indigenous Society».

Hvis du ønsker kan du i dag starte dagen med en flytur over Mount Everest! Senere vil vi utforske Patan Durbar Square før vi kjører til Pharping for en unik overnatting i et buddhistisk kloster. Lær mer om livet her fra de lokale munkene. Vi vil også få muligheten til å være med på en privat messe, samt en bønn. Når du først er her, hvorfor ikke meditere sammen med munkene eller rusle rundt i den nærliggende landsbyen?

I dag er det opp tidlig! Du vil ikke gå glipp av soloppgangen fra klosteret samtidig som munkene gjør sine daglige morgenrutiner i bakgrunnen. Etter dette kjører vi til Kurintar, hvor vi tar oss inn til dagens overnattingssted til fots. Her vil vi bo i en avsidesliggende lodge på bredden av Trishulielven. Slapp av ved bassenget eller gå deg en tur i det nærliggende området.

Vi kjører videre til Chitwan Nasjonalpark som er på UNESCO sin verdensarvliste. Her vil vi bo på en lodge som ligger ved breddene av Raptielven. Etter lunsj er det avgårde på safari for å se etter dyreliv. Her vil vi transporteres med tradisjonelle båter langs elven. Vi vil tilbringe to netter ved nasjonalparken hvor både kulturelle opplevelser og spennende dyreliv vil fylle dagene med uforglemmelige minner.

Utforsk Chitwan Nasjonalpark og landsbyen som omgir den. Dagens aktiviteter kan veksle mellom alt fra en tur til landsbyen, båttur, fottur i den vakre naturen eller en jeepsafari i parken på jakt etter spennende dyr som neshorn, leoparder, ville elefanter, bjørner, aper og krokodiller. Hvis vi er heldige, kan vi også få et glimt av Bengaltigeren. På kvelden får vi oppleve en Tharu, et kulturelt danseshow som framføres av lokale landsbyboere.

Vakre Pokhara venter med fantastisk utsikt over Himalaya! Pokhara ligger ved den tidligere handelsruten mellom India og Tibet. Til og med i dag kan man se muldyr bringe varer fra fjerntliggende områder i Himalaya. Denne fortryllende byen har flere vakre innsjøer og tilbyr spektakulær panoramautsikt over Himalaya. Guiden vil ta oss med på en kort byvandring slik at vi kan bli kjent med denne fantastiske byen. Han vil også kunne gi oss råd om hvor vi burde spise middag i kveld.

I dag står vi opp tidlig for å oppleve den vakre soloppgangen og utsikten fra Sarangkot. Deretter blir vi med på en båttur på Phewa Lake før vi vandrer til World Peach Pagoda. Etter dette besøker vi en tibetansk flyktningleir for å lære mer om det spesielle fellesskapet som finnes her. Tilslutt besøker vi et fotogalleri før vi nyter en bedre lokal lunsj. Hvis du ønsker kan du teste paragliding på ettermiddagen.

I dag reiser vi tilbake til hovedstaden, Kathmandu. Bruk ettermiddagen til å utforske alt denne spennende byen har å tilby.

Turen avsluttes i dag. Avreise er til valgfri tid, men ikke glem at du må sjekke ut av hotellet innen kl. 12.

Bilder


Reisefakta


Kart

Utforsk India og Nepal.

Pris

 • Fra kr 38 900,- per person i tomannsrom.

Prisen inkluderer

 • Flyreise t/r Oslo – India//Nepal på økonomiklasse.
 • Hotell (14 netter), Heritage Hotel (1 natt), Monastery Guesthouse (1 natt)
 • 16 frokoster, 4 lunsjer, 5 middager
 • Transfer ved ankomst
 • Guidet tur i Old Delhi, Kathmandu, Bhaktapur og Patan Durbar Square
 • Besøk ved Taj Mahal, Baby Taj og Agra Fort
 • Utflukt til Fatehpur Sikri og Abhaneri step wells
 • Besøk til Swayambhunath
 • Guidet fottur og Jeepsafari i Chitwan National Park
 • Båttur på Pokhara Lake og fottur til World Peace Pagoda
 • Innenlandsflyvninger
 • All transport til og fra destinasjoner og inkluderte aktiviteter.

Prisen inkluderer ikke

 • Valgfrie aktiviteter
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Personlige utgifter
 • Drikkevarer og måltider som ikke er nevnt i reisebeskrivelsen.
 • Evt. tips til lokale guider og sjåfører

Det er også mulig å delta på kortere varianter av denne turen: Dag 1 – 8 (kun India) eller dag 9 – 17 (kun Nepal). Kontakt oss for mer informasjon hvis du er interessert i en av disse turene.

Vi tar forbehold om endringer i programmet.

Vil du kombinere jobb og ferie? Les om Workation i Goa på workations.no.

Smitteverntiltak

Les hva G Adventures gjør for å unngå smittespredning og for at reisen skal være så trygg som mulig (ekstern link, informasjon på engelsk).

La oss skreddersy den perfekte reisen.

Fyll inn skjemaet under med dine reiseønsker.
En av våre reisespesialister vil deretter kontakte deg for å ta en nærmere prat om reisen.

Generell forespørsel - ny fra 19.06.23

Flere reiseforslag


Sør-Afrika, Namibia, Zimbabwe

Det Sørlige Afrikas høydepunkter

21 dager

Fra 117 500,-

Costa Rica

Luksus og naturopplevelser i Costa Rica

13 dager

Fra 79 900,-

.

Private Travel Lab er et brand under Australiareiser AS, som er ansvarlig arrangør. Australiareiser AS er IATA-agent og medlem av Reisegarantifondet.

RGF logo
IATA logo
Serandipians logo