Besøk også: Australiareiser · Fijireiser · Grupperundreiser

Det beste av Kina – Beijing til Shanghai

Foto: © G Adventures Inc.

Det beste av Kina – Beijing til Shanghai


12 dager

Avreise på utvalgte datoer.

Beijing, Xi’an, Yangshuo, Shanghai.

Fra 36 500,- per person

Denne turen er en perfekt blanding av Kinas største metropoler og livet på landsbygda.

Gå deg vill i Den Forbudte By i Beijing, sykle langs eldgamle bymurer og lær om Terrakottakrigerne i Xi’an, nyt solnedgangen langs nydelige Li River eller la deg fascinere av skyggeteateret i Shanghai.

Underveis vil du oppdage hvorfor Kinas mange kontraster gjør det til et av verdens mest spennende steder.

Vår lokale guide vet akkurat hvor vi skal dra for å oppleve det beste av dette fortryllende landet.

Unike opplevelsesreiser med National Geographic Journeys

National Geographic Journeys er opplevelsesturer som gir deg unik innsikt i reisemålets kultur og natur.

Turene inkluderer komfortable overnattingssteder, ledes av en kunnskapsrik engelsktalende reiseleder og passer for de fleste.

Høydepunkter

 • Gå på Den kinesiske mur utenfor Beijing og sykle langs bymuren i Xi’an
 • Utforsk Beijings tradisjonelle smug og bakgatene som er kjent som hutonger
 • Nyt en forestilling med kinesisk skyggeteater
 • Opplev Terrakotta krigerne og besøk gården der de ble oppdaget
 • Lær å tilberede lokale spesialiteter på en lokal matlagingsskole

Dagsprogram

Velkommen til Beijing! Du blir hentet på flyplassen og kjørt til hotellet. Det er ingen planlagte aktiviteter i dag, så du kan sjekke inn på hotellet og nyte byen. Det blir holdt et informasjonsmøte ca. kl. 18:00. Her vil du møte de andre gruppemedlemmene, samt reiselederen som vil gi dere info om den kommende turen. Vennligst sjekk i hotellresepsjonen for eksakt tidspunkt for infomøtet. Vi kickstarter turen med den tradisjonelle retten Peking Duck under kveldens velkomstmiddag.

I dag vandrer vi langs den 500 år gamle Mutianyu-delen av Den kinesiske mur, en av de best bevarte delene av denne attraksjonen. Nyt den naturskjønne utsikten fra muren som slynger seg langs fjellkanter og ta de mest fantastiske bildene fra en av de 22 tårnene. Den kinesiske muren ble bygget i etapper over 2000 år og den strekker seg over 6.000 km vestover fra havet.

Vi dykker dypt inn i Kina’s rike historie, med et besøk til Den forbudte by og det enorme Tiananmen Square. Hør historiene om keiserne og deres konkubiner, hvor kunst, tradisjoner og kultur er viktige bærebjelker. Vær vitne til hvordan de gamle skikkene fortsatt blir verdsatte, men kombineres med moderne teknologi og vestlig påvirkning. Vi besøker også Himmelens Tempel og dets omkringliggende hage, hvor lokal befolkningen utfører Tai Chi, øver på sin vannkalligrafi, eller spiller en omgang med kort. I dag vil vi også ta en spasertur gjennom noen av Beijings tradisjonelle smug og bakgater, bedre kjent som hutonger.

Beijing er en stor by med mye spennende å by på! I dag kan du fortsette sightseeingen på egenhånd før vi reiser på kvelden (som de lokale), med nattog til Xi’an. Overnattingen er i såkalte «soft sleepers» som består av private rom med to sett køyesenger.

Vi ankommer den gamle kinesiske hovedstaden – og endestasjonen til den klassiske Silkeruten – Xi’an om morgenen. Vi blir møtt på togstasjonen og kjørt til hotellet. Deretter venter en sykkeltur langs den gamle bymuren. På kvelden utforsker vi det muslimske kvarteret som byr på shoppinggater og matboder som selger naan, kebab og et stort utvalg av søtsaker. Her kan du prøve noen av den beste gatematen i Kina – de krydrede kjøtt- og lammekebabene er alltid en favoritt.

Besøk de verdenskjente Terrakottakrigerne som står utrettelig vakt ved graven til Keiser Qin Shi Huang. Rundt 8000 soldater samt hundrevis av hester har stått vakt her i over 2000 år. Først i 1974 ble de oppdaget av en lokal bonde, som fant noe helt annet enn vannet han egentlig gravde etter.

Vi flyr sørover til Guilin, og fortsetter videre til et av de mest frodige områdene i Kina. Vel framme i Yangshuo-området vil du oppleve landsbygdskulturen og det unike kalksteinslandskapet.

Om ettermiddagen kan du nyte et avslappende cruise på Li-elven. Se de vakre kalksteinsfjellene som kikker ut over elven og de lokale som henter inn ris fra sine marker. Hils på skolebarn og fiskere der de seiler forbi på bambusflåter.

Vi starter dagen med en gåtur rundt landsby som ligger ved Dragon River-området. Området vi går i er virkelig billedskjønt, små landsbyer som er omgitt av karstfjell og elver som slynger seg rundt.

Er du en «foodie»? Da er det bare å glede seg, i kveld får du nemlig et innblikk i ekte kinesisk mat med en tur på Yangshuo-markedet for å lære om ingrediensene som brukes i maten de lager i Yangshuo-området.

I dag er det opp tidlig for de som ønsker å prøve seg på tai chi. Kurset blir holdt av en lokal ekspert. Senere på dagen har du mulighet til å besøke butikker, kafeer eller bare vandre gatelangs for å iaktta livet på landsbygda. Liker du å lære nye språk? Hvorfor ikke ta et kort språkkurs i grunnleggende mandarin (ekstra kostnad).

Dette blir dagen med store kontraster, fra landsbyen Yangshuo med det billedskjønne landskapet til Kinas travle storby, Shanghai. Shanghai er hypnotiserende, med sin herlige blanding av gammelt og nytt. Vi tar oss en tur langs The Bund, en hovedvei som følger Huangpu elven. Denne korte gåturen gir oss en god forståelse av og oversikt over byen.

Dagen i dag er fri til disposisjon. På gåturen i går fikk du oversikt over byen, så i dag er det bare å sette i gang og utforske. Hva med et besøk ved Yuyuan hagene eller Shanghaimuseet, før vi på kvelden har muligheten til å oppleve et tradisjonelt kinesisk skyggeteater?

Ikke klar for å reise hjem? Ta kontakt og vi kan forlenge oppholdet eller hvorfor ikke reise innom Hong Kong, når du/dere er i nærheten.

Bilder


Reisefakta


Kart

Det beste av Kina - Beijing til Shanghai.

Pris

 • Fra kr 36 500,- per person i tomannsrom.

Prisen inkluderer

 • Flyreise t/r Oslo – Kina på økonomiklasse.
 • Hotell (10 netter), Nattog (1 natt)
 • 11 frokoster, 1 lunsj og 3 middager
 • Transfer ved ankomst
 • Besøk ved Tiananmenplassen, Den Forbudte By, og Temple of Heaven
 • Vandre rundt i Beijings tradisjonelle hutongs (smale gater)
 • Utflukt til Den kinesiske mur
 • Guidet vandring i Xi’an muslimske kvartal
 • Sykkeltur langs bymuren til Xi’an
 • En visitt til de verdenskjente Terrakottakrigerne
 • Lunsj i en lokal landsby
 • Cruise på Li elven
 • Vandringsturer rundt landskapet rundt lokale landsbyer
 • Gåtur i Shanghai
 • Innlandsflyvninger
 • All transport til og fra destinasjoner og spesifiserte aktiviteter

Prisen inkluderer ikke

 • Valgfrie aktiviteter
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Personlige utgifter
 • Drikkevarer og måltider som ikke er nevnt i reisebeskrivelsen.
 • Evt. tips til lokale guider og sjåfører

Vi tar forbehold om endringer i programmet.

Smitteverntiltak

Les hva G Adventures gjør for å unngå smittespredning og for at reisen skal være så trygg som mulig (ekstern link, informasjon på engelsk).

La oss skreddersy den perfekte reisen.

Fyll inn skjemaet under med dine reiseønsker.
En av våre reisespesialister vil deretter kontakte deg for å ta en nærmere prat om reisen.

Generell forespørsel - ny fra 19.06.23

Flere reiseforslag


India, Nepal

Utforsk India og Nepal

17 dager

Fra 38 900,-

.

Private Travel Lab er et brand under Australiareiser AS, som er ansvarlig arrangør. Australiareiser AS er IATA-agent og medlem av Reisegarantifondet.

RGF logo
IATA logo
Serandipians logo