Besøk også: Australiareiser · Fijireiser · Grupperundreiser

Fascinerende Namibia

Foto: © G Adventures Inc.

Fascinerende Namibia


10 dager

Avreise på utvalgte datoer.

Etosha NP, Sesriem, Swakopmund, Windhoek

Fra 61 900,- per person

For kultur- og naturentusiaster som er ute etter en litt annerledes opplevelse garanterer vi at Namibia er stedet å dra.

Naturen i dette landet er majestetisk – På sin helt særegne måte. Det er mye sand, veldig mye sand, men det er vakkert. Når solen farger sanddynene røde, når vinden tar tak i dem og blåser hypnotiserende mønster opp i luften, når oryxen står majestetisk i bakgrunnen – da er det få plasser som er mer eksotisk enn dette.

Denne turen kan kombineres med andre gruppereiser i Sør-Afrika og Zimbabwe.

Unike opplevelsesreiser med National Geographic Journeys

National Geographic Journeys er opplevelsesturer som gir deg unik innsikt i reisemålets kultur og natur.

Turene inkluderer komfortable overnattingssteder, ledes av en kunnskapsrik engelsktalende reiseleder og passer for de fleste.

Høydepunkter

 • Kjøretur gjennom Namib-Naukluft nasjonalpark
 • Opplev de gamle petroglyferne som ligger i Twyfelfontein
 • Spasertur gjennom den tradisjonelle landsbyen Mondesa
 • Se fossiliserte trestammer som er ca. 280 millioner år gamle
 • Besøk Cheetah Conservation Fund

Dagsprogram

Ankomst til valgfri tid. Flydetaljene dine blir notert slik at du blir møtt på flyplassen når du lander. Herfra blir du kjørt til hotellet hvor du vil møte guiden din. Det blir holdt et informasjonsmøte ca. kl. 18:00. Vennligst sjekk i hotellresepsjonen for eksakt tidspunkt for møtet. Under dette møtet vil du møte guiden din og du vil også møte gruppen for første gang. Guiden vil gå gjennom reiseruten og du vil få hjelp til å booke valgfrie aktiviteter.

Gjennom bilvinduet kan du beundre det dramatiske landskapet idet vi kjører ut mot ørkenen til Sesriem, det perfekte utgangspunkt for Namib-Naukluft Nasjonalpark. Slapp av med noe kaldt i glasset ved bassengkanten samtidig som du nyter den fantastiske solnedgangen.

Er du klar for å ta mange bilder? Vi kjører inn til Namibørkenen for å besøke Sossusvlei og Deadvlei- dødens dal. To skritt opp og et halvt skritt ned, leggene får trent seg når du prøver å klatre opp en av disse sanddynene. Etter du har fått litt høyde, forstår du hva alle snakker om; Hvit, forsteinet gjørme med sortsvidde trær som døde for 600 – 700 år siden, rammet inn av røde sanddyner som strekker seg 300 – 400 meter høyt. Det er dette du står og ser ned på. Knips bilder, både mentale og fysiske. Et lite tips til den som er i god kontakt med sitt indre barn: Løp nedover sanddynene, så fort beina kan bære deg. Det føles som om du flyr!

Reisen fortsetter gjennom evig endrende ørkenlandskap på vei mot kystbyen Swakopmund. Pass på så du ikke sovner underveis, du har nemlig mulighet til å se zebra, kudu, springbok og ikke minst, de majestetiske oryxene. Dette er kanskje den vakreste av alle antiloper, med sine helt rette og staselige horn. På veien stopper vi også i Solitaire for å strekke litt på beina. Spør guiden om det er mulig å få smake på eplepai – Solitaire er nemlig kjent for sine gode eplepaier.

Nyt dagen ved kysten. Hva med sandsurfing ned en sanddyne, en sykkeltur i det nærliggende området eller bare en liten spasertur i byen? Du kommer garantert til å finne noe av interesse i denne sjarmerende byen som bærer preg av både tysk og afrikansk kultur.

I dag skal vi besøke hellerissingene ved Twyfelfontein, landemerket som var det første til å bli oppført på UNESCO sin verdensarvliste fra Namibia. Det sies at området huser den største samlingen av buskmennmalerier og hellerissininger i hele Afrika, med mer enn 2500 figurer, fra 2000 til 5000 år gamle.

Etter å ha reist gjennom den endeløse ørkenen skal det bli godt å besøke grønnere områder i Etosha Nasjonalpark. På veien besøker vi den forsteinede skogen, som dateres ca. 280 millioner år tilbake i tid. Det var en lokal bonde som oppdaget de fossile trestammene på 1940-tallet.

Stå opp med solen, i dag drar vi på morgensafari. I åpent safarikjøretøy legger vi ut på leting etter de berømte «big five»; løve, neshorn, leopard, bøffel og den lynraske geparden. Dyrene samler seg rundt vannhull, så vi gjør det samme. Ha kameraet klart idet vi kjører stille imot dem…

Etter frokost besøker vi et senter som jobber for å beskytte geparder. Senteret er etablert av Dr. Laurie Marker og finansiert av National Geographic. Vi får omvisning på senteret av en av forskerne hvor vi lærer mer om forskningen de jobber med. Vi krysser fingrene for at gepardene ikke er for sjenerte slik at vi får sett de på nært hold før vi kjører videre mot Windhoek.

Ikke klar for å reise hjem? Ta kontakt og vi kan forlenge oppholdet eller booke fly til en ny destinasjon.

Bilder


Reisefakta


Kart

Fascinerende Namibia.

Pris

 • Fra kr 61 900,- per person i tomannsrom.

Prisen inkluderer

 • Flyreise t/r Oslo – Namibia på økonomiklasse.
 • Hotell/lodge (9 netter)
 • 9 frokoster, 2 lunsjer og 4 middager
 • Transfer ved ankomst
 • Ørkenutflukt i Sossusvlei
 • Twyfelfontein hellerissinger
 • Besøk i den forsteinede skogen
 • Safari i åpent kjøretøy
 • All transport til og fra destinasjoner og spesifiserte aktiviteter.

Prisen inkluderer ikke

 • Valgfrie aktiviteter
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Personlige utgifter
 • Drikkevarer og måltider som ikke er nevnt i reisebeskrivelsen.
 • Evt. tips til lokale guider og sjåfører

Vi tar forbehold om endringer i programmet.

Smitteverntiltak

Les hva G Adventures gjør for å unngå smittespredning og for at reisen skal være så trygg som mulig (ekstern link, informasjon på engelsk).

La oss skreddersy den perfekte reisen.

Fyll inn skjemaet under med dine reiseønsker.
En av våre reisespesialister vil deretter kontakte deg for å ta en nærmere prat om reisen.

Generell forespørsel - ny fra 19.06.23

Flere reiseforslag


Ecuador

Fascinerende Galapagos

16 dager

Fra 209 900,-

Sør-Afrika

Det aller beste av Sør-Afrika

12 dager

Fra 167 500,-

.

Private Travel Lab er et brand under Australiareiser AS, som er ansvarlig arrangør. Australiareiser AS er IATA-agent og medlem av Reisegarantifondet.

RGF logo
IATA logo
Serandipians logo