Besøk også: Australiareiser · Fijireiser · Grupperundreiser

Eksklusiv safarireise til Botswana

© Royal Chundu Zambezi River Lodge

Eksklusiv safarireise til Botswana


9 dager

Avreise hele året

Savuti – Chobe National Park, Moremi Game Reserve, Victoria Falls

Fra 236 900,- per person

Denne eksklusive reisen til Botswana inkluderer noen av de beste safariopplevelsene Afrika har å by på. Dere bor i tillegg på noen av de beste campene og lodgene som finnes i regionen, noe som gjør dette til en eksepsjonell opplevelse. 

Denne reisen dekker høydepunktene i Botswana. Fra elefantbestandene i Chobe National Park til det yrende dyrelivet i Okavangodeltaet, kronet med noen dager ved Victoriafallene i Zambia. Følg i sporene til tidligere tiders oppdagelsesreisende, ja, med unntak av transporten da. På denne reisen flyr dere effektivt fra camp til camp. 

Dere starter reisen på behagelig vis om bord på Emirates Business Class fra Oslo via Dubai til Johannesburg. Fra Johannesburg flyr dere videre til Maun i Botswana hvor et chartret fly tar dere videre til turens første lodge.

Belmond Savute Elephant Lodge
Kom tett på dyrelivet i trygge omgivelser.

Savuti – Chobe National Park

De to første dagene tilbringes i Savuti – Chobe National Park, på eksepsjonelle Belmond Savute Elephant Lodge. Dette er et enestående resort som gir følelsen av å gå tilbake til de oppdagelsesreisendes tidsepoke. Med bare 12 luksustelt er man sikret en personlig og privat opplevelse. En av lodgens høydepunkter er vannhullet som ligger like utenfor lodgens vegger. Man sitter trygt inne på lodgen og ser på elefanter, hyener og leoparder som kommer for å drikke vann. Vil man ha et avbrekk fra dyrelivet kan dere slappe av ved bassenget eller nyte afrikanskinspirerte spabehandlinger i spa-teltet. Om kveldene kan dere samles rundt leirbålet for å dele dagens historier med nye venner.

Hovedaktiviteten i løpet av oppholdet er naturligvis Game Drives for å komme tett på dyrelivet.  

Belmond Savute Elephant Lodge
Utsikten fra teltet på Belmond Savute Elephant Lodge.

Savuti, også kjent som Savute, ligger i hjertet av Botswanas vakre Chobe nasjonalpark. Savannene i Savute har både våte og tørre sykluser gjennom året og besøkende kan oppleve et rikt dyreliv. Elefanter, antiloper, løver, sjakaler, kudu, hyener, bøfler, sebraer, gnu, gepard og en rekke fugler er noe av det dere kan være heldige å se.

Dagens første Game Drive starter tidlig. Dere får servert rykende varm kaffe og nybakte bakervarer i teltet, og når de første solstrålen sniker seg over horisonten kjører dere ut i villmarka. Tidlig på dagen og sent på ettermiddagen vil man kunne se en av Afrikas største elefantbestander, og store kattedyr som leoparder og løver er på jakt. Avhengig av sesong vil dere også oppleve den store migreringen av sebra og antiloper. Sjeldnere observasjoner er den truede villhunden og den elegante roan-antilopen.

Belmond Savute Elephant Lodge
Dyrene er mest aktive i tiden rundt soloppgang- og solnedgang.

Like atmosfæriske og spennende er kveldsturene. Skyggene blir lengre og himmelen blir rød, og plutselig blir bushen levende når dyr og fugler våkner fra siestaen. Safarikjøretøyet har bare plass til 6 gjester, noe som sikrer at alle har godt utsikt fra hvert sitt vindussete.

Belmond Eagle Island Lodge

Neste stopp på reisen er Moremi Game Reserve, som ligger øst i Okavangodeltaet. Dette er et av de vakreste reservatene i Afrika, og dekker mer enn 4800 kvadratkilometer med uberørt villmark. Det varierte terrenget inkluderer savanne, tett skog og vannveier som svinger seg gjennom landskapet. Det mangfoldige økosystemet omfatter et bredt spekter av dyreliv, med alt fra store flokker med bøfler, gnu og sebra, til sjeldne antilopearter, løver, geparder og villhunder. Fuglelivet inkluderer de fleste av de 550 fugleartene som er registrert i Botswana.

Ved ankomst Moremi sjekker dere inn på Belmond Eagle Island Lodge, som er den perfekte safarilodgen. Lodgen har 12 luksustelt, eller hytter kan man også kalle det, hver på 82 kvadratmeter med privat utendørs veranda og et lite basseng. Fra den store sengen har dere utsikt over deltaet. Fellesarealene inkluderer restaurant med egen pizzaovn, lounge med bar, bibliotek, bålområde og Fish Eagle Bar som ligger rett over vannet. 

Belmond Eagle Island Lodge
Kom tett på dyrelivet på Belmond Eagle Island Lodge.

Lodgen tilbyr en rekke vannbaserte safariaktiviteter, inkludert motorbåtsafari, mokoro-safari (en lokal kano), fisketurer, safari til fots og den ultimate luksussafari-opplevelsen med helikopter.

Mombo Camp

Fra Belmond Eagle Island Lodge flyr dere videre til Mombo Camp, som også ligger i Moremi Game Reserve. Mombo Camp regnes som en av de beste safaricampene i Afrika. Et opphold på denne luksuriøse safaricampen plasserer dere i sentrum av Okavangodeltaet, eller som lokalbefolkningen liker å kalle det: “Rovdyrhovedstaden i Afrika”. Dette er Big Five-territorium, og flere enestående Game Drives venter dere i løpet av oppholdet her. 

Mombo Camp
Game Driving er et av turens store høydepunkt.

Campen ligger under store skyggefulle trær og har utsikt over et stort våtmarksområde med et mangfold av fugler og dyr. De klassiske telt-suitene er bygget på opphevede plattformer, noe som gir panoramautsikt over omgivelsene samtidig som det påvirker omgivelsene minimalt. Mombos elegante innredning har tydelige referanser til kolonitiden. I tillegg har hver suite en utendørs dusj og et privat uteområde hvor man kan betrakte dyrelivet.

I løpet av oppholdet tilbys daglige Game Drives i safaribiler med maksimalt 4 gjester. Mellom safariturene har man flere aktiviteter å velge mellom i campen, som svømmebasseng, spa, bibliotek og bar, og måltidene kommer til å være et høydepunkt på turen.

Royal Chundu Zambezi River Lodge
Se de mektige Victoria Falls.

Victoriafallene og Livingstone

Siste stopp på reisen er den travle byen Livingstone, som ligger noen få kilometer fra Zambezi-elven i det sørvestlige Zambia. Området er mest kjent for de fantastiske Victoriafallene. Fossefallene, som lokalt er kjent som “The smoke that thunders”, kan sees både fra Zambia og Zimbabwe. 

Området har en hel rekke aktiviteter å by på, både for de som er glad i dyreliv, fantastisk natur og adrenalin. Her finnes utmerket fiske, muligheter for strikkhopp, verdens kanskje beste raftingopplevelse, ziplining, eller man kan helt enkelt vandre rundt og beundre fossefallene. De som søker mer avslappende aktiviteter kan ta et solnedgangscruise på Zambezi, besøke det livlige Livingstone-markedet, eller lære mer om regionens historie og arkeologi på Livingstone-museet.

Royal Chundu Zambezi River Lodge
Nyt utsikten over Zambezi på Royal Chundu Zambezi River Lodge.

Dere bor på Royal Chundu Zambezi River Lodge som er beskyttet av to stryk på en privat del av Zambezi-elven, ca. 30 kilometer fra Victoriafallene. Lodgen appellerer til alle som ønsker å oppleve fallene samtidig som man vil ha et fredelig og tilbaketrukket opphold. Fra deres private veranda kan dere nyte utsikten og dyrelivet på Zambezi. Utforsk elva på en kanotur eller få litt velvære på det flytende elve-spaet.

Etter oppholdet i Livingstone flyr dere tilbake til Johannesburg og videre hjem med Emirates.

Bilder


Reisefakta


Kart

Pris

 • Fra kr 236 900,- per person når to reiser sammen.

Prisen inkluderer

 • Fly Oslo-Johannesburg t/r med Emirates på Business Class
 • Fly Johannesburg-Maun // Livingstone-Johannesburg
 • Charterfly mellom campene i Botswana og Zambia
 • 2 netter på Belmond Savute Elephant Lodge inkl. helpensjon
 • 2 netter på Belmond Eagle Island Lodge inkl. helpensjon
 • 2 netter på Mombo Camp inkl. helpensjon
 • 2 netter på Royal Chundu Zambezi River Lodge inkl. helpensjon

Prisen inkluderer ikke

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Personlige utgifter
 • Drikkevarer og måltider som ikke er nevnt i reisebeskrivelsen.
 • Evt. tips til lokale guider og sjåfører

Turen kan forlenges og utvides med flere destinasjoner.

NB! Reiseforslaget kan justeres

Du kan naturligvis få reisen akkurat slik den er satt opp her. Du kan også fortelle oss hva du ønsker, både i forhold til opplevelser, standard og reiselengde, slik at vi kan komme med et forslag som passer for akkurat deg og ditt budsjett.

La oss skreddersy den perfekte reisen.

Fyll inn skjemaet under med dine reiseønsker.
En av våre reisespesialister vil deretter kontakte deg for å ta en nærmere prat om reisen.

Generell forespørsel - ny fra 19.06.23

Flere reiseforslag


Namibia

Fascinerende Namibia

10 dager

Fra 61 900,-

Sør-Afrika, Mosambik

Safari og strand i Sør-Afrika og Mosambik

10 dager

Fra 135 900,-

.

Private Travel Lab er et brand under Australiareiser AS, som er ansvarlig arrangør. Australiareiser AS er IATA-agent og medlem av Reisegarantifondet.

RGF logo
IATA logo
Serandipians logo