Besøk også: Australiareiser · Fijireiser · Grupperundreiser

Det Sørlige Afrikas høydepunkter

Foto: © G Adventures Inc.

Det Sørlige Afrikas høydepunkter


21 dager

Avreise på utvalgte datoer.

Cape Town, Kruger NP, Etosha NP, Sossusvlei, Victoria Falls.

Fra 117 500,- per person

Denne reisen tar deg til høydepunktene i Sør-Afrika, Namibia og Zimbabwe. I løpet av 3 uker besøker du ikoner som Victoriafallene, Kruger og Ethosha Nasjonalpark, Sossusvlei og Cape Town. Målet er selvfølgelig å se alle de store dyrene i ”The Big 5”.

Reisen starter i vakre Cape Town der fjellkjeden Table Mountain og vinområdet Stellenbosh står på programmet. Deretter går turen til Kruger nasjonalpark og naturreservatet Karongwe, hvor man på flere game drives kommer tett på det afrikanske dyrelivet.

Deretter flyr dere til Nairobi og de høye røde sanddynene i Sossusvlei, her vil vi også høre mer om både moderne og gamle overlevelsesstrategier til de lokale «bushmen». Reisen avsluttes i Zimbabwe og Victoriafallene, som er et imponerende skue og et minne for livet.

Unike opplevelsesreiser med National Geographic Journeys

National Geographic Journeys er opplevelsesturer som gir deg unik innsikt i reisemålets kultur og natur.

Turene inkluderer komfortable overnattingssteder, ledes av en kunnskapsrik engelsktalende reiseleder og passer for de fleste.

Høydepunkter

 • Nyt en naturskjønn kjøretur langs Sør-Afrikas Panorama rute
 • Vandre gjennom den fantastiske Kirstenbosch botaniske hage
 • Ta del i det dramatiske landskapet i Namibia
 • Møt en forsker fra Carnivore Conservation Programme
 • Safari i Kruger og Etosha nasjonalpark i et åpent kjøretøy
 • Opplev de mektige Victoriafallene

Dagsprogram

Ankomsttid er når det passer deg. Fly detaljene dine blir notert og du blir møtt i det du lander og kjørt til hotellet hvor du møter guiden. Det blir holdt et informasjonsmøte ca. kl. 18:00. Vennligst sjekk i hotellresepsjonen for eksakt tidspunkt for info møtet. I dette møtet blir det gått igjennom turdetaljer og du vil møte de andre gruppemedlemmene, samt kontaktpersonen din for oppholdet i Cape Town.

Besøk vakre Kirstenbosch botaniske hage med dyktig guide, denne turen er kun for vår gruppe og spesiallaget til oss – hagen har blitt kåret til en av de beste hagene i verden av National Geographic. Vi fortsetter deretter med å utforske Cape Town og videre mot Cape Point med et besøk hos pingvinene ved Boulders Beach.

Fritid på kvelden til å utforske magiske Cape Town, vi anbefaler at du tar turen til Waterfront som bugner av fantastiske restauranter.

Kos deg med en dag helt åpen til din egen disposisjon. Vi foreslår en tur opp Table Mountain eller vinsmaking i Stellenbosch.

Det finnes noe for en hver smak i Cape Town, være seg en fjelltur opp Table Mountain (kan også ta gondolen opp), spankulere langs Victoria and Alfred waterfront, vinsmaking på mange av de flotte vingårdene eller kjenne blodet bruse av adrenalin med aktiviteter som fallskjermhopp eller å dykke med hvithai. Cape Town har også mange museum, som forteller byens og landets historie.

Ønsker du å besøke tidligere fangeøya Robben Island, må du kjøpe billetter direkte hos museet. Det er en populær attraksjon og kan bli utsolgt måneder før ankomst. Nettsiden for kjøp av billetter er: www.robben-island.org.za

I dag flyr du til Johannesburg hvor du igjen blir møtt på flyplassen og kjørt til hotellet. Her møter du guiden som skal følge deg resten av reisen. I kveld er det felles grillmiddag eller Braai som det heter i Sør-Afrika. Sørafrikanere elsker sin Braai og de har helst en Braai hver eneste dag, om de kan.

Billedskjønne Panorama ruten venter deg, med stopp ved Blyde River Canyon, Brouk’s Luck Potholes og God’s Window før vi når dagens mål – teltcampen like utenfor berømte Kruger nasjonalpark.

Opp og hopp, i dag starter vi med en kjøretur gjennom Kruger nasjonalpark i et åpent kjøretøy. Nyt en fantastisk utsikt over det rike dyrelivet som inkluderer elefanter, løver og giraffer. Deretter kan du velge å være med på en ettermiddags safaritur, en gåtur der du leter etter dyr, eller bare slappe av ved campen med utsikt over et velbesøkt vannhull. I kveld vil du bli servert en deilig sørafrikansk middag.

I dag fortsetter vi videre til et privat naturreservat i Kruger området. Denne ettermiddagen vil det bli holdt en forelesning med en forsker fra «Endangered Wildlife Trust’s Cheetah Metapopulation Project», som vil dele informasjon om deres innsats for å beskytte geparder og andre kjøttetere. Dette National Geographic-sponsede prosjektet er en del av Big Cats Initiative. Deretter vil forskeren bli med oss på kveldens safaritur.

De neste to dagene kan du lete etter bøfler, elefanter, leoparder, løver og neshorn, bedre kjent som Afrikas «Big Five». Med over 9000 hektar er Karongew private viltreservat hjem for mange skapninger og våre safariturer gir deg flere muligheter til å oppleve dyrene du drømmer om å se.

Stå opp før solen (rundt kl.5) og nyt morgenkaffen før du klatrer om bord i den åpne safaribilen. Vel tilbake ved bostedet er det tid for brunsj og litt egentid. Slå av en prat med andre i gruppen, eller rusle rundt i hagen og nyt litt «high tea». Deretter er det tid for enda en safaritur og etter at du har fått krysset av enda flere dyrearter på listen din, er det på tide å friske seg opp før middagen.

Etter en siste morgensafari kjører vi tilbake til Johannesburg. Safariopplevelsene våre kan vi prate om over felles middagen på gjestehuset.

Ha passet klart, eventyret fortsetter til Namibia. I dag vil vi bli møtt av nye reisende som skal fortsette turen med oss, så om du ønsker, kan du bli med på ett nytt informasjonsmøte.

Gjennom bilvinduet kan du beundre det dramatiske landskapet idet vi kjører ut mot ørkenen til Sesriem, det perfekte utgangspunkt for Namib-Naukluft Nasjonalpark. Slapp av med noe kaldt i glasset ved bassengkanten samtidig som du nyter den fantastiske solnedgangen.

Er du klar for å ta mange bilder? Vi kjører inn til Namibørkenen for å besøke Sossusvlei og Deadvlei- dødens dal. To skritt opp og et halvt skritt ned, leggene får trent seg når du prøver å klatre opp en av disse sanddynene. Etter du har fått litt høyde, forstår du hva alle snakker om; Hvit, forsteinet gjørme med sortsvidde trær som døde for 600 – 700 år siden, rammet inn av røde sanddyner som strekker seg 300 – 400 meter høyt. Det er dette du står og ser ned på. Knips bilder, både mentale og fysiske. Et lite tips til den som er i god kontakt med sitt indre barn: Løp nedover sanddynene, så fort beina kan bære deg. Det føles som om du flyr!

I dag fortsetter vi reisen gjennom et skiftende ørkenlandskap, hold øynene åpne for å se zebraer, kudu, springbok og oryxantiloper. Vi stopper i den pittoreske byen Solitaire for en kort pause før vi drar videre ut på landsbygda. I Solitaire møter vi en av de lokale, som tar oss med på en kjøretur og forteller oss om hvordan hvordan «bushmen» overlever i denne avsidesliggende regionen i dag, og hvordan de levde i gamle dager.

Det er ikke kun de store dyreartene vi speider etter, men også de mindre som klarer å overleve i disse vanskelige forholdene, som slanger, geckoer, edderkopper og insekter. Du vil også lære mer om hvordan de har tilpasset seg denne tørre regionen. Deretter fortsetter vi oppover Atlanterhavskysten til Swakopmund.

Nyt dagen ved kysten. Hva med sandsurfing ned en sanddyne, en sykkeltur i det nærliggende området eller bare en liten spasertur i byen? Du kommer garantert til å finne noe av interesse i denne sjarmerende byen som bærer preg av både tysk og afrikansk kultur.

I dag skal vi besøke hellerissingene ved Twyfelfontein, landemerket som var det første til å bli oppført på UNESCO sin verdensarvliste fra Namibia. Det sies at området huser den største samlingen av buskmennmalerier og hellerissininger i hele Afrika, med mer enn 2500 figurer, fra 2000 til 5000 år gamle.

Etter å ha reist gjennom den endeløse ørkenen skal det bli godt å besøke grønnere områder i Etosha Nasjonalpark. På veien besøker vi den forsteinede skogen, som dateres ca. 280 millioner år tilbake i tid. Det var en lokal bonde som oppdaget de fossile trestammene på 1940-tallet.

Stå opp før solen, i dag drar vi på morgensafari. I et åpent safarikjøretøy legger vi ut på leting etter Afrikas berømte «Big Five»; løve, neshorn, leopard, bøffel og den raske geparden. Dyrene samler seg rundt vannhull, så ha kameraet klart for å fange mange dyr i det vi kjører stille mot vannhullet. Resten av dagen er fri til egen disposisjon, slapp av ved lodgen, ta en svømmetur eller bli med guiden på en ny safaritur. Lodgen vår ligger perfekt til, så len deg tilbake og nyt av solen som går ned over nasjonalparken.

Etter frokost besøker vi Cheetah Conservation Fund, et globalt feltforskings- og utdanningsanlegg grunnlagt av Dr. Laurie Marker, der forskningen har blitt støttet av National Geographic.

Vi får omvisning på senteret av en av forskerne og lærer om forskningen de jobber med. Vi håper gepardene ikke er for sjenerte og at vi får sett de på nært hold før vi kjører videre mot Windhoek.

Vi flyr til Zimbabwe og du vil få innblikk i hvordan livet er i Zimbabwe med en tur gjennom et lokalt marked. Du vil også møte en lokal familie og høre deres historier om livet i Zimbabwe, mens du hjelper til å forberede en tradisjonell Zimbabwisk middag.

I dag vil du få muligheten til å oppleve den mektige fossen på nært hold, resten av dagen er til egen disposisjon. Det er flust av aktiviteter å velge mellom. Alt fra å fylle opp kofferten med suvenirer til rafting, helikoptertur, kano tur og mye mer.

Tåken fra Vicoria Falls kan stige til mer enn 400 meter. Lokale stammer pleide å kalle fossen Mosi-o-Tunya eller «røyken som tordner». Det var David Livingstone som døpte om fossen etter dronning Victoria da han først så fossen i 1855.

Ikke klar for å reise hjem? Ta kontakt og vi kan forlenge oppholdet eller booke fly til en ny destinasjon.

Bilder


Reisefakta


Kart

Det sørlige Afrikas høydepunkter.

Pris

 • Fra kr 117 500,- per person i tomannsrom.

Prisen inkluderer

 • Flyreise t/r Oslo – Sør-Afrika//Zimbabwe på økonomiklasse.
 • Hotell (14 netter), gjestehus (2 netter), komfortabel safari camp (2 netter), komfortable telt eller hytter (2netter)
 • 20 frokoster, 3 lunsjer og 10 middager
 • Ankomst transfer
 • Orienteringstur i Cape Town
 • Utflukt til Kapp det gode håp og Boulders Beach
 • Panorama ruten (naturskjønn kjøretur)
 • Krüger nasjonalpark med safari i åpent kjøretøy
 • Sossusvlei ørkenutflukt
 • Ørkenutflukt med lokal guide
 • Twyfelfontein hellerissinger
 • Besøkt i den forsteinede skogen
 • To safarier i åpent kjøretøy i Etosha
 • Innenlandsfly
 • All transport til og fra destinasjoner og spesifiserte aktiviteter.

Prisen inkluderer ikke

 • Valgfrie aktiviteter
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Personlige utgifter
 • Drikkevarer og måltider som ikke er nevnt i reisebeskrivelsen.
 • Evt. tips til lokale guider og sjåfører

Vi tar forbehold om endringer i programmet.

Smitteverntiltak

Les hva G Adventures gjør for å unngå smittespredning og for at reisen skal være så trygg som mulig (ekstern link, informasjon på engelsk).

La oss skreddersy den perfekte reisen.

Fyll inn skjemaet under med dine reiseønsker.
En av våre reisespesialister vil deretter kontakte deg for å ta en nærmere prat om reisen.

Generell forespørsel - ny fra 19.06.23

Flere reiseforslag


Australia

Luksus i Australia

14 dager

Fra 157 000,-

Australia

Det aller beste av Australia

17 dager

Fra 179 500,-

.

Private Travel Lab er et brand under Australiareiser AS, som er ansvarlig arrangør. Australiareiser AS er IATA-agent og medlem av Reisegarantifondet.

RGF logo
IATA logo
Serandipians logo