Besøk også: Australiareiser · Fijireiser · Grupperundreiser

Derfor er Singapore en av våre favorittbyer

Foto: ©Noppasinw - stock.adobe.com

Derfor er Singapore en av våre favorittbyer


Singapore er en kulturell smeltedigel med det beste fra flere verdener og tidsepoker. I bybildet vil du finne både det hypermoderne og det tradisjonelle Sørøst-Asia i skjønn forening. Og et utvalg av shopping, turistattraksjoner og ikke minst matopplevelser ingen andre byer kan vise maken til.

Ryddig og effektiv storby

I tillegg til at det offentlige rom er rent og pent, er Singapore kjent for velfungerende og punktlig offentlig transport. Det merkes allerede ved ankomst Changi Airport. Flyplassen har flere ganger blitt kåret til verdens beste; oversiktlig, effektiv og du vil ofte oppleve at kofferten allerede er på bagasjebåndet før du selv er på plass for å hente den.

Både beliggenheten og historien har gjort Singapore til et handelssentrum i regionen. Det moderne Singapore ble grunnlagt som en britisk utpost tidlig på 1800-tallet. Landet er en kombinert øystat og bystat med broforbindelser til Malaysia. Arealet er bare litt større enn en typisk europeisk hovedstad og innbyggertallet over 5,5 millioner.

Innvandring og impulser utenfra har skapt bydeler som Little India, Chinatown og Holland Village. Gamle templer i tradisjonell sørøst-asiatisk stil ligger side om side med høyhus med fasader av glass og stål. Denne fusjonen av nytt, gammelt, østlig og vestlig har i sum gitt Singapore et helt eget særpreg. Det er en fascinerende kontrast når østens mystikk og fargerike utsmykninger møter vestens stilrene minimalisme.

Singapore Changi.
Jewel Changi Airport.
Foto: Pexels/Marvin Chandiary

Drømmedestinasjon for matelskere

På Dempsey Hill midt i sentrum vil du finne et variert utvalg av fine-dining i stilfulle omgivelser. Her holder noen av Singapores totalt 55 Michelin-restauranter til (antall per 2024). Restauranten Burnt Ends har fått stjerne i boka for sine australske grillretter, mens Candlenuts stjerne er tildelt for autentisk mat fra Malaysia og Indonesia. For den beste sjømaten – inkludert klassikerne Chili Crab og Pepper Crab – test ut restauranten Long Beach. Og husk bordreservasjon på forhånd, for restaurantene her er populære.

Dempsey Hill ligger noen kilometer øst for Holland Village. Etter en spasertur videre østover er du snart i Orchard Road, byens handelssentrum og et shoppingmekka med alt fra fabrikkutsalg til butikker med eksklusive merkeklær. Og selvfølgelig god mat på de fleste gatehjørner. Hainanese Chicken Rice er nasjonalretten i Singapore, og hvis du først er i Orchard Road kan Chatterbox Cafe sin Chicken Rice anbefales på det varmeste.

Laksa.
Laksa er en ikonisk Singapore-rett.
Foto: Sharon Ang from Pixabay

Og når signatur-retter først er tema – gå ikke glipp av verdens beste dim sum på Din Tai Fung. Restaurantkjeden har flere avdelinger rundt om i sentrum og bordreservasjon er som regel nødvendig også her.

UNESCO-listet matkultur

Som man skjønner er fristelsene mange på veien fra Dempsey Hill til Orchard Road, men vi har ennå ikke kommet til den kulinariske finalen på Newton Circus. Der ligger det mest kjente av byens matmarkeder. De populære matmarkedene kalles “hawker centres”, og selve konseptet ble faktisk listet som verneverdig kulturarv av UNESCO i 2020. Matbodene tilbyr normalt bare én eller to forskjellige retter hver, som de til gjengjeld er eksperter på. I sum blir utvalget av smaker, retter og råvarer enormt – en drøm for alle matelskere.

Tropisk oase

Byturen fra Dempsey Hill til Newton Circus nærmer seg den østlige ytterkanten av sentrum. Da er det kort vei videre til den mest besøkte attraksjonen i Singapore. Gardens by the Bay er et digert parkanlegg og både et arkitektonisk og botanisk mesterverk. Her vokser det tropiske vekster fra nært og fjernt både i friluft og inne i de gigantiske glasskuplene. Kontrasten til det travle storbylivet er slående når man beveger seg inn i dette naturparadiset, omgitt av blomster, trær, klatreplanter og kunstige bekker og fossefall.

Singapore.
Chinatown i Singapore.
Foto: ©hit1912 – stock.adobe.com

Fra Gardens by the Bay beveger vi oss vestover igjen og kommer til bydelen Chinatown, et lite stykke Kina hva angår arkitektur, kultur, mat og shopping. De mange småbutikkene selger alt fra suvenirer til klær og kinesisk silke som metervare. Også her vil man passere gamle templer og trendy vinbarer som ligger side om side. Og selvfølgelig en egen matgate med autentiske kinesiske retter.

Ferieparadiset Sentosa Island

Fra Chinatown går vi videre sørover til Sentosa Gateway –  den digre broen som binder sentrum sammen med øya Sentosa i Singaporestredet. Sentosa er et ferieparadis og veldig forskjellig fra den travle storbyen på andre siden av broen. Her er det resorter i naturskjønne omgivelser, flotte strender og golfbaner. Det er også på Sentosa man finner attraksjonene som er barnas favoritt; Universal Studios’ fornøyelsespark, S.E.A. Aquarium og Adventure Cove Waterpark, for å nevne noen. Man kan bo på et av de mange flotte resortene på Sentosa og ta dagsturer til sentrum – eller ta dagstur ut på øya hvis du har hotell i sentrum.

Sentosa Island i Singapore.
Sentosa Island.
Foto: Richie Chan – stock.adobe.com

Hotell og resorter i verdensklasse

Utvalget av overnattingssteder i Singapore er enormt, og du vil finne rimelige alternativer med kort vei til alt i sentrum av byen. Men Singapore kan også by på noen av de beste og mest eksklusive hotellene i hele verden.

Vår favoritt er prisbelønte Capella, som ligger sentralt plassert på Sentosa. Resortet er bygget rundt to villaer fra kolonitiden med kort vei til både stranden og Serapong golfbane. Omgivelsene er idylliske, boenhetene luksuriøse og maten tilberedt av Michelin-kokker. 

På nordsiden av Sentosa ligger det spennende resortkomplekset Equarius Villas. Der bor du i en usjenert villa med egen terrasse og privat svømmebasseng. Eller test ut originale konsepter i form av Equarius TreeTop Lofts, hvor man bor i hytte blant trekronene. På Equarius Ocean Suites har du ditt eget townhouse hvor kjelleretasjen har undervannsvindu som vender ut mot det maritime livet under overflaten i S.E.A. Aquarium.

Tilbake i sentrum ligger ikoniske Raffles Hotel fra 1899. Hotellet byr på en luksusopplevelse fra A til Å og har hatt blant andre Rudyard Kipling, Elizabeth Taylor og Charlie Chaplin som gjester. Det var her bartenderen Ngiam Tong Boon tilbake i 1915 komponerte oppskriften til cocktailen Singapore Sling, som skulle ende opp som en eksport til hele verden.

Shangri-La Hotel Singapore
Dette er det originale Shangri-La.

Et annet verdensomspennende konsept som springer ut fra Singapore er hotellkjeden Shangri-La. Det første luksushotellet som åpnet i Singapore i 1971 har med tiden blitt til over 100 hoteller i over 20 forskjellige land verden over. Originalen ligger i hjertet av byen med gåavstand til Orchard Road.

Perfekt også som stopover

Som nevnt er veien kort mellom shopping, matmarkeder, uteliv, turistattraksjoner og stranden. Rundturen som begynte på Dempsey Hill og endte opp på Sentosa Island teller kun 17 kilometer. Du vil lett kunne tilbringe en uke i Singapore med spennende opplevelser og nye inntrykk for hver dag, men du vil også få mye ut av to-tre overnattinger som en stopover på vei til destinasjoner i Stillehavet eller Australia.

Les også


Lizard Island.

Australias Luxury Lodges

Australia er landet som har alt. De vakreste paradisstrendene; verdens største korallrev, irrgrønne daler og blodrød ørken, over 60 vindistrikter og en kulinarisk scene i verdensklasse.
Les artikkelen
Angkor Wat.

I Khmerenes rike

Angkor, hovedstaden i det gamle Khmerriket, er den vanligste årsaken til at globetrottere siden begynnelsen av 1900-tallet har stilt kompassnålen mot Kambodsja.
Les artikkelen
.

Private Travel Lab er et brand under Australiareiser AS, som er ansvarlig arrangør. Australiareiser AS er IATA-agent og medlem av Reisegarantifondet.

RGF logo
IATA logo
Serandipians logo