Besøk også: Australiareiser · Fijireiser · Grupperundreiser

Australias Luxury Lodges

Foto: Lizard Island Resort

Australias Luxury Lodges


Reisebrev fra Australia.

Australia er landet som har alt. De vakreste paradisstrendene; spektakulære fjell og steinformasjoner som Uluru (Ayers Rock), The Twelve Apostles og The Remarkable Rocks på Kangaroo Island; verdens største korallrev; irrgrønne daler og blodrød ørken, over 60 vindistrikter og en kulinarisk scene som på et par tiår har beveget seg fra ”backyard barbie” (barbeque i hagen) til verdensklasse.

Og så det unike dyrelivet, da, med tusenvis av arter som ikke finnes noe annet sted: Spretne kenguruer og wallabyer i størrelse XXS til XXL. Koala, som for øvrig er et pungdyr og ikke en bjørn slik mange tror, og som sover i opptil 18 timer i døgnet fordi den er så dopet på eukalyptusblader. Emu, som er en etterlevning fra dinosaurene. Wombat, et pungdyr som kan minne om en liten bjørn. Bare for å nevne noen.

De seneste årene har Oz, som australierne ofte kaller landet sitt, også fått en rekke luksuriøse lodger der besøkende kan komme tett på naturen og dyrelivet.

Lizard Island.
Lån en motorbåt og finn din egen private strand.
Foto: Tourism Queensland

Lizard Island

En times flytur nord for Cairns, langs det 2300 kilometer lange Great Barrier Reef, venter paradis. Øya fikk navnet Lizard Island av kaptein James Cook, som gikk i land her i 1770. Aboriginene som bodde her tidligere, kalte øya Dyiigurra.

Hit, til Lizard Islands 40 villaer og suiter, kommer kun noen få privilegerte gjester hvert år. Omgitt av 1000 mål med nasjonalpark og med 24 private strender rundt på øya, er dette noe av det nærmeste du kommer en Robinson Crusoe-tilværelse på første klasse. Men stedet er totalt fritt for stiff upper lips, det råder en avslappet beach vibe over hele øya.

Dagene her gikk med til å snorkle og dykke blant fargerike koraller. Vi bodde midt i korallrevet! Én dag fikk vi øye på de digre rokkene som her kalles manta rays. En annen dag bestilte vi en piknik-kurv, hoppet i en liten motorbåt og styrte mot en pudderstrand der vi nøt livet helt for oss selv.

Personalet på Lizard Island vet ikke hva godt de skal gjøre for gjestene sine. Skalldyrmiddag i måneskinn? No problem. Middagscruise for to i solnedgangen? Absolutt. SUP-board før frokost? Selvsagt. Også her er det all inclusive som gjelder. Måltidene blir fort en hellig stund. Alt smaker bare fantastisk godt! Må vi virkelig reise videre i morgen???

Infinity svømmebasseng på Qualia.
Infinity svømmebasseng på qualia.
Foto: Jason Loucas Photography

qualia

Men så var det ikke så verst det som møtte oss på neste destinasjon heller. Eller rettere sagt: Det var en helt enestående opplevelse! På Hamilton Island, i øygruppen som heter Whitsundays (eller Pinseøyene på norsk) og består av 74 idylliske øyer, midt ute i Barrier Reef, mellom Townsville og Rockhampton, ligger Qualia. Her fikk vi minnerike opplevelser både over og under vann. Og i luften, da vi ble hentet av helikopter og fløyet over det vakre, maritime landskapet til Hamilton Island Golf Club der køllene og golfbilen ventet.

Golfbilen har man forresten tilgjengelig under hele oppholdet på Qualia. De 60 suitene – alle med havutsikt – ligger spredd over et stort, til dels kupert område, så det er behagelig å ha fire hjul istedenfor bare to ben å bevege seg rundt med. For eksempel bort til svømmebassenget av typen infinity, der vi tilbrakte noen deilige, late timer. Qualia, som uttales ”kwah-lee-ah” og betyr noe sånt som ”en samling av dype følelsesmessige opplevelser”, har blitt hedret med en rekke priser, blant annet utropte Luxury Travel Magazine hotellet til ”Best Australian Romantic Property” i 2017, mens stedet samme år mottok prisen ”Best Beach or Coastal Resort in the World” under Boutique Hotels Awards.

Emirates One&Only Wolgan Valley
Emirates One&Only Wolgan Valley ligger beskyttet mellom høye, frodige dalsider.
Foto: Emirates One&Only Wolgan Valley

Emirates One&Only Wolgan Valley

Siste stopp på reisen denne gangen ligger tre timer med bil – eller 45 minutter med helikopter, om man foretrekker det – nordvest for Sydney, i et naturvernområde i nærheten av den kjente nasjonalparken Blue Mountains. Dette er et unikt paradis for alle naturelskere!

Selve lodgen, som består av ett-, to- og treroms villaer med eget svømmebasseng og vakker utsikt over dalen, ligger beskyttet mellom høye, frodige dalsider. Rundt på det 2800 mål store området vandrer kenguruer og wombater rundt og mumser fornøyd på gress og andre fristende vekster. Gjestene får tildelt hver sin mountain bike og blir oppfordret til å utforske omgivelsene. Spesielt tidlig på morgenen og i skumringen var det særdeles vakkert. Lodgen har også flere hester som man kan booke (på forhånd) for rideturer med eller uten guide.

Siden vi er i ødemarken, er all inclusive tingen også her. Stedet har to gourmetrestauranter og maten smakte fortreffelig, så vi syntes litt synd på de hestene som tok oss på tur langs Wolganelven dagen etter. Emirates One&Only Wolgan Valley har også et fabelaktig spa.

Se våre reiseforslag til Australia.

Les også


Six Senses Zil Pasyon

Tropisk paradis

Seychellene har pudderhvite strender og topasfarget vann i alle himmelretninger. Les vårt reisebrev og få et innblikk i det beste dette fantastiske øyriket har å by på.
Les artikkelen
Angkor Wat.

I Khmerenes rike

Angkor, hovedstaden i det gamle Khmerriket, er den vanligste årsaken til at globetrottere siden begynnelsen av 1900-tallet har stilt kompassnålen mot Kambodsja.
Les artikkelen
.

Private Travel Lab er et brand under Australiareiser AS, som er ansvarlig arrangør. Australiareiser AS er IATA-agent og medlem av Reisegarantifondet.

RGF logo
IATA logo
Serandipians logo